Spækhuggere der driver sildestimer sammen Ædegilde med sild, spækhuggere og pukkelhvaler Spækhugger familier Nordlys Arktisk ekspedition efter spækhuggere Sildestimer og spækhuggere Pukkelhvaler spiser sild i Nordnorge Arktisk ekspedition efter spækhuggere Pukkelhval i solnedgangen i Norge Nærkontakt med spækhugger i Norge Familier af spækhuggere der jager sammen Udsigt fra vores huse i Sommarøy nærkontakt med spækhugger Orca encounter Soveværelse i Sommarøy Stue i Sommarøy

Snorkling med spækhuggere og pukkelhvaler og se nordlys 

Tag med på denne arktiske ekspedition, hvor vi tager nord for polarcirklen i søgen efter spækhuggere og pukkelhvaler at komme i vandet med. Samtidig får du muligheden for at opleve det smukke himmel fænomen "Aurora Borealis" - bedre kendt som nordlys.

Kæmpe sildefest tiltrækker hvalerne 

Fra november til februar migrerer enorme mængder sild fra Atlanterhavet ned langs Norges nordvestlige kyst, hvor de først gyder og derefter overvintrer i fjordene. Sildene tiltrækker rovdyr i form af et stort antal spækhuggere og pukkelhvaler, der kommer helt ind i fjordene for at udnytte fødekilden og æde sig mætte i sild. Sildene gør det lettere at komme tæt på de store dyr, og vi har derfor rigtig god mulighed for at snorkle og fridykke med spækhuggere og pukkelhvaler.

Norsk nordkyst - det bedste sted at opleve hvalerne

Den norske nordkyst er uanfægtet det bedste sted i verden at møde disse sort-hvide kæmper og denne arktiske ekspedition er din unikke mulighed for at komme i nærkontakt med nogle af havets smukkeste skabninger.

-------------------------------

To camps - bedre chancer for at møde dyrene 

Som vinteren skrider frem bevæger dyrene sig normalt sydover og derfor har vi to forskellige baser for vores spækhugger ekspeditioner. Dermed kan vi placere dig det bedste sted uanset hvornår du ønsker at rejse!

Datoer 2017 - Vengsøy:
18.-25.november - UDSOLGT!

Datoer 2018 - Sommarøy:
13.-20. januar - UDSOLGT!
20.-27. januar - 1 plads!

-------------------------------

Rejseprogram for din vilde ekspedition:

Dag 1:
Fly til Tromsø i Nordnorge. Efter ca. 1½ times transport fra lufthavnen ankommer vi til vores destination hvor aftensmaden venter.

Dag 2 - Dag 7:
Vi har 6 dage på havet i søgen efter spækhuggere og pukkelhvaler at komme i vandet med. Norges fjord landskab er utrolig smukt og er i sig selv en kæmpe naturoplevelse. Når det bliver mørkt kan vi slappe af på land, udforske området og kigge efter nordlys på den arktiske stjernehimmel.

Dag 8:
Efter morgenmad kører vi til lufthavnen og flyver hjemad.

Kontakt os for mere info.

En enestående oplevelse for de få!

Vi har planlagt spækhugger ekspeditionerne så du har den størst mulige chance for at opleve spækhuggere og pukkelhvaler - fra båden såvel som i vandet på snorkling og fridykning. Derudover har vi flotte arktiske landskaber og når det bliver mørkt kan vi opleve det smukke nordlys. Snorkling med spækhuggere er reelt kun muligt i Norge, og oplevelsen er kun få forundt.

Fordele med Kingfish:

- Kun 4 gæster per båd samt en skipper = Dine chancer forøges enormt da du ikke behøver vente på det bliver din tur til at komme i vandet.
- 6 dage på havet i søgen efter hvaler = Bedst mulig chance for at vejret/dyrene ikke driller så meget at du vender skuffet hjem.
- Erfaren ekspeditionsleder der har prøvet det mange gange før.

Nysgerrige og smukke spækhuggere

Spækhuggere er verdens største art delfin og er blandt verdens største og mest kraftfulde rovdyr. De kan blive op til ca. 10 meter lange og veje 9 tons og lever i familier helt op til 40 dyr sammen. De karakteriske sort-hvide markeringer, såvel som hannernes op til 2 meter høje rygfinne er ikke til at tage fejl af og gør spækhuggeren til en af havenes smukkeste og mest dramatiske skabninger. I Norge er det normalt at se familier med nyfødte babyer, hunner og hanner som jager sildene sammen og eftersom dyrene er meget nysgerrige af natur er der gode chancer for at kan få helt fantastiske møder med spækhuggere.

Kæmpe pukkelhvaler 

Pukkelhvaler kan blive blive op til ca. 19 meter lange og veje 40 tons og er en bardehval der lever af krill, plankton og småfisk. Det er en kæmpe oplevelse at komme i nærkontakt med en af disse store hvaler, som ofte svømmer med deres babyer, der ved fødslen måler ca. 6 meter og vejer 2 tons.

Fantastiske dage på havet

På denne tid af året, så langt nordpå, har vi ca. 4-5 timers dagslys, som vi udnytter optimalt på havet. Vores dygtige skipper hjælper med at finde de dyr, som vi kan få de bedste oplevelser med i vandet, og udover snorkling og fridykning er der masser af store oplevelser fra båden. Her kan vi bl.a. komme til at se, hvordan pukkelhvalerne jager sild - et fænomen hvor overfladen pludselig begynder at koge af sild, der springer for deres liv hvorefter pukkelhvaler kommer bragende op nedefra med deres store åbne gab for at sluge så mange sild som muligt i én mundfuld. Et dybt imponerende syn på en kæmpes unikke jagtmetode.

Vandet er omkring 4-5 grader så vi anbefaler tørdragt. Hvis du ikke har din egen kan du enten købe eller leje en igennem Kingfish inden afrejse. En 7-9mm fridykker/uv-jagt dragt kan dog også bruges, hvis du ikke er kuldskær.

Vilde dyr & vejret

Spækhuggere og pukkelhvaler er vilde dyr, som følger efter deres fødekilde. Vi har valgt vores base udfra tidligere års erfaringer med dyrenes vandring for at give os de allerbedste betingelser for at vi kan komme i nærheden af dyrene. Vi kan dog ikke garantere sildenes færden og dermed de større dyrs tilstedeværelse under vores ophold. Ligeledes kan vi ikke garantere vejret under vores ophold. Såfremt vejret gør, at vi ikke kan komme til havs, vil vi gøre alt hvad vi kan for at planlægge andre aktiviteter.Spækhugger Base Camps

Som vinteren skrider frem bevæger dyrene sig normalt sydover og derfor har vi to forskellige baser for vores spækhugger ekspeditioner. Dermed kan vi placere dig det bedste sted uanset hvornår du ønsker at rejse! Begge vores baser på spækhugger ekspeditionerne er i det nordligste Norge ca. 350km nord for polar cirklen.

Vengsøy

Vi starter i november på den lille ø Vengsøya der ligger meget centralt ifht. hvor sildene starter deres vandring ind i fjordene når de kommer for at gyde. Overnatning er i små huse til 4 personer med 2 soveværelser, 1 badeværelse, køkken og fælles stue. Hvert hus har terrasse med havudsigt. Der er et lille supermarked i gå afstand hvor man kan købe drikkevarer. WiFi.

Datoer - Vengsøy 2017
18.-25.november 2017

Sommarøy

Vi afslutter i januar på den lille ø Sommarøy der ligger meget centralt ifht. at kunne sejle nordpå mod Vengsøy eller sydpå mod Senjas fjorde for bedst muligt at kunne lokalisere dyrene på deres vandring. Overnatning er i små hyggelige huse til 4-6 personer med 2-3 soveværelser, 1-2 badeværelser, køkken og fælles stue. Hvert hus har terrasse med havudsigt. Der er et lille supermarked i gå afstand hvor man kan købe drikkevarer. WiFi.

Datoer - Sommarøy 2018:
13.-20. januar 2018
20.-27. januar 2018

Mad

Måltider er hjemmelavede og serveres "family style" i husene hvilket er hyggeligt og giver et rigtig godt sammenhold. Maden er god, varieret og der er rigeligt af den og vil bla. bestå af friske fisk som du har mulighed for at hjælpe med at fange i slutningen af dagen. Såfremt du har nogen specielle kostbehov som f.eks. gluten allergi vil du selv skulle stå for dette.Tæt på imponerende spækhuggere og pukkelhvaler - og fantastisk natur!

Her kan du se, hvad der venter dig på din rejse til Norge


Prisen på din artiske ekspedition

Datoer - Vengsøy 2017

18.-25.november - UDSOLGT!

Datoer - Sommarøy 2018:

13.-20. januar -  UDSOLGT !
20.-27. januar - UDSOLGT !

Inkluderet:

- Fly: Kastrup – Tromsø t/r
- Dansk ekspeditionsleder
- 7 nætter i delt værelse
- 6 dage på havet i søgen efter spækhuggere og pukkelhvaler
- Fiskeri sidst på dagen
- Max 4 gæster per båd
- Alle måltider Vengsøy/Sommarøy
- Varme drikkevarer på båden
- Alle transfers i Norge
- Bly & vægtbælte

Ikke inkluderet:

- Fly fra andre steder end Kastrup (vi hjælper gerne med fly fra hele verden)
- Evt. Visum & forsikringer
- Uspecificerede drikkevarer & måltider
- Evt. Leje af udstyr
- Drikkepenge

 

Norge - Spækhuggere - Grupperejse JAN 2018

KONTAKT OS FOR AFGANGE I 2019

Arktisk ekspedition efter spækhuggere, pukkelhvaler og nordlys. Rejs i november 2017 og i januar 2018.

Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse 13.-20. jan 2018 og 20-27. jan 2018
Varighed 8 dage
Sæson Vinter - Spækhuggere, pukkelhvaler & nordlys
Bemærkninger Max 4 gæster per båd!
Rejseholdet

Kontakt rejseafdelingen

Johnny, Niels, Mads og Stine sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-18 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email