PADI Instructor Development Course - IDC Evolution

Drømmer du om et kontor med et hav af oplevelser?

Du vil modtage adgang via mail, når din ordre er blevet behandlet. OBS: der kan gå op til 48 timer, før du får dit PADI login tilsendt, da vi manuelt skal ind og oprette dig hos PADI.

Se datoerne for de næste IDC kurser i kalenderen her.

 

8.999,00DKK

Uddan dig til PADI Open Water Scuba Instructor og give din passion for havet videre

Hvis du drømmer om at dele din passion for dykning og give dine erfaringer videre til andre undervandsentusiaster, så skal du stærkt overveje, om et PADI Open Water Scuba Instructor kursus ikke ville være noget for dig.

Drømmer du om følgende?

 • At dele din passion for dykning med andre
 • Have et kontor du kan anbringe ved havet i alle verdenshjørner
 • At blive en mere vidende og tænkende dykker
 • En arbejdsdag, hvor du glæder nye dykkere med at introducere dem til vores fantastiske verden under overfladen eller åbne nye muligheder for allerede erfarne dykkere gennem videreuddannelse
 • Dele ud af dine erfaringer, bringe din hobby et trin op og samtidig supplere din indkomst
 • At få et job du kan rejse med og finde arbejde overalt i verden

Med en PADI IDC åbner du døren til det fedeste kontor!

"Fra open water og nu til instruktør, Morten har været der igennem hele udviklingen. Han er inspirerende og enormt motiverende da han altid er glad og bringer sjove oplevelser ind i kurserne. Jeg ville ikke havde været den samme dykker idag hvis jeg ikke havde taget mine certifikater her.
Han er en storartet instruktør og den mest dedikeret person jeg nogle sinde har mødt." 24. juni 2019

IDC Evolution

Fra 2020 har PADI ændret IDC'en, så den afspejler den udvikling, der er sket i dykkerverdenen mht. teknikker, opbygget erfaring og pædagogik, alt sammen for at få de bedst uddannede og mest kompetente instruktører.

Tag din IDC Evolution i Aalborg med Morten Steen fra Kingfish som instruktør

Som noget nyt, kan du nu tage din IDC Evolution uddannelse i Aalborg. Du kan læse mere om forløbet nederst på siden, hvor datoer osv. fremgår.

I Kingfish er vi selvfølgelig klar og opdateret til at køre denne nye forbedrede IDC!


Dét der i væsensforskel adskiller den nye IDC fra den gamle, er den vægt der er lagt i – gennem workshops der tager udgangspunkt i praktiske eksempler – at forberede dig på den verden, som du som instruktør kommer ud i efterfølgende.

Vi har allerede kørt IDC Evolution og det er et stort og forbedret spring ift. hvad det var før!

Hvorfor blive uddannet PADI dykkerinstruktør hos Kingfish?

PADIs instruktøruddannelse er en uddannelse med fokus på formidling af viden.

De formidlingsteknikker, du lærer, er gennemprøvede, og er de samme teknikker, der bruges af TV-journalister og foredragsholdere i hele verden. Instruktøruddannelsen fra PADI er derfor ikke kun noget, som du kan bruge i relation til dykning, men er samtidig en uddannelse inden for pædagogiske undervisningsteknikker og en uddannelse i ledelse og kommunikation, som du kan skrive på dit CV og bruge i enhver anden sammenhæng, der fordrer formidling af viden og information.

Vores målsætning er at uddanne de bedste instruktører, der fuldt ud lever op til både PADI’s høje standarder, men bestemt også vores egne - ingen kompromisser. Du bliver en af de bedste instruktører på markedet!

"En helt igennem fantastisk oplevelse! Jeg har taget IDC kursus hos Morten Steen og Kingfish.
Jeg har svært ved at forestille mig en anden Course Director være bedre til at motivere og lære fra sig end Morten Steen. Morten formår at få læringen og udviklingen til at tage afsæt i hver enkelt person, og man får en individuel og meget konkret feedback.
Det helt klare fokus er at gøre hans kursister til de absolut bedste dykkerinstruktører de kan blive.
Der kan kun gives de klart bedste anbefalinger til Morten Steen og hans team." 24. juni 2018

 

IDC-kurset tilbydes mange steder i verden, og det kan derfor være en vanskelig beslutning at vælge det rette center. Hos Kingfish mener vi dog, at vi kan tilbyde lidt mere, fordi vi har:

 • Stor erfaring med afvikling af kurser i mange lande gennem mange år
 • Stor viden om rådgivning og erfaring med salg af udstyr fra snorkel til tec-grej
 • Stort kendskab til al slags dykning i hele verden – bl.a. gennem eget rejsebureau
 • Uddannelsen underviser dig i at blive koldtvands-instruktør, hvilket gør at du kan arbejde overalt, da forholdene i Norden er barskere end i det meste af resten af verden
 • Vi er Nordens største dykkercenter, og du får et lille indblik i, hvordan sådan ét kører
 • Vi har kontakter i hele verden, så hvis du ønsker at komme ud at arbejde, så står vi parat til at hjælpe dig i den rigtige retning

En dag i en Course Directors liv, som kun få oplever:

Egen PADI Course Director og teknisk instruktør, Morten Steen

En IDC kan kun afholdes af en PADI Course Director. Hos Kingfish har vi vores egen PADI Course Director - Morten Steen - som ikke alene vil give dig en grundig indføring i arbejdet som instruktør, men samtidig også en dyb indsigt i dykkerbranchen som helhed, assisteret af en erfaren stab af PADI Staff-Instruktører.

Morten er også en del af vores team af tec-instruktører, så her vil du også kunne blive vejledt.

Ude i verden er der stor respekt omkring dansk/skandinavisk uddannede dykkerinstruktører, så med en IDC fra Kingfish er du godt rustet til at skifte dit mørke kontor ud med havet og en sandstrand. Du kan også give dine fritidsinteresse nye sider og dele ud af din erfaring til nye dykkere, eller have muligheden for at arbejde, hvor du kommer frem på dine rejser.

Gennemførelsen af en IDC hos Kingfish er en holdindsats

Rammerne for IDC'en er, at vi øver os og udvikler os sammen, og på en IDC knyttes der bånd, som holder i mange år.

Allerede ved tilmelding bliver du en del af en facebookgruppe, hvor du kan sparre og forberede med de andre IDC-kandidater, Staff-Instructors og Course Director.

Vi bruger tid på at lære hinanden at kende, hvor vi kommer fra, og hvilke drømme vi har med vores IDC. Vi arbejder tæt sammen for at lære af hinandens erfaringer – både tidligere og de der opstår mens vi udvikler os på kurset. Med andre ord gør vi alt på IDC'en som et hold, hvor vi lærer af hinanden og udvikler os sammen.

IDC'en er et “Instructor DEVELOPMENT Course”, det er et intenst kursus og udover arbejdet i teorilokalet og i vandet, spiser vi frokost sammen, hvor vi deler tanker og oplevelser fra vores liv som dykkere og hører om aspekter ved dykning, som vi ikke havde forestillet os.

Om aftenen forbereder du dig sammen med dine medstuderende, I spiser aftensmad og forbereder jer til dagen efter.

Hvad består en IDC af?:

Et IDC kursus består af et Assistant Instructor kursus (AI) + Open Water Scuba Instructor kursus (OWSI), lagt sammen til ét.

1. Assistant Instructor (AI)
AI er rettet mod Divemasteren, der gerne vil noget mere og som har lyst til at samle lidt mere erfaring før springet til instruktør tages.

2. Open Water Scuba Instructor (OWSI)
Som OWSI får du det sidste med, der gør dig til en fuldbyrdet PADI dykkerinstruktør og klar til at tage ud i verden og uddanne dykkere til sikkert og forsvarligt at opleve den fantastiske verden under overfladen.

Vi har hos Kingfish valgt at tilbyde dig den samlede pakke af AI og OWSI, da det giver dig de største muligheder - men skulle du have lyst til at stoppe ved AI, eller kommer du som AI og gerne vil opgradere til OWSI, kan det selvfølgelig også lade sig gøre.

Kommer du fra en anden Organisation og gerne vil være PADI-instruktør, er det også muligt at lave en Crossover.

Hvad skal du igennem på IDC?

IDC-kurset løber over 7 dage. (Hvis du ikke allerede er EFR instruktør afholdes dette kursus som regel i forlængelse af IDC’en, dvs. 9 kursusdage i alt.)

Teori

Du skal lære at undervise i klasseværelset og vil under kurset få en gennemgang af forskellige præsentationer. Præsentationerne omhandler alt fra “velkommen til kurset”, til den metodik, som du under kurset skal lære at mestre. Det betyder, at du vil blive undervist i alt, hvad du kommer til at lave under dit instruktørkursus fra OWD til DIVEMASTER, og alt hvad du skal vide for at kunne afholde egne kurser på en sikker og professionel måde i fremtiden.

Præsentationsteknik

Instruktørkurset handler, som nævnt, om at undervise, så det skal du selvfølgelig også prøve. Du kommer selv til at skulle holde teoripræsentationer foran de andre kandidater og gennem træning øver vi os i sammen at finjustere dine præsentationer. PADIs præsentationsteknikker er verdenskendte og gør dig rustet til at kunne lave professionelle præsentationer i dit virke, både som instruktør, men også i andet erhvervsmæssig øjemed.

Vi vil naturligvis gennemgå, meget grundigt, hvordan du planlægger og gennemfører en sådan teoripræsentation, så du har mulighed for at forberede dig optimalt. Det er uhyre simpelt, men meget virkningsfuldt og pædagogisk.

Confined Water

Du skal i poolen demonstrere Confined Water skills, som du ville lave dem i en rigtig undervisningssituation med elever fra et kursus, under kurset er dine elever de andre instruktørkandidater.
Herudover skal du svømme 400m. - denne gang er det dog ikke på tid, samt træde vande i 10 min.
De skills som du er bekendt med fra dit Divemaster-kursus, skal du også demonstrere her på instruktørkurset. Der er i 2020 blevet justeret på de skills man skal have, så kontakt os så du kan høre mere om ændringerne. 

Open Water

Når du kommer i åbent hav, skal du demonstrere hvordan man underviser i åbent vand, samt få Rescue Excersise 2, 6, 7, 8 og 9, fra dit Rescue Diver-kursus finjusteret til demonstrationsniveau.

EFR-instruktør

Det er et krav at du som PADI-instruktør også kan undervise i førstehjælp, så i forlængelse af IDC'en afholdes EFR Instruktørkurset. Dette er et separat kursus, der varer 2 dage. Er du allerede certificeret EFR/Førstehjælpsinstruktør fra en anderkendt organisation, kan du springe dette kursus over. Kontakt os hvis du er i tvivl, for at vi kan sikre os at dine kvalifikationer dækker de krav der stilles til en PADI OWSI.

For at kunne deltage på en IDC skal du:

 • Være PADI DIVEMASTER eller have tilsvarende certificering, med egenskaber som dykkerleder, fra en anderkendt dykkerorganisation
 • Være i besiddelse af certifikater fra OWD, AOWD, RESCUE eller have tilsvarende certificering fra en anderkendt dykkerorganisation
 • Være min. 18 år gammel
 • Have en lægeerklæring der er underskrevet og stemplet af en læge; max. 12 måneder gammelt, ved kursusstart
 • Have min. 60 loggede dyk og have haft dykkercertifikat i min. 6 mdr.
 • Dokumenteret erfaring med nat-, dybde- samt undervands-navigation
 • Have et EFR/førstehjælpsbevis; max. 24 måneder gammelt, ved kursusstart

Instructor Examination - IE

Når du har gennemført IDC’en, skal du til en eksamen, som PADI står for. Denne ligger typisk tæt på afslutningen af IDC'en i Danmark - men kan tages indenfor ét år, ved en af de IE'er der jævnligt bliver afholdt over hele kloden.

Her kommer der eksaminatorer fra PADI, for at sikre at den høje kvalitet, der kræves for at blive PADI-instruktør, er til stede.

IE forløber over 2 dage og indeholder præcis de elementer, som vi har gennemgået og dygtiggjort os i under IDC'en - så her er der intet nyt.

Har du spørgsmål til PADI Instructor Development Course?

Hvis du ikke opfylder alle krav for deltagelse, eller er i tvivl om noget, er du altid velkommen til at sende en mail til [email protected] eller kontakte os på tlf. 33 13 83 83.

Specifikationer
Kursustype Professionelt kursus
Organisation PADI
SKU PADI-IDC
Product card image /p/a/padi-instructor-develpoment-course---idc.jpg
Product Hide Countdown Nej

Hvilke materialer og udstyr skal jeg bruge på min IDC?

For at deltage på en PADI IDC skal du være i besiddelse af nedenstående materialer. Du kan blive bedt om på din IDC og IE (Instructor Examination) at bruge eller fremvise følgende materialer, og du kan blive bedt om at fremvise bevis for købet af materialerne i form af kvittering eller lign. under din IE.

 • #71120 PADI Instructor manual paper version
  eller
  #70827 PADI Instructor manual CD-ROM version.
 • #71513 PADI Guide to Teaching Manual
 • #70034 PADI Encyclopedia Of Recreational Diving paper version.
  eller
  #70833 PADI Encyclopedia Of Recreational Diving CD-ROM version
 • #70214 PADI Diving Knowledge Workbook.
 • #79175 PADI How to Use and Choose Dive Computers
 • #70236 PADI Peak Performance Buoyancy Specialty Course Instructor Outline.
 • #70239 PADI Project AWARE Specialty Course Instructor Outline.
 • #70242 PADI AWARE – Coral Reef Conservation Specialty Course Instructor Outline.
 • #79180 PADI Open Water Diver Manual (current edition).
 • #70031 PADI eRDPml.
 • #71023 PADI Open Water Quizzes & Exams Booklet.
 • #79101 PADI Adventures in Diving Manual incl. slate.
 • #79102 PADI Rescue Diver Manual incl. slate.
 • #70305 PADI Recue Diver Final Exam.
 • #70090 PADI Divemaster Manual.
 • #60207 PADI Divemaster slates.
 • #71310 PADI Divemaster Course Final Exams Booklet.
 • #60130 PADI Discover Scuba Diving Cue Cards.
 • #60194 PADI Confined Water Aquatic Cue Cards.
 • #60196 PADI Adventures in Diving Instructor Cue Cards
 • #60202 PADI Open Water Aquatic Cue Cards.
 • #60205 PADI Rescue Diver Cue Cards
 • #60206 PADI Instructor for Divemaster Course Cue Cards
 • #60573 PADI Confined Water Lesson Preparation Slate.
 • #60571 PADI Open Water Training Dive Lesson Planning Slate.
 • #70852 PADI Open Water Prescriptive Lesson Guides

Det kan umiddelbart virke uoverskueligt med alle de materialer, men meget af det, har du fra dit Divemaster kursus og flere af de resterende materialer kommer i en samlet pakke #60034 IDC Crew-Pak, som du kan købe i Kingfish til DKK. 3.499,-.

Du skal bruge følgende udstyr på din IDC:

 • Finner, dykkermaske & snorkel
 • Komplet regulatorsæt, BCD og flaske
 • Dragt og bly (egnet til brug i både pool og åbent vand)
 • Dykkercomputer
 • Tidstager (du skal helst kunne måle tiden i sekunder)
 • Kompas og kniv
 • Minimum én hørbar signalalarm i form af fløjte eller dive-alert
 • En DSMB/dekobøje
 • Hvis du ikke er i besiddelse af ovenstående, er det muligt at leje (til halv pris) eller købe dykkerudstyr i Kingfish

Hvad skal jeg forberede inden min IDC?

Ligesom du kan forvente at få et kompetent, seriøst og velorganiseret instruktørkursus i Kingfish Dive & Travel, hvor der skal være plads til sjov og underholdning, forventer vi ligeledes, at du kommer forberedt til dit kursus på både førstedagen og de efterfølgende dage. For at vi kan hjælpe dig bedst muligt med forberedelserne til livet som PADI dykkerinstruktør, hvad enten det er i Danmark eller det store udland, er det vigtigt, at du afsætter den tid, du skal bruge til at forberede dig.

Du skal:

 • Læse Guide to Teaching Manualen og løse opgavene deri 
 • Læse Instructor Manualen
 • Gøre dig bekendt med Slates og Cue Cards så du ved hvad der høre til hvilket kursus. Ikke nødvendigt at kunne dem udenad.
 • Gennemgå e-Learning Instructor Development Course - English (EUR 300 - betales direkte til PADI).
 • Læse EFR Instructor Manualen og udfylde Kundskabstestene deri

Instruktørkurset handler mest om pædagogik og ledelse og har derfor ikke direkte noget at gøre med dykkerteori, som du kender det fra dit Divemaster kursus. Men der er en eksamen på både IDC´en og på din Instruktør Eksamen (IE) der indeholder 5 emner: Dykkertabellen, udstyr, fysik, fysiologi samt generelle færdigheder & miljø. Det er derfor en stor fordel at du er ”up to date” med din dykkerteori og dine personlige færdigheder i vand. Hvis det er lang tid siden, du har taget dit Divemaster kursus, kan det være en god idé at læse op på teorien og få pudset dine færdigheder i vand af, før du møder op på dit instruktørkursus.

Det er derfor en god idé at løse opgaverne i Diving Knowledge Workbook med hjælp fra udvalgte kapitler i Encyclopedia Of Recreational Diving eller gennemgå e-Learning Dive Theory - English (EUR 107 - betales direkte til PADI) - men det er ikke obligatorisk.

Du vil ligeledes få brug for at læse og forberede dig om aftenen under kurset.

Nedenstående skal medbringes den første dag på dit kurset:

 • Pasfoto
 • Bevis for at du er min. 18 år gammel
 • Lægeerklæring underskrevet og stemplet
 • Logbog med min. 60 loggede dyk
 • Et førstehjælpsbevis som er max. 24 måneder gammelt
 • Alle dine dykkercertificater
 • Alle kursusmaterialer
 • Alt dit dykkerudstyr
 • Madpakke

Priser 2017:

 • IDC kurset - DKK 8.499,-
 • IDC Crew Pack - DKK 5.499,-
 • IDC application - EUR 187,20,- inkl VAT (betales direkte til PADI) 2020 priser
 • EFR instruktør kursus - DKK 1.499,-
 • EFR instruktør Crew Pack - DKK 1.499,-
 • EFR instructor application - EUR 116,40,- (betales direkte til PADI) 2020 priser
 • Deltagelse på IE - EUR 651,6,- Inkl VAT (betales direkte til PADI) 2020 priser

Samlet pris inkl. forsikring (på DKK 999,-) er DKK 25.102,49 kr. (Der tages forbehold for valutakursændringer og prisændringer hos PADI)

Sygdomsforsikring:

Der kan tegnes en forsikring der koster 10% af IDC kursets pris. 

Forsikringen gælder hvis du er forhindret i fremmøde før eller under dit kursus (grundet sygdom, øreproblemer, arbejde eller lign.). 
Forsikringen giver mulighed for at flytte kursus én gang (dog senest 12 mdr. frem), hvor der er plads. 
Forsikringen er kun gyldig såfremt den er tegnet samtidig med at du tilmelder dig dykkerkurset.

Kingklub

Hvis du melder dig ind i Kingklub kan du spare mange penge - Du får fx 50 % rabat på leje af udstyr!

Spar 15% ved køb af et komplet dykkersæt

Vi har sammensat komplette dykkersæt i flere prisklasser og til enhver smag. Vores komplette dykkersæt indeholder bl.a. en våddragt eller tørdragt, dykkerur, BCD og regulator. 

Kom godt i gang med dykningen med et snorkelsæt

En personlig maske og snorkel, der passer lige til dig og dit ansigt, giver bare markant bedre dyk, da det minimerer risikoen for at trække vand i.  

Vil du have den ultimative dykkeroplevelse?

Vi har samlet 4 hardware dykkersæt (BCD, regulator og manometer), for at gøre det nemt for dig, så du hurtigere kan komme under overfladen.

Hvorfor vælge Kingfish
 • Alle vores instruktører er PADI certificeredeAlle vores instruktører er PADI certificerede
 • Vi er kompromisløse i forhold kvalitetVi er kompromisløse i forhold til kvalitet
 • Altid dansktalende instruktørerAltid dansktalende instruktører
Lagerstatus:
På lager

Har du brug for hjælp?

Kontakt os

Har du spørgsmål til nyt udstyr, dit næste dykkerkursus eller vil du ud at rejse? Vores ekspert team sidder klar til at hjælpe dig. 

Ring op Send email

Book en rådgiver

Spring køen over og book en tid til rådgivning, der passer dig, og vi står klar til at hjælpe. Har du lyst til at komme forbi på Scandiagade til en personlig samtale, eller måske ønsker du, at vi ringer dig op på et bestemt tidspunkt. Det er op til dig. Vi er klar!

Hvad leder du efter?