Borneo Derawan Barracuda Point Nabucco Island Resort Borneo Derawan Manta Ray Borneo Derawan Treshershark Borneo Derawan orangutang Borneo Derawan Soft Coral Crab Borneo Derawan skildpadde Borneo Derawan snorkler og gople Borneo Derawan Madarinfish Nabucco Island resort på Maratua atollen Borneo Derawan kort Borneo Derawan dykker og seafan Borneo Derawan hvalhaj Borneo Derawan skildpadde og koraller Restaurant på Nabucco Island Resort Borneo Derawan Manta Ray

Opdag det ukendte Borneo - Derawan Øhavet gemmer på noget af Indonesiens mest uspolerede dykning.

Syd for den verdenskendte dykkerdestination Sipadan på Borneo finder du et skjult dykkerparadis, som ligger ganske uberørt og væk fra turistmasserne. Ud fra Kalimantans østkyst finder du Derawan Øhavet med 31 øer og atoller, som gemmer på nogle af de mest uspolerede og spektakulære dykkeroplevelser i Indonesien. De mest kendte er øerne Derawan, Sangalaki, Maratua og Kakaban, som alle leverer dykning i verdensklasse, men den afsides beliggenhed har hidtil holdt disse øer under radaren for de fleste turister. Øerne er en del af Koraltrekanten, og du vil derfor kunne finde noget for enhver dykkersmag!

Få pladen fuld af unikke dykkeroplevelser

Selvom øerne ligger tæt på hinanden, tilbyder de hver især nogle helt unikke dykkeroplevelser. Sangalaki er kendt for sine mange mantarokker og på Kakaban kan du som ét af de få steder i verden snorkle med horder af vandmænd i ‘Jellyfish Lake’ - men bare rolig, de er helt ufarlige. Ved Maratua vil du opleve sublim vægdykning med store pelagiske dyr som hammerhajer og rævehajer og kæmpe fiskestimer. Derawan tilbyder rigtig god makrodykning med små pygmæsøheste, nøgensnegle, tudsefisk, blæksprutter og meget mere.

Udover fantastisk dykning, har vi kombineret rejsen med et besøg til Samboja Lodge midt i junglen, hvor vi skal opleve orangutanger og på "river cruise" i junglen med  mulighed for bla. at opleve næseaber og mange andre dyrearter. Så kom med til Derawan Øhavet — før det bliver opdaget!

Dagsprogram:

Dag 1: Afrejse Danmark
Dag 2: Ankomst til Indonesien og overnatning på godt hotel med pool og afslapning.
Dag 3: Morgen indenrigsfly til Balikpapan. Ca. 1 times køretur til Samboja Lodge. Afslapning på Samboja Jungle Lodge. Evt. mulighed for aktivitet.
Dag 4: Morgenbesøg til Sambojas orangutang reservat der ledes af Borneo Orangutan Survival Foundation. Eftermiddags "river cruise" i junglen hvor vi bla. har mulighed for at opleve næseaber. Overnatning Samboja Lodge.
Dag 5: Morgenbesøg til Sambojas solbjørne reservat. Vi kører tilbage til Balikpapan og flyver direkte til Maratua Atollen på ca 1t 15min. Indkvartering på vores lille paradis Nabucco Island Resort der ligger midt i Maratua atollen lige ved et af øhavets allerbedste dykkersteder "Big Fish Country".
Dag 6 - Dag 11: Vi har seks hele dage til dykning og afslapning i det smukke øhav. Vi skal bl.a. på dagstur til Sangalaki og Kakaban efter mantarokker og den specielle Jellyfish Lake.
Dag 12: Dagen til afslapning. Om eftermiddagen flyver vi med direkte fly til Balikpapan og derfra hjem mod Danmark samme aften.
Dag 13: Ankomst Danmark

Mantarokker, rævehajer, kæmpe stimer barracudaer, og ‘Jellyfish Lake’

Derawan Øhavet er et “tag-selv-bord” for nogle af de mest fantastiske og uspolerede undervandsoplevelser i Indonesien. Kombiner det med kridhvide sandstrande og turkisblåt hav, og så har du et sandt dykkerparadis! På denne grupperejse har vi mulighed for 6 dykkerdage og har inkluderet 15 båddyk hjemmefra inkl. en dagstur til Sangalaki og Kakaban. Vi kan sagtens dykke mere og tage på flere dagsture hvilket tilvælges på Borneo.

Vægdykning og ‘Big Fish action’ ved Maratua

Hvis du kan lide store pelagiske dyr, vil du elske Maratua! Her finder du vægdykning i verdensklasse med massive stimer af barracudaer, jagende trevallier, leopardhajer, utallige grønne havskildpadder og endda hammerhajer hvis vi er lidt heldige. Den stærke strøm ved Maratua tiltrækker de store dyr, hvilket giver fantastiske muligheder for at få en masse pelagisk action  I ‘The Channel’ kan du driftdykke ind i en lagune, og hvis du timer dit dyk med strømmen, vil du blive suget midt ind i al aktiviteten. Maratua er et sandt tropeparadis, så mellem dykkene kan du slappe af i det turkisblå vand og nyde de kridhvide sandstrande.

Mød Mantarokker ved Sangalaki

På Sangalaki har du rig mulighed for at dykke med de majestætiske mantarokker. Mantarokkerne holder til ved Sangalaki pga. cleaning stations og for at yngle, og med dykkersteder som ‘Manta Parade’, ‘Manta Avenue’, og ‘Manta Run’, har du rigtig gode chancer for at opleve dem under dit dyk. En af Indonesiens største yngledestinationer for havskildpadder er på Sangalaki, så farvandet omkring øen er også et sandt skildpadde mekka.

Snorkling i ‘Jellyfish Lake’ på Kakaban

Midt i junglen på Kakaban finder du den uberørte saltvandssø, ‘Jellyfish Lake’, som kaster dig tusind år tilbage i tiden. Jellyfish Lake er en tidslomme for sig, og her kan du helt unikt snorkle med fire forskellige arter af harmløse vandmænd. Det er en helt sjælden oplevelse og et biologisk paradis, hvor du møder fiskearter, som endnu ikke er blevet navngivet! På havsiden har Kakaban dybe kløfter og vægge, som tiltrækker store fiskestimer, og så er der gode chancer for at spotte revhajer og hammerhajer.

Rævehajer ved Muaras atoll

Ved den ubeboede Muaras atoll - øhavets sydligste atoll - er der gode chancer for at dykke med de utrolig smukke rævehajer. Rævehajen kendetegnes ved at den har en meget lang hale der er ca. lige så lang som selve dyrets krop. Nok den smukkeste haj der findes og et møde med rævehajen, der kan blive helt op til 6meter lang, glemmer du aldrig.

Svøm med hvalhajer

Rundt omkring Derawan øerne har vi også mulighed for at spotte hvalhajer, som indimellem holder sig tæt ved de lokale fiskerbåde for at fange et let måltid. Hvis vi er heldige, hopper vi i vandet og tager en snorkeltur sammen med de store, flotte kæmper.

Orangutanger, solbjørne og jungle river cruise

På Kalimantan er der rig mulighed for at opleve Borneos unikke natur og kultur. Vi har kombineret dykkerferien til Borneo med et ophold på Samboja Lodge hvor vi bl.a. kan se en af de største orangutangpopulationer på Borneo og komme tæt på solbjørne.

Vi skal også på en eftermiddags river cruise ud i den frodige regnskov langs floden, hvor vi bla. leder efter vilde næseaber og lærer mere om Borneos flora og fauna.

Paradisø på Maratua atoll midt i den bedste dykning

På denne grupperejse bor vi på det lille smukke dykkerresort Nabucco Island Resort der ligger på en paradisø i Maratua atollen. Nabucco er vores favorit da resortet er flot, øen utrolig smuk og fyldt med natur, og så kommer vi til at have dykkerstedet "Big Fish Country" lige uden for døren - kendt for en gigantisk stime af barracudaer! På Nabucco bor vi i bungalows med udsigt til haven. Hvis man er par/vennepar er der mulighed for at opgradere til bungalow med havudsigt.

På Samboja Lodge bor vi i simple standard værelser med eget bad/toilet og aircon. Hvis man er par/vennepar er der mulighed for at opgradere til en King Suite. Værelset er større, flottere og ligger højt med flot udsigt over trækronerne.

  • Nabucco Island Resort

    Nabucco Island Resort

    På den østlige kyst af Borneo ligger denne lille tropiske perle af et resort på en lille bitte sandø. Det er bygget i vintage indonesisk stil, smukt omgivet af masser af grøn vegetation og lige ned til hvide sandstrande.

Dette er nogle af de oplevelser i Derawan Øhavet, der venter DIG!

Three Islands of Dream - Maratua, Sangalaki & Kakaban

SANGALAKI - MARATUA - KAKABAN

Indonesien - Nabucco Island Resort

Pris på dykkerferie til Borneo og Derawan Øhavet

Fra prisen er baseret på delt bungalow med udsigt til haven på Nabucco samt delt standard værelse med to senge på Samboja Lodge. Se nedenfor for mulige opgradering af værelser.

Inkluderet:

- Dansk Rejseleder & dykkerinstruktør
- Fly: Kastrup – Balikpapan t/r
- Indenrigsfly: Balikpapan - Maratua Atoll t/r
- 7 nætter på Nabucco Island Resort
- 2 nætter på Samboja Lodge 
- 1 nat på hotel nær lufthavn i Indonesien på udrejse
- 15 båddyk inkl. guide
- 1 dagstur til Sangalaki og Kakaban (del af de 15 dyk)
- Orangutang & solbjørne reservat ved Samboja Lodge
- River cruise ved Samboja Lodge
- Morgenmad & aftensmad på Nabucco Island Resort
- Alle måltider på Samboja Lodge
- Alle land & båd transfers i Indonesien
- Tank & bly
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:

- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Forsikringer
- Visum
- Uspecificerede måltider & drikkevarer
- Drikkepenge
- Leje af dykkerudstyr
- Nitrox
- Lokale lufthavnsskatter ved afrejse (ca. 15USD)
- Tilvalg af ekstra dyk & flere dagsture
- Opgradering til Seaview Bungalow på Nabucco (kr 1950,-/prs - muligt for par/vennepar)
- Opgradering til King Suite på Samboja Lodge (Kr 950,-/prs - muligt for par/vennepar)

Borneo - Derawan Øhavet - Grupperejse Aug 2020

DKK 26.999 (inkl. fly)

Oplev det endnu ukendte Derawan øhav på Borneos østkyst, ganske uberørt og langt væk fra turistmasserne. Dyk med mantarokker, rævehajer og kæmpe fiskestimer, snorkel i Jellyfish Lake og oplev orangutanger. En dykkerperle i Indonesien.

Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse 25. august 2020
Varighed 13 dage
Sæson Rigtig god årstid for dykning og vejr
Bemærkninger Mantarokker, rævehajer, Jellyfish Lake, flotte koralrev og store fiskestimer
Rejseholdet

Kontakt Rejsebureauet

Stine, Mads, Johnny, Michael, Jacob og Rikke sidder klar ved telefonerne mandag-fredag kl. 10-18 og lørdag kl. 10-15 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email