I kingfish sælger vi alt fra dykkerudstyr til teknisk dykning til grej til undervandsjagt og fridykning. Med mellemrum er vi heldige at sælge udstyr til nogle virkelige kompetencer indenfor deres respektive felter, som kan give os feedback, anmeldelser og brugbar vurderinger af udstyret. Det hjælper til gengæld os med at give feedback til fabrikanterne, som igen - på lang sigt - giver bedre dykkerudstyr til os alle - også til de af os som måske ikke dyrker sporten på eliteplan. 

Jakob Hansen, som tidligere brugte F10 dykkercomputeren til bla.a. at hjælpe sig til danmarksmesterskabet i fridykning (med et dyk på 96m) har nu testet efterfølgeren F11.  Her er hvad han mener: 

Anmeldelse og test af fridykkercomputer Aeris F11.

Aeris F11 er en forbedret udgave af forgængeren F10, hvilket jeg tidligere har anvendt under et 96-meter rekord dyk i 2011 og siden ved verdensmesterskaberne i Nice 2012. Aeris F11 har jeg testet i forbindelse med rundrejse i Asien i løbet af 2013 og jeg er fuldt ud tilfreds med resultatet.

De kriterier som jeg vægter højt ved valg af en dukker computer til fridykning er listet herunder i prioriteret række følge:

 • Høj og tydelig alarm.
 • Mulighed for indstilling af flere alarmer på samme computer.
 • Nem og enkelt at betjene i vandet.
 • At computeren virker hver gang.

Under et dybdedyk er det som regel vigtigt at vide, hvornår kinderne skal fyldes med luft til trykudligning i dybden. Derudover kan det være en fordel sætte endnu en alarm fx 5-10 meter inden bunden er nået. I forbindelse med mit VM dyk i Frankrig anvende jeg hele 3 forskellige dybde alarmer, hvilket på det tidspunkt var afgørende for, at jeg kunne nå til 90 meter på trods af trykudligningsproblemer.

De opdateringer som er lavet på Aeris F11, i forhold til dens forgænger F10, fremtidssikre denne computer ved at kunne gå til 150 meter med mulighed for hele 6 dybde alarmer. Computeren lever på alle måder op til de forventninger jeg har til en god computer. Jeg kan ikke forstille mig at tage til konkurrence uden at have en dykker computer, som jeg har tillid til. Jeg har nu testet Aeris F11 i løbet af et halvt år, blandt andet med flere dyk til over 60 meter og denne computer er min favorit når jeg forhåbentlig deltager ved verdensmesterskaberne i Grækenland i 2014. Aeris F11 vil jeg til hver en tid anbefale til fridykning af en hver art.

Computeren har en smart stopurs funktion, som har vist sig at være meget nyttig både til intervaltræning og vejrholdningstabeller.

Jeg har listet de fordele, som computeren har (set med mine øjne).

 • Tydelig alarm
 • Mange alarmer inklusive en visuel blinkefunktion
 • Nem at betjene
 • Mange brugbare funktioner
 • Store og tydelige tal i displayet
 • Mulighed for interface.
 • Lang levetid på batteriet.
 • Prisen ligger i den lave ende i forhold til konkurrerende dykkercomputere.
 • Temperaturmåling
 • Kan anvendes som armbåndsur
 • Computeren kan indstilles til automatisk at gå i DIVE MODE (Wed Aktivering)

Den opgradering der er lavet på F11 i forhold til F10 har fjernet de sidste ulemper ved computeren