Spækhugger med baitball og Mads Odgaard - copyright Tobias Friedrich Spækhugger i smukke norske omgivelser Det smukke nordlys - Aurora Borealis Pukkelhvaler spiser sild i Nordnorge Helt tæt på den smukke sort/hvide kæmpe - copyright Tobias Friedrich Rig mulighed for fantastiske undervandsbilleder med masser af spækhuggere - copyright Tobias Friedrich Spækhugger med ekspeditionskibet Strønstad Oplev spækhuggere tæt på - også over vand Kom helt tæt på spækhuggerne Glade gæster i solnedgangen Familie af spækhuggere i Norge Spækhugger med rygfinne over vandet - copyright Tobias Friedrich Pukkelhval i solnedgangen i Norge Spækhugger med ekspeditionskibet Strønstad Spækhugger viser sin rygfinne i solnedgangen Arktisk ekspedition efter spækhuggere Spækhuggere og sildestime Stor spækhugger han der kan veje op til 10 tons

Snorkling med spækhuggere og pukkelhvaler og se nordlys 

Tag med på denne arktiske ekspedition hvor vi tager til det nordligste Norge, ca. 400km nord for polarcirklen, i søgen efter spækhuggere og pukkelhvaler at komme i vandet med. Vi bor ombord på ekspeditionsskibet "Strønstad" under rejsen og får samtidig mulighed for at opleve det smukke himmel fænomen "Aurora Borealis" - bedre kendt som nordlys. Alle er velkomne - også hvis du bare vil opleve dyrene fra båden uden at komme i vandet.

Alle fotos er taget på vores tidligere ture og venligst udlånt af gæster. Alle er under copyright bla. af Tobias Friedrich og 

Kæmpe sildefest tiltrækker hvalerne 

Fra oktober til februar migrerer enorme mængder sild fra Atlanterhavet ned langs Norges nordvestlige kyst, hvor de først overvintrer i fjordene langt nordpå og derefter gyder længere sydpå. Sildene tiltrækker rovdyr i form af et stort antal spækhuggere og pukkelhvaler, der kommer helt ind i fjordene for at udnytte fødekilden og æde sig mætte i sild. Sildene gør det lettere at komme tæt på de store dyr, og vi har derfor rigtig god mulighed for at snorkle og fridykke med spækhuggere og pukkelhvaler.

Norsk nordkyst - det bedste sted at opleve hvalerne

Den norske nordkyst er uanfægtet det bedste sted i verden at møde disse sort-hvide kæmper og denne arktiske ekspedition er din unikke mulighed for at komme i nærkontakt med nogle af havets smukkeste skabninger.

Liveaboard er din bedste chance for at møde spækhuggerne

Pukkelhvalerne og spækhuggerne bevæger sig efter sildene og det er umuligt at at forudsige præcis hvilke fjorde ædegildet vil være i. Derfor er det vigtigt at vi bor på et skib så vi har den allerstørste chance for at placere dig midt i den bedste action uanset hvor den måtte være!

-------------------------------

Rejseprogram for din Spækhugger ekspedition:

Dag 1:
Fly til Tromsø i Nordnorge. Transfer til skibet i Tromsø havn og afsejling sen aften. Natsejlads til det bedste hvalområde.

Dag 2 - Dag 6: På liveaboard
Vi har op til 5 dage på havet ombord på liveaboard båden i søgen efter spækhuggere og pukkelhvaler at komme i vandet med. Norges fjord landskab er utrolig smukt og er i sig selv en kæmpe naturoplevelse med masser af andet dyreliv som f.eks. havørne og sæler. Når det bliver mørkt kan vi slappe af og gå i det varme hottub og kigge efter nordlys på den arktiske stjernehimmel. på dag 6 har vi en hel dag med søgen efter spækhuggere, hvorefter vi sejler mod Tromsø i løbet af aftenen/natten.

Dag 7:
Efter morgenmad kører vi til lufthavnen og flyver hjemad.

En enestående oplevelse med hvaler!

Vi har planlagt spækhugger ekspeditionerne så du har den størst mulige chance for at opleve spækhuggere og pukkelhvaler - fra båden såvel som i vandet på snorkling og fridykning. Derudover har vi flotte arktiske landskaber og når det bliver mørkt kan vi opleve det smukke nordlys. Snorkling med spækhuggere er reelt kun muligt i Norge, og oplevelsen er kun få forundt. Glæd dig til nogle fantastiske dage på havet.

Fordele med Kingfish:

- Erfaren ekspeditionsleder.
- 2 gode gummibåde til at komme helt tæt på hvalerne.
- Rejsen foregår på liveaboard = Du er sikker på at få den bedste chance for at være der hvor dyrene befinder sig!
- Op til 5 hele dage på havet i søgen efter hvaler = Bedst mulig chance for at vejret/dyrene ikke driller så meget at du vender skuffet hjem**

Nysgerrige og smukke spækhuggere - havets pandabjørne

Spækhuggere er verdens største art delfin og er blandt verdens største og mest kraftfulde rovdyr. De kan blive op til ca. 10 meter lange og veje 9 tons og lever i familier helt op til 40 dyr sammen. De karakteriske sort-hvide markeringer, såvel som hannernes op til 2 meter høje rygfinne er ikke til at tage fejl af og gør spækhuggeren til en af havenes smukkeste og mest dramatiske skabninger. I Norge er det normalt at se familier med nyfødte babyer, hunner og hanner som jager sildene sammen og eftersom dyrene er meget nysgerrige af natur er der gode chancer for at kan få helt fantastiske møder med spækhuggere.

Kæmpe pukkelhvaler spiser i overfladen

Pukkelhvaler kan blive blive op til ca. 19 meter lange og veje 40 tons og er en bardehval der lever af krill, plankton og småfisk. Det er en kæmpe oplevelse at komme i nærkontakt med en af disse store hvaler, som ofte svømmer med deres babyer, der ved fødslen måler ca. 6 meter og vejer 2 tons. Vi kan bl.a. komme til at se, hvordan pukkelhvalerne jager sild - et fænomen hvor overfladen pludselig begynder at koge af sild, der springer for deres liv hvorefter pukkelhvaler kommer bragende op nedefra med deres store åbne gab for at sluge så mange sild som muligt i én mundfuld. Et dybt imponerende syn på en kæmpes unikke jagtmetode.

Vandet er omkring 5-7 grader så vi anbefaler tørdragt eller en god 7-9mm fridykkerdragt. Hvis du ikke har din egen kan du enten købe eller leje en igennem Kingfish inden afrejse.

**Vilde dyr & vejret

På denne tid af året, så langt nordpå, har vi ca. 3-4 timers dagslys, som vi udnytter optimalt på havet. Vores dygtige kaptajn og mandskab hjælper med at finde de dyr, som vi kan få de bedste oplevelser med i vandet, og udover snorkling og fridykning er der masser af store oplevelser fra båden. 

Spækhuggere og pukkelhvaler er vilde dyr, som følger efter deres fødekilde. Udfra tidligere års erfaringer med dyrenes vandring har vi valgt at bo på liveaboard båd for at give os de allerbedste betingelser for at vi kan komme i nærheden af dyrene. Vi kan dog ikke garantere sildenes færden og dermed de større dyrs tilstedeværelse under vores ophold. Ligeledes kan vi ikke garantere vejret under vores ophold og gør opmærksom på at der kan forekomme dage hvor vi må blive i havn pga. sikkerheden. Såfremt vejret gør, at vi ikke kan komme sikkert til havs, vil vi gøre alt hvad vi kan for at planlægge andre aktiviteter.

Erfaring

Generelt er turen egnet til alle. Vi anbefaler dog at du har lidt snorkel erfaring og er klar på at snorkle i åbent vand samt at du selv kan hjælpe med at komme ind/ud af de mindre både. Der er selvfølgelig dygtige guider med på turen som sikrer at alle får en god oplevelse.

Spækhugger Liveaboard

Rejsen foregår ombord på et ekspeditions skib (en liveaboard) der bliver dit hjem i en lille uge. Dermed kan vi placere dig det bedst mulige sted for at opleve hvalerne, uanset hvornår du ønsker at rejse og hvor den bedste action måtte vise sig at være på din Spækhugger Ekspedition.

Skibet har 2-mands kahytter såvel som 4-mands kahytter og fra prisen er baseret på overnatning i delt 4-mands kahyt.

  • Strønstad Liveaboard

    Strønstad Liveaboard

    Solidt ekspeditions skib til at snorkle med spækhuggere. Hyggelig indretning, god mad og udendørs hottub at nyde nordlyset fra.

Tag til Norge og svøm med spækhuggere

Priser for din arktiske ekspedition til Norge

4-mands kahyt: Kr 24.999,-/person
2-mands kahyt: Tillæg på Kr 2.000,-/person

Inkluderet på din arktiske ekspedition

- Fly: Kastrup – Tromsø t/r
- Dansk ekspeditionsleder
- 6 nætter på liveaboard i delt kahyt
- Op til 5 dage på havet i søgen efter spækhuggere og pukkelhvaler**
- Små både med skippere til snorkling
- Alle måltider på liveaboard
- Vand/te/kaffe på liveaboard
- Wi-Fi på liveaboard
- Transfers i Norge
- Bly & vægtbælte
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:

- Ekspeditionsgebyr (kr 125,- pr. faktura)
- Fly fra andre steder end Kastrup (vi hjælper gerne med fly fra hele verden)
- Evt. Visum & forsikringer
- Uspecificerede drikkevarer & måltider
- Evt. Leje af udstyr
- Drikkepenge
- Evt. Opgradering til 2-mands kahyt (kr 2.000,-/person)

**Vi kan ikke garantere vejret under vores ophold og gør opmærksom på at der kan forekomme dage hvor vi må blive i havn pga. sikkerheden. Såfremt vejret gør, at vi ikke kan komme sikkert til havs, vil vi gøre alt hvad vi kan for at planlægge andre aktiviteter.

Norge - Spækhuggere - Grupperejse NOV 2020 - UDSOLGT

Fra DKK 24.999 (inkl. fly) - UDSOLGT

Arktisk ekspedition efter spækhuggere, pukkelhvaler og nordlys ombord på ekspeditionsskib. Rejs i november 2020.

Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse 18. november 2020
Varighed 7 dage
Sæson Vinter - Spækhuggere, pukkelhvaler & nordlys
Bemærkninger Ekspeditions skib - så vi kan få den allerbedste action!
Rejseholdet

Kontakt rejseafdelingen

Johnny, Niels, Mads og Stine sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-18 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email