Cypern

Krystalklart vand med en sigte på 20-30 meter, gør Cypern til et af de bedste steder at dykke i Europa. Vælg mellem 3 grupperejser eller skræddersy din dykkerferie.

Rejseperiode

Hver dag hele året

Varighed

4 dage - 14 dage

Kalender

Hele året, bedst vejr fra april - dec

Highlights

Udsøgt vragdykning, huler og naturdyk
Fra
6.999,00 DKK

(Inkl. fly)

Jeg er interesseret i Cypern

Når nedenstående er udfyldt og sendt, vil en af vores rejseagenter kontakte dig.

Du er altid velkommen til at ringe til rejseafdelingen, alle hverdage mellem 10-18, på: 33138383

Fantastisk dykning i krystalklart vand

Vandet omkring Cypern er krystalklart, med sigt på 20-30 meter, og dykningen er noget af det bedste i Europa. Glæd dig til bl.a. at opleve, det verdensberømte vrag af den enorme færge Zenobia, huler, gennemsvømninger og naturdyk med et varieret dyreliv. Mange af Cyperns bedste sites er let tilgængelige som stranddyk, og der er også mulighed for båddyk til sites længere fra kysten.

Middelhavsø med masser af sol

Cypern ligger syd for Tyrkiet, hvilket året rundt gør øen til en af de mest solsikre destinationer i Middelhavet. Vandtemperaturen er allerede i april og helt ind i december som en dansk sommer, og kommer helt op på 28 grader i juli – september.

Øen har mange flotte strande og er en veletableret turist destination, med et stort udvalg af hyggelige restauranter og en spændende kultur.

Kort rejsetid med direkte fly

Øens beliggenhed i den østlige del af Middelhavet, betyder kort rejsetid fra Danmark og det er muligt at flyve direkte fra både Kastrup og Billund. Dette gør Cypern til en oplagt destination til kortere rejser og velegnet til både venner, par og hele familien.

Fremragende vragdykning på Cypern

Vraget af Zenobia betegnes af mange som et af de bedste dive sites i Europa og er på top 10 listen over verdens bedste vragdyk. M/S Zenobia var en 178 meter lang passager færge, der sank på sin jomfrurejse i 1980, lige udenfor Larnaka havn. Vraget ligger på siden, på 16 – 42 meters dybde, hvor der ofte er en sigtbarhed på 20+ meter, hvilket gør det til en fantastisk oplevelse for dykkere på alle niveauer.

Vraget byder på masser af gennemsvømninger, for dykkere på alle niveauer og alene dets størrelse gør at det kræver flere dyk at få den fulde oplevelse. Lokale restriktioner har i mange år forbudt fiskeri i området omkring vraget, hvilket har medført at der er et utrolig varieret liv.

Skildpadder og museum under vand ved Green Bay

Som et af de eneste steder i Middelhavet, har Cypern ideelle forhold for havskildpadder og flere steder opleves de jævnligt af dykkere. Antallet af skildpadder er støt stigende, fordi de Cypriotiske myndigheder gør meget for at beskytte dem, og de strande deres æg udklækkes på. Især i det varme klare vand ved Green Bay, er der mange Grønne Havskildpadder, som dagligt møder de dykkere der besøger sitet.

Green Bay ved Protaras er et nemt dyk direkte fra kysten og med en max dybde på 10 meter er det velegnet for alle dykkere. Sitet byder desuden på et imponerende fiskeliv ved ”Fish Rock” og på det dybeste sted et ekseptionelt undervandsmuseum af sunkne Græske statuer. 

Et væld af vrag på Cypern, gør dykningen endnu bedre

Udover Zenobia, byder området på et hav af andre vrag bla. Alexandria, Elpida, HMS Cricket, Lady Thetis, Consdandis, Liberty, Nemesis og Kyrenia. Flere af disse er bevidst sænket af de Cypriotiske turistmyndigheder, med det formål at skabe optimale forhold for dykkere.

Vragene ligger alle tæt ved kysten så transporttiden er kort. Kombineret med det varme klare vand, er vragdykning på Cypern noget nær optimalt.

”Caves & Tunnels”

”Caves & Tunnels” er beliggende i det smukke ”Cape Grecko” område, og som navnet antyder byder dette populære site på 3 store tunneller man kan svømme igennem. Dykket slutter i en stor hule, og man svømmer til overfladen gennem et hul i toppen af hulen kendt som ”the blow hole”. Selvom tunnellerne og hulen er det store trækplaster, byder sitet også på masser af liv som muræner, trompetfisk og dragefisk. Beskyttet af hulernes vægge findes også blæksprutter, rejer og krabber, man ellers ofte kun ser på natdyk.
Derudover byder Cypern på et hav af andre fantastiske sites, som ”Blue Hole”, hvor man kan møde skildpadder, rokker og Groupers.

Middelhavets bedste dykning – året rundt

Cypern tilbyder udsøgt dykning med god sigt året rundt. Vandet er generelt varmest og klarest fra marts til november. Med typisk middelhavsklima bringer vintermånederne fra december til februar lidt mere nedbør og køligere temperaturer ned til 17-18 grader i februar. Og selvom vinterstorme kan give krusninger i overfladen, kan forholdene også i denne periode være perfekte, hvilket gør Cypern til middelhavets bedste bud på en helårs dykker destination.

Kort

Du kommer til at bo skønt på Cypern

Vi har base i den sydøstlige del af Cypern ved de hyggelige turistbyer Fig Tree Bay, Pernera og Protaras.  

Hotel Evalena Beach

Lækkert hotel på Cypern, med privat strand og poolområde. 

Vis detaljer

Hotel Evalena Beach

Et lækkert hotel med god belligenhed

Evalina Beach er et lækkert hotel med god beliggenhed i Protaras og direkte på en dejlig sandstrand. Hotellet ligger ikke langt fra dykkercenteret og i gåafstand til centrum af Fig Tree Bay. 

Værelserne på Evalena Beach Hotel

Alle værelser har gratis trådløst internet, eget bad/toilet, A/C, TV, telefon, safety box, mini køleskab, terrasse/balkon med mulighed for havudsigt. Vælg mellem ”comfort” eller de større ”superior” værelser.

Gratis trådløst internet, privat strand og poolområde

Gratis trådløst internet, privat strand og poolområde med udsigt over havet, separat børnepool og poolbar. Buffetrestaurant med mulighed for all inclusive og en a la carte restaurant ved stranden. Spa med jacuzzi og dampbad samt veludstyret fitnessrum.

Debbie-Xenia Hotel lejligheder

Familievenligt hotel med god beliggenhed i et roligt område. 

Vis detaljer

Debbie-Xenia Hotel lejligheder

Et skønt familievenligt hotel i gå afstand til dykkercenteret

Debbie-Xenia er et familievenligt hotel med god beliggenhed i et rolig område tæt på Kalamies Bay og i gåafstand til dykkercenteret og flere fine sandstrande.

Alle lejligheder har en super fin udsigt over haven eller poolen

Alle lejligheder har eget bad/toilet og balkon/terrasse med udsigt over haven eller poolen, tekøkken, A/C, TV, telefon, safety box, mini køleskab. Vælg studio lejlighed på 28 kvm eller 1-vær lejlighed på 40kvm.

Faciliteter på Debbie-Xenia Hotellet på Cypern

Morgenmadsrestaurant, stor solterrasse med pool og poolbar. Poolbaren serverer drikkevarer, snacks og lette anretninger, og der er adskillige gode græske restauranter i gåafstand fra hotellet. Gratis trådløst internet i fællesområder.

Prisen på din rejse

Vores frapris er baseret på rejse udenfor skoleferierne og for 2 personer med indlogering på Debbie-Xenia Hotel i Protaras.

Inkluderet:

 • Fly: Kastrup/Billund – Larnaca
 • 7 nætter på hotel med eget bad/toilet
 • Morgenmad alle dage
 • Lufthavnstransfers på Cypern
 • 10 guidede dyk inkl transport
 • 2 båddyk på Zenobia (som en del af de 10 dyk)
 • Tank og bly
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Alle transgers mellem hotel-dykkercenter
 • Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)


Ikke inkluderet:

 • Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
 • Forsikringer
 • Tilvalg af yderligere båddyk & flere dyk
 • Leje af dykkerudstyr
 • Uspecificerede måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge

Rejsen kort fortalt

Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Snorkling
Hvorfor vælge Kingfish
 • Alle vores rejsemål har vi selv besøgtAlle vores rejsemål har vi selv besøgt
 • Rejser tilpasset jeres ønsker og drømmeRejser tilpasset jeres ønsker og drømme
 • Engageret rådgivning af passionerede dykkereEngageret rådgivning af passionerede dykkere

Har du brug for hjælp?

Kontakt os

Har du spørgsmål til nyt udstyr, dit næste dykkerkursus eller vil du ud at rejse? Vores ekspert team sidder klar til at hjælpe dig. 

Ring op Send email

Spring køen over!

Book en tid til rådgivning, der passer dig, og vi står klar til at hjælpe. Har du lyst til at komme forbi på Scandiagade til en personlig samtale, eller måske ønsker du, at vi ringer dig op på et bestemt tidspunkt. Det er op til dig. Vi er klar!

Vi fandt andre produkter du måske kan lide!
 1. Cypern - Grupperejse - 24. okt. 2020
  24. oktober - 31. oktober.
  9.699,00 DKK
  (inkl. fly)
 2. Cypern - Grupperejse - 31. okt. 2020
  31. oktober - 7. november.
  9.699,00 DKK
  (inkl. fly)
 3. Filippinerne - Malapascua & Dumaguete - Grupperejse - Mar 2021
  6. - 20. marts 2021
  23.999,00 DKK
  (inkl. fly)