Er du heldig kan du opleve en haj spise sin frokost. Oplev den gamle by Suakin Sudan byder på betagende landskaber Gå ikke glip af Costeaus observatorium I sudan finder du kæmpe groupers Hvad er en dykkertur til Rødehavet uden havskildpadder Vragdykning på Umbria Ruinbyen Suakin giver spændende motiver Dykning med hajer er altid spændende - I sudan er der massevis! Suakin ruinbyen er oplagt at besøge på din dykkerferie Med liveaboard kommer du helt tæt på hajerne

Smukke koralrev med masser af liv og spændende vragdykning

Sudan er kendt som Rødehavets glemte juvel og det er ikke uden grund at det var her Jacques Cousteau byggede sit undervandsobservatorium i 1963. Vælg mellem 1 eller 2 uger på vores luksus liveaboards.

På en dykkerrejse til Sudan vil du møde meget få dykkere og opleve urørte koralrev, store stimer fisk og masser af hajer. Glæd dig også til det fantastiske vrag af "Umbria" der er 150m langt og bedst kan beskrives som "Thistlegorms storebror" fyldt med bl.a. vinflasker, bomber og lastbiler.

Ren afslapning på liveaboard

En liveaboard er den mest effektive og afslappende form for dykkerferie man kan forestille sig. Her skal du ikke lave andet end at dykke, spise, slappe af og sove. Besætningen på båden sørger for at du får den bedste ferie du kan tænke dig og at du er klar til at hoppe i vandet på det helt rigtige tidspunkt på det helt rigtige sted.

Andromeda - stor og lækker båd

Luksus liveaboarden "Andromeda" er 40 meter lang. Båden er fantastisk og kan tage op til 26 dykkere og du vil stadig have masser af plads til dig selv og dit udstyr. Læs mere om vores liveaboard i Sudan under Liveaboards

Dagsprogram for 10 dage:

Dag 1: Fly til Dubai og overnatning på 4-stjernet hotel.
Dag 2: Fly til Port Sudan og transfer til båden. Velkomstbriefing på båd.
Dag 3: Afsejling og checkdyk samt dykning resten af dagen.
Dag 4: 3-4 dyk i Sudan
Dag 5: 3-4 dyk i Sudan
Dag 6: 3-4 dyk i Sudan
Dag 7: 3-4 dyk i Sudan
Dag 8: 2 dyk og indsejling til havn.
Dag 9: Mulighed for sightseeing. Fly til Dubai og 4-stjernet hotel.
Dag 10: Hjemrejse fra Dubai til Danmark.

På vores 17 dages program er der 7 ekstra nætter på båden i Sudan og 6 ekstra dykkerdage på nye dykkersteder.

Enestående dykning næsten helt for dig selv

Sudan byder på uovertruffen dykning og der er stadig meget få dykkere - ialt kun 10 liveaboards i hele Sudan! Der er altså rigtig god chance for at få oplevelserne helt for dig selv...

Nord eller syd?

Vælg mellem 2 forskellige ruter. For dig der ikke har dykket i Sudan før anbefaler vi den nordlige rute hvor du oplever det meste af hvad Sudan er berømt for. Nedenfor er et par af højdepunkterne.

Moder til hajer

Dykkerstedet Angarosh betyder “Moder til hajer” og er berømt for stimer af hammerhajer og grå revhajer – et suberb sted at opleve og fotografere disse fantastiske dyr.

Unikt vragdyk på Umbria - Sudans Thistlegorm

Glæd dig til at dykke det 150m store vrag “Umbria” fra 2. Verdenskrig der bedst kan beskrives som Thistlegorms storebror og som af Hans Haas blev kaldt “det mest unikke vrag i verden”. Vraget er fyldt med alt fra lastbiler til vinflasker og bomber og selv dykkere der ikke er interesserede i vrag får en kæmpe oplevelse på dette dyk.

Cousteaus observatorium

I 1963 byggede Jacques Costeau sit undervands observatorium "Precontinental II" i Sudan. Resterne af observatoriet med bl.a. hajburene kan stadig udforskes af dykkere på revet Sha’ab Rumi. Dette er et must for alle besøgende.

Sanganeb - flot rev med chance for at møde hajer

Sanganeb rev ligger ca. 1½ time nord for "Umbria" og rejser sig fra 800m dybde til overfladen. Revet har nogle af Rødehavets flotteste koraller og tiltrækker mange store dyr som grå revhajer, hammerhajer, silkehajer, oceaniske hvidtippede hajer og endda mantarokker hvis du er heldig. Imellem dykkene kan du "komme i land" og klatre op i fyrtårnet og hilse på den lokale vagt der bor alene på øen i 4-5 uger ad gangen. Fra toppen af fyrtårnet er der en fantastisk udsigt over det omkringliggende koralrev med krystalblåt vand. Nær fyrtårnet ligger Sanganebs huler og sprækker i revet som den erfarne dykker kan besøge. I lagunen hvor båden ankrer op er det normalt at snorkle med delfiner.

Sightseeing i Sudan

Din sidste dag i Sudan kan du vælge at besøge øen Suakin der engang var den største havneby i Rødehavet. Byen er nu bogstaveligt talt en hvid spøgelsesby - berømt for dens huse der er lavet af "mursten" af koraller. Turen koster 25 Euro og tager ca. 3 timer.

Anbefalet erfaring

Min. 50 loggede dyk er et krav og PADI Advanced certifikat (eller tilsvarende) anbefales.

Kan du ikke bare lige se dig selv her?

Her kan du se hvad der venter dig af smuk og vild dykning

Inkluderet:

- Fly: Danmark/Norge/Sverige - Port Sudan t/r
- 8 dages luksus liveaboard
- 2 nætter på hotel i Dubai
- 6 dage med op til 4 guidede dyk om dagen
- Alle måltider på liveaboard
- Sodavand/vand/kaffe/te på liveaboard
- Morgenmad på hotel i Dubai
- Alle transfers i Sudan
- Shisha (vandpibe) på båden
- Tank & bly
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:

- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Forsikringer
- Drikkepenge
- Evt. leje af udstyr
- Evt. nitrox
- Sudanske udgifter**
- Fuel Surcharge (50 Euro)
- Hotel turistskatter i Dubai (7-20 AED/nat)
- Transfers i Dubai


** Visum 145 usd/person (for Amerikanske statsborgere er udgiften 200 usd/person) samt diverse taxes & fees (190 euro/7 nætters liveaboard, 281 euro/14 nætters liveaboard). Udgifterne er obligatoriske og inkluderer: Visum til Sudan, afgift for registrering af pas i Sudan, lufthavnsskatter i Sudan og turist gebyr. Priser er vejledende og kan ændre sig uden varsel.

Sudan - Liveaboard

Fra DKK 16.499 (inkl. fly)
Sudan er kendt som Rødehavets glemte juvel og ikke uden grund.
Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse Hver søndag
Varighed 10 eller 17 dage
Sæson Februar - maj
Bemærkninger Hajer, skildpadder, store vrag og meget få dykkere...
Rejseholdet

Kontakt Rejsebureauet

Stine, Mads, Johnny, Michael, Jacob og Rikke sidder klar ved telefonerne mandag-fredag kl. 10-18 og lørdag kl. 10-15 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email