Dyk med klumpfisk på Bali Oplev de flotte mantarokker på Bali Sart porcelænskrabbe - Bali er paradis for undervandsafotografer Lombok Belongas Bay Hammerhaj Gili Air Pearl Beach Resort Villa Karang Hotel & Spa Gili Air blæksprutte Gili Air skildpadde fra bugen Masser af fede makrodyk Oplev natdykningen på Bali Mød den store barracuda på vraget af Liberty Stime af store bumphead parrotfish

Rundrejse ved Bali med enestående dykning ved Lembongan, Gili Air og South Lombok

Vi har nøje sammensat denne grupperejse, for at vise hvorfor Indonesien har noget af verdens bedste dykning.

På denne rundrejse tager vi dig med til Indonesien i strædet mellem Bali og Lombok. Dette stræde er fyldt med liv og er derfor også et af de steder i verden hvor du oplever stor variation af dyr og koraller. Ud over det så er Lembongan, Gili Air og Lombok, en super trenighed af kongedykning.

Lembongan - dykning med klumpfisk og mantaer

Dykning og afslapning på vores dykkerresort på øen Lembongan er optimal. Dykningen disse dage er fokuseret på store mantarokker og klumpfisk også kaldet "Mola Mola". Området er ét af verdens bedste steder at møde klumpfisk, og vi kommer i højsæsonen for at have de optimale chancer. Mantarokkerne holder til ved Manta Point året rundt, og vi kan være heldige at dykke med helt op til 10-12 mantaer på samme tid.

Gili øgruppen -verdenskendt rigdom under overfladen

Klart vand, godt makroliv og flotte koraller

Gili Air er en af Indonesiens mere end 18.000 forskellige øer og nok et af verdens mest populære dykkerdestinationer.

Der er tre Gili øer i det nordlige del: Gili Air, Gili Meno og Gili Trawangan, som alle ligger vest for den noget mere kendte ø Lombok samt øst for Bali. Alle tre øer med sandstrande og krystalklart vand, hvor du udover masser af skildpadder, makroliv og koraller kan se mange forskellige triggerfish, klovnefisk og andre revfisk.

Gili Air er den mest rolige og afslappende ø

Af de 3 øer har vi valgt Gili Air, da denne efter vores mening, er den mest rolige og afslappede af de tre øer som samtidigt giver al den komfort man kan ønske sig. På trods af sin lille størrelse (kun 5km bred), er her stadig et stort udvalg af restauranter, cafeer, barer samt butikker.

Øen er ikke i lige så høj grad besøgt af turisterne som sine naboer, så her kan du nyde dykningen uden alt for mange andre dykkere.

South Lombok - fantastisk dykning langt fra masseturisme

South Lombok og South Gilis er en række øer, der ligger ved Sekotong - en halvø på den sydvestlige del af den indonesiske ø Lombok.

Her får du varieret dykning i dejlig varmt vand, og oplever et varieret udsnit af den høje marine biodiversitet, som Indonesien er kendt for. Alt sammen langt langt væk fra masseturismen og på dykkersteder hvor der sjældent ser andre dykkere end dem du er i gruppe med.

Jomfruelig dykning med en diversitet helt i top

Korallivet er både jomfrueligt og artsrigt med en blanding af både bløde og hårde koraller, søliljer og havsvampe. Udover en masse farvestrålende koralfisk som damselfish og butterfly er det også normalt at se et godt makroliv. Pygmæsøhest, ghost pipefish, frogfish, hvidtippede revhajer og ikke mindst skildpadder.

Disse tusinder af øer har givet ophav til en kæmpe diversitet i marine arter – op mod 3.500 forskellige arter. Af samme årsag er Indonesien et af verdens mest populære dykkerdestinationer, som vi kun kan anbefale, at du som dykker oplever mindst én gang i livet.

South Lombok og South Gili har en stor variation i topografi, hvilket gør hvert et dyk unikt.

Dagstur til Belongas Bay - hammerhajer, mobulaer samt ørnerokker

Vi har lagt en dagstur ind i rejsen, til det berømte Belongas Bay. En lille bugt med meget kendte divesites, hvor du oplever stimer af hammerhajer, mobular og ørnerokker, der boltrer sig mellem napoleonfisk, barracudaer, tun og trevalleys.

Dagsprogram for rundrejsen:

  • 7 sep: Afrejse fra København
  • 8 sep: Ankomst Denpasar på Bali og transfer med bil og båd videre til Lembongan
  • 8-12 sep: Lembongan med 4 nætter og 3 dages dykning (2 dyk/dag)
  • 12-16 sep: Gili Air med 4 nætter og 3 dages dykning (2 dyk/dag)
  • 16-21 sep: South Lombok/South Gilis med 5 nætter og 3 dages dykning (2 dyk/dag) - Heraf 1 dagstur til Belongas Bay med 2 dyk
  • 21 sep: Via båd og bil til Lombok lufthavn med indenrigsfly tilbage til Denpasar på Bali. Derfra fly videre mod Danmark om aftenen
  • 22 sep: Hjemkomst Kastrup

Dyk igennem !

Der er i alt inkluderet hele 18 dyk på rejsen, med 3 dages dykning (2 dyk/dag), på hvert af de 3 steder. Der kan dog sagtens tilkøbes flere dyk, hvis man ikke kan få nok.

Lembongan - klumpfisk og mantarokker

Dykning omkring øerne Lembongan og Penida. Øerne er verdenskendt, for her har man rigtig god chance for at se klumpfisk (Mola Mola) og mantarokker. Vi har planlagt denne rundrejse i højsæsonen for klumpfisk, så vi håber så meget at du får denne vilde oplevelse.

Klumpfisk (Mola Mola)

En "Mola Mola" er på dansk en klumpfisk og ligner mest af alt et rumvæsen med en flad og afrundet krop, en lille mund og kæmpe vinger på over- og undersiden. Klumpfisken er sky og næsten umulig at opspore, men i ganske få måneder om året - og når månen står rigtigt - er det muligt at dykke med denne yndefulde og meget mærkelige fisk på Bali. Vi bor tæt på de bedste steder for at dykke med klumpfiskene og du har god mulighed for oplevelser. med de helt op til 4 meter store væsener, du aldrig vil glemme. Når du er på det rette sted på den rette tid, er mødet med en Mola Mola noget du vil huske for evigt.

Mantarokker

Udover klumpfisk dykker vi også på rensestationer der tiltrækker de yndefulde og enorme mantarokker som er blandt enhver dykkers favorit. Dette imponerende dyr kan blive helt op til 7 meter fra vingespids til vingespids og svæver elegant igennem vandet som en fugl. Mantaer er ikke bange for dykkere, så chancen for at komme helt tæt på er stor og ofte kan vi dykke med mange mantarokker på samme tid.

Gili Air - skildpadder og farvestrålende makroliv

Hvis du er vild med store, fredelige skildpadder i massevis på næsten alle dyk, så er Gili Air stedet for dig!

Derudover er der spændende makroliv i vente, der bl.a. inkluderer nøgensnegle i mange farver og former, forskellige skaldyr, pipe fish og frogfish på flere af de lokale dive sites.

Natdykning med blæksprutter på jagt

Natdykningen på det lokale husrev formidabelt, hvor det ikke er usædvanligt at møde blæksprutter på jagt. Korallivet omkring Gili øerne byder på masser af fiskeliv med især mange forskelligartede muræner, skorpionfisk, blæksprutter, ribbon eals og dragefisk. Undlad dog ikke at kigge ud i det store blå – med fiskestimer af trevally, barracuda eller batfish kan komme forbi, når du mindst venter det! Og omkring fuldmåne får revene ofte besøg af den imponerende bumphead parrotfish.

Hvidtippede og sorttippede revhajer

Omkring Gili Air er der flere velegnede steder, hvor du kan spotte nogle af de større pelagiske dyr. Fx er Shark Point, Sunset og Deep Turbo bare nogle af de spots, hvor der oftest mødes ikke bare hvidtippede og sorttippede revhajer, men også sweetlips, snappers, batfish og selvfølgelig masser af skildpadder.

Snyd dig dog heller ikke for skumringsdykkene sidst på eftermiddagen, hvor de fantastisk smukke små mandarinfisk kommer frem af deres skjul.

Stejle koralvægge og skibsvraget Glennusa

Bundkonturerne varierer fra fladbund til gradvis stejlere koralvægge og skibsvrag på bunden, med det mest kendte vrag Bounty. Er du en erfaren dykker med hang til vrag, er især vraget Glennusa er et besøg værd ! Det er et ca 20m langt skib, sunket i 2015 og ligger på ca 30-35m dybde i åbent vand uden for øen Gili Trawangan.

Dykning med dykkercenteret på Gili Air er altid i små grupper á max 4 dykkere pr guide. De har derfor god mulighed for at sammensætte grupperne efter erfaring og niveau. Med andre ord kan du altså være helt sikker på, at du får maksimalt ud af dine dyk – og kan blive betaget af det fantastiske undervandsliv.

Sigtbarheden ligger gennemsnitligt på omkring 15-20m men det er ikke usædvanligt med helt op til 25-30m. Ganske enkelt en rigtig god kombination af afslapning og skøn, varm dykning med vand temp på ca 26-29 grader.

South Gili ved Lombok, undervandslandskaber i jomfruelige og isolerede omgivelser

Hvis du er vild med kombinationen mellem et godt og varieret makroliv og nogle fede undervandslandskaber, i jomfruelige og isolerede omgivelser, så vil du elske dykningen ved South Gilis!

South Gilis bugner af dykkersteder med makroliv. Her er nøgensnegle i mange afskygninger, ghost pipefish overalt, søheste, pipefish, frogfish, pygmæsøheste og massevis af harlequin shrimps. Derudover ses masser af farvestrålende koralfisk og ikke mindst blæksprutter, forskellige krebsdyr, de velcamouflerede skorpionfisk og hvidtippede revhajer.

Lodrette koralvægge, stenplateauer, kløfter, gennemsvømninger samt kridhvide sandbunde

Alle disse dyr kan du opleve, mens du dykker på alt fra lodrette koralvægge, stenplateauer, kløfter, gennemsvømninger til helt hvide sandbunde.
Glem ikke at kigge ud i det blå. Ganske ofte kommer der store stimer af sardiner forbi til stor glæde for hvidtippede hajer, som lejlighedsvis svømmer forbi.

Måske er du interesseret i makro?

Nogle af de kendte dykkersites ved South Gilis er bl.a. Batu Putih (white rock), der byder på rejer, pipefish og masser af koraller. Eller Wave Corner, der er oplagt for de makrointeresserede, da der her er fuld af nøgensnegle, de camouflerede frogfish, wavy leaf fish, pipefish, ghost pipefish etc.

Endelig er der også lighthouse, hvor du på knap 16 meters dybde kan finde hvidtippede revhajer, makrelstimer og masser af sweetlip fish, der lever blandt de store og massive koralformationer. Ved Stairs to Medang, er der dybe undervandlandskaber, der strækker sig op i vandsøjlen, er det ikke unormalt at se hummere og skildpadder.

Dagsturen til Belongas Bay - Adrenalin dykning pakket med pelagiske oplevelser

Belongas Bay består af koraltinder, der kommer fra dybet, og er dækket med bløde, farvestrålende koraller. Strømmene her i bugten er altid tilstede i mere eller mindre grad, og det er derfor kun for de mest erfarne dykkere. Du skal således være certificeret Advanced Diver (eller tilsvarende) og have mindst 100 loggede dyk og det er en klar fordel hvis du også har Dybdespeciale

”The Magnet” – Pelagisk på den helt store klinge !

Dykkersitet ”The Magnet” – er det de fleste kommer her for! ”The Magnet” er koralfyldte tinder som rækker langt ned i dybet - er især kendt pelagisk action på den helt store klinge, med især hammerhajer og ørnerokker som højdepunkterne. Derudover ses der meget ofte hvidtippede revhajer her, og ind i mellem ses både grå revhajer og endda tyrehajer.

De erfarne dykkerguider navigerer dig igennem de altid uforudsigelige strømme, og rammer enten det sydlige eller nordlige hjørne af tinden som er de bedste spots for hammerhajer. Her ligger man på 25-30 meters dybde og kigger ud mod dybet og venter på hajerne. Det er ikke usædvanligt at man får held med at have selv de store individer helt tæt på (indenfor 3-5 meter). Adrenalin dykning pakket med pelagiske oplevelser.

Hammerhajerne ser man primært i månederne juni – september/oktober, hvor vandene i Belongas Bay kan være udfordrende med bølger, kraftige strømme og lave temperaturer (typisk 22-24 grader)

"The Cathedral" - havslanger helt tæt på !

Et af de flotteste koraldyk i området er uden sammenligning dykkerspottet ”The Cathedral”. Et plateau, der går helt ned til 50 meters dybde, og her ses ofte store stimer af tun, barracuda og forskellige rokker. Plateauet er fyldt med farverige koraller og et massivt fiske- og koralliv samt et mangfoldigt makroliv! Der er stort set altid op til flere havslanger på bare et enkelt dyk, og de kommer som regel helt tæt på dykkerne og gerne i nærkontakt.

De er helt fredelige og der er derfor ingen grund til bekymring, og en svømmende havslange er ofte et sjældent syn mange andre steder, men ikke her! Da dykket altid startes relativt dybt (helt ned til 35 meter) og strømmende er kraftige og igen uforudsigelige, er dette også kun for den meget erfarne dykker.

Resorts med lækker beliggenhed og idylisk atmosfære

Vi bor på tre dykkerresorts som alle har en fantastisk beliggenhed i smukke og rolige omgivelser.

På Two Fish Divers Lembongan, bor vi i Superior Rooms, på Villa Karang Hotel & Spa på Gili Air bor vi i Superior Building Rooms og på PearL Beach Resort bor vi i Beach Cottages.  Alle værelser har eget bad/toilet og aircondition.

 

Nyd videoerne med både klumpfisk og mantarokker Fra vores grupperejse til Bali i september 2016:
Her et par film fra én af vores tidligere grupperejser til Bali.

Pris på grupperejse til Lembongan, Gili og Lombok

Inkluderet:

- Fly København - Bali t/r
- Indenrigsfly Lombok - Bali
- Dansk rejseleder & dykkerinstruktør
- 4 nætter på Lembongan 
- 4 nætter på Gili Air
- 5 nætter på South Gilis/South Lombok
- 18 dyk som nedenfor:
- 3 dages dyknng med 2 dyk/dag ved Lembongan
- 3 dages dyknng med 2 dyk/dag ved Gili Air
- 3 dages dyknng med 2 dyk/dag ved Sough GIlis/South Lombok -heraf 1 dagstur til Belongas Bay
- Morgenmad alle dage
- Alle transfers
- Tank & bly
- Gratis brug af kajakker og kanoer på Pearl Beach Resort
- Gebyr til Rejsegarantifonden
Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:

- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Forsikringer
- Visum (ca. 35USD - betales ved ankomst)
- Uspecificerede drikkevarer og måltider
- Drikkepenge
- Leje af dykkerudstyr
- Lokale lufthavnsskatter (ca. 20USD)
- Ekstra dyk/aktiviteter
- Evt natdyk og/eller eftermiddagsdyk
- Evt Nitrox ved Lembongan

 Når du har købt din dykkerrejse hos Kingfish tilbyder Friluftsland (samt North Face stores) dig 10% rabat på de fleste varer. Læs mere om tilbuddet her

Bali & Lombok, Gili & Lembongan - Grupperejse - Sep 2019 - UDSOLGT

DKK 21.999 (inkl. fly) - UDSOLGT

Toppen af poppen. På Lembongan leder vi efter mantaer og klumpfisk, videre til den verdenskendte smukke dykning ved Gili øerne og derefter South Lombok samt South Gilis med kronjuvelen Belongas Bay's overflod af pelagisk liv og masser af hajer.


Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse 7. september 2019
Varighed 16 dage
Sæson Bedste sæson for klumpfisk, mantarokker og hammerhajer
Bemærkninger Rundrejse Lembongan, Gili Air og South Lombok med kronjuvelen Belongas Bay
Rejseholdet

Kontakt rejseafdelingen

Stine, Mads, Johnny, Michael, Jacob og Rikke sidder klar ved telefonerne mandag-fredag kl. 10-18 og lørdag kl. 10-16 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email