Lars Kirkegaard holder foto workshop i Egypten Flotte koralrev lige ud fra stranden Nakari dykkerlejr og husrev set fra oven Glæd dig til masser af natdyk Dragefisk og hårde koraller Smukke koraller med masser klovnefisk Klovnefisk Close up af pufferfish Delfiner i store stimer Nakari royal telt set indenfra Nakari deluxe chalet Nyd solnedgangen over havet fra restauranten 5

Fotoworkshop og fotorejse med Lars Kirkegaard & Christian Skauge

Lars Kirkegaard er en af Skandinaviens mest erfarne undervandsfotografer- og undervisere, der hvert år afholder foredrag og workshops samt deltager som dommer i fotokonkurrencer. Han samarbejder nu med Kingfish, hvor han tilbyder en spændende fotoworkshop i det sydlige Rødehav i dykkercampen: Marsa Nakari med ubegrænset dykning på flotte koralrev.

På denne tur har Lars taget sin gode ven og fotokollega Christian Skauge med for at gøre det endnu mere spændende og lærerigt at deltage. Christian har tidligere hjulpet Lars med Nordic Photo Event på Gulen i Norge og sammen har de lavet flere foredrag rundt omkring i Skandinavien. På denne fotoworkshop bliver Christian en aktiv deltager på undervisningsteamet sammen med Lars.

Om fotoworkshoppen

Denne tur er for personer der har lyst til at forbedre deres undervandsfotografering imens de er på dykkerejse. Undervisningen vil foregå i et uformelt, venligt og ikke-konkurrencepræget miljø, i en dykkecamp, hvor der er god tid til at fokusere på kombinationen af teori og evaluering og samtidig er masser af tid til at dykke og afprøve nye idéer.

Lars & Christian vil være behjælpelig hver dag gennem hele turen og ligeledes vil et par af Lars' personale også være klar med gode råd. Niveauet af viden er højt, og rejsen er for enhver, der gerne vil have en god kombination af en dejlig dykkerferie, samt forbedring af deres kamerakundskaber.

Hvis du har et GoPro- eller et gammelt kamera gør det ikke noget, da det er personen bag kameraet, der er vigtigst for Lars og hans hold.

Hele turen handler om at "have en god ferie" og om at få mere ud af dit kamera – også selvom du allerede er en erfaren undervandsfotograf. Det er vores erfaring, at er man mange dykkere sammen med samme formål. kan man få utroligt meget ud af sådan en tur.

Om Lars Kirkegaard

Lars har taget undervandsbilleder i mere end 25 år og har en baggrund som Reklamefotograf og Graphic Management ekspert. Udover at lave en masse TV-arbejde for både danske og tyske kanaler, ejer han også sin egen online-butik, FOTOGRAFIT.eu, hvor han sælger undervandsfotoudstyr til hele Europa.

Lars har undervist i foto siden han var en ung fotoelev, men har i løbet af de sidste 10 år også afholdt undervandsfotokurser rundt omkring i Norden. Han har tidligere kørt flere fotorejser, disse også sammen med nogle af verdens mest anerkendte undervandsfotografer, som f.eks. Alex Mustard, Keri Wilks og den norske makroekspert Christian Skauge.

Undervejs på rejsen vil der være mulighed for at prøve et udvalg af vådlinser og i-Divesite flash, som Lars tager med.

Om Christian Skauge

Christian arbejder til daglig som chefredaktør på det norske dykkemagasin Dykking, som han nu også er ejer af. Han har dykket i næsten 25 år og i de fleste af disse år har han haft et kamera i hånden. I kraft af hans arbejde har han i mange år rejst verden tynd med kamera og skriveblok og lavet artikler om livet under overfladen. Ved siden af magasinarbejdet har Christian en webside hvor han sælger undervandsbilleder og artikler og mere end 150 dykkehistorier og talrige billeder har været publiceret i magasiner rundt omkring i verden. Christian er en af de få Skandinaver der har fået en nøgensnegl opkaldt efter sig: ” Fjordia chriskaugei”

Langt fra masseturisme og ubegrænset dyk på flotte koralrev

Marsa Nakari er vores lille dykkercamp der ligger i det sydligste af Egypten - langt fra masseturisme og lige ud til sit eget velbevarede koralrev. Stemningen i lejren er fantastisk, og personalet samt guiderne er meget venlige, professionelle og hjælpsomme.

Du har rig mulighed for at udforske de nærliggende koralrev ved blot at gå i vandet fra stranden, tage på korte bådture såvel som ved guidede ture langs kysten og bådture ud til ydre rev som f.eks. velkendte Elphinstone Reef og Dolphin House.

Det tager kun ca. 4 timer at køre til Nakari fra Hurghada med ørkenbjergene i baggrunden, og vi er sikre på at du vil vende tilbage igen og igen.

Ubegrænset dykning på flotte koralrev lige ud fra stranden

Nakaris husrev er meget flot og velbevaret og der er ubegrænset stranddykning og båddykning på husrevet samt nogle guidede dyk inkluderet i prisen. Dertil kan du tilvælge masser af spændende dykkerture til bl.a. Dolphin House med huler og delfiner, vraget af Abu Ghusson eller en tur til Elphinstone for at dykke med de større hajer i sæson. 

HUSREVET - Velbevarede koraller, flot fiskeliv og gode natdyk

Husrevene rundt om Nakaris bugt er meget flotte og velbevarede og byder på mange farvestrålende fisk, en stor variation af hårde koraller samt rigtig gode natdyk, da mange natlige fisk samles her for at jage. Du kan opleve alt fra groupers, muræner, klovnefisk og revhajer til rokker og skildpadder. Dykningen i Nakari er for alle – nybegyndere såvel som meget erfarne dykkere - og husrevet egner sig også perfekt til snorklere.

Husrevet ligger kun få skridt fra vandkanten og dykningen her er nem og tilladt for alle. Revet skråner fra ca. 1m til ca. 40m dybde og du kan dykke fra solopgang til efter natdyk og du bestemmer selv hvornår og hvordan – du kan vælge at dykke fra stranden eller blive sejlet ud med gummibåd. Det er så nemt at finde rundt på husrevet, at du bare behøver en makker for at komme i vandet.

DOLPHIN HOUSE - Huler og chance for delfiner

Fra Nakari tager det kun ca. 30 min at sejle til revet Shaab Samadai – bedre kendt som Dolphin House. En dagstur til dette berømte hestesko-formede rev byder ikke blot på flotte dyk med huler og gennemsvømninger, men giver dig også muligheden for at snorkle med en flok delfiner hvis du har heldet med dig. Her kører du nordpå og sejler ud fra dykkerlejren Shagra, og også dette arrangeres i Nakari.

ELPHINSTONE - de store pelagiske dyr

Snyd ikke dig selv for et besøg på Elpinstone Reef - et rev i verdensklasse som især er kendt for vægdykning med de store pelagiske fisk. Fra Nakari kører man nordpå og sejler ud fra søsterlejren Shagra og Elphinstone byder på møder med de større typer hajer som hammerhajer, oceaniske hvidtippede hajer, silkehajer og grå revhajer. Der er også god chance for delfiner, ørnerokker, napoleonsfisk, stimer af tun og barracuda og endda mantarokker. Revet er særligt rigt på maritimt liv pga. kraftige havstrømme og derfor er Elphinstone forbeholdt dykkere med PADI Advanced certifikat (eller tilsvarende) samt 50 dyk.

DYKKERTURE LANGS KYSTEN - skildpadder og dugong

Dykning med lastbil fra Shagra er meget populært, og 2 gange om dagen er der guidede dyk til forskellige steder langs kysten. Besøg f.eks. den lille bugt ”Abu Dabab” hvor der bor en søko. I midten af bugten er der sandbund med søgræs og det er du kan finde den fredelige ca. 3m lange og meget besynderligt udseende søko, og hvor du også kan se kæmpestore skildpadder, ørnerokker, guitarhajer og stimer af squid på dit dyk. Dybden er ca. 10-12 meter og på hver side af bugten er der et utrolig flot og intakt koralrev der er meget velegnet for foto og video entusiaster. Dette er bare ét af de mange dyk du kan opleve fra ladet af en lastbil. Tilmelding foregår i lejren og koster 11 euro/dyk med lastbil.

ABU GHUSSON - vragdykning for alle

Det er også muligt at vragdykke og bedste mulighed er vraget af fragtskibet Hamada, som sank i 1993. Efter ca. 1 times køretur gennem det egyptiske landskab laver vi 2 dyk på vraget, hvorefter vi spiser frokost i en nærliggende nationalpark. Vraget er meget let tilgængeligt fra kysten og ligger på 5-18m, så her kan alle være med!

Langt væk fra masseturisme med ubegrænset dykning på flotte koralrev

Marsa Nakari er vores charmerende dykkercamp der ligger i det sydligste af Egypten og lige ud til sit eget velbevarede koralrev midt i ørkenens ro og stilhed. Stemningen i Nakari er fantastisk og langt borte fra stressende massetursime, og personalet samt guiderne er meget venlige, professionelle og hjælpsomme – vi er sikre på, at du vil have lyst til at vende tilbage gang på gang.

I Nakari har du 5 forskellige muligheder for overnatning.

Beduintelt:

Den mest primitive, men samtidig også den hyggeligste overnatningsmulighed. Teltene står på stranden og er udstyret med 2 senge, belysning, elektricitet, gulvtæppe og en hylde til tøj. Der er pæne og rene fælles toilet/bade faciliteter. Vores "fra" priser er med overnatning i beduintelt.

Royal telt:

Samme som beduintelt, men det er ca. dobbet så stort og der er derfor mere luft + der er blevet plads til sækkestole og bord, reoler, et mini-køleskab og en fan. Derudover kan det også reserveres med dobbeltseng i stedet for 2 enkeltsenge. Tillæg for opgradering fra beduintelt til royal telt er kr. 349,- pr. person/uge.

Hytte:

En hytte har 2 senge, belysning, elektricitet, en vifte, sengebord, skabsplads og et lille fælles område uden for døren, der virker som en terrasse. Der er pæne og rene fælles toilet/bade faciliteter. Hytterne ligger lige bagved teltene og er bygget i sammenhængende rækker med tykke vægge ligesom i et chalét. Tillæg for opgradering fra beduintelt til hytte er kr. 349,- pr. person/uge.

Chalét:

Chaléterne er store og pæne og er med eget bad/toilet samt egen terrasse, der deles med naboen. De har samme indretning som hytterne, men også et klædeskab og stole på terassen. Chaléterne ligger lidt tilbagetrukket i dobbelte bungalows og er bygget med tykke vægge og kuppelformet loft. Tillæg for opgradering fra beduintelt til chalét er kr. 999,- pr. person/uge.

Deluxe Chalet A/C:

Som chalét men med aircondition og køleskab på værelset. Hvis du ønsker at undslippe den Egyptiske sommervarme er dette noget for dig. Tillæg for opgradering fra beduintelt til Chalét A/C er kr. 1.320,- pr. person/uge.

Rejser du alene er der nedenstående tillæg:

Beduintelt.....kr. 799,- pr. uge
Royal telt.....kr. 799,- pr. uge
Hytte............kr. 999,- pr. uge
Chalét..........kr. 1.350,- pr. uge

Tillægget kommer oveni prisen for en evt. opgradering.

Videoer fra den flotte dykning og de hyggelige omgivelser i Nakari
Mere information om din fotorejse

Nedenunder har sammenfattet flere detaljer om, hvad der gør denne tur helt speciel.

Hvordan turen vil fungere

Rejsen er en kombination af en fotorejse og en workshop og det overordnede tema er: Foto, video, lys og redigering. Opholdet kommer til at foregå i en dykkercamp, hvor det er nemt at kombinere den teoretiske del og den efterfølgende praktiske del, hvor du skal ud og afprøve nogle af de ting du lærer. Du går næsten direkte fra teorilokalet ud i vandet og afprøver det du har lært.

Ugen kommer til at bestå af nogle faste moduler hvor vi gennemgår emnerne:

• Introduktion til fotoredigering (primært med Adobe Lightroom)
• Forskellige former for lyslægning (herunder introduktion til brug af flash)
• Macro & Vidvinkel (med fokus på forskelle og muligheder)
• Komposition og model.

Desuden er der gode muligheder for introduktion til ISO, Blænde & Lukkertid, for dem der har de muligheder på deres kamera eller gerne vil vide mere om det. Vi vil desuden forsøge at gøre det muligt at tage emner op efterhånden som spørgsmålene begynder at melde sig.

Der bliver ikke teoriundervisning hver dag, men de fleste aftener vil der være billedevaluering hvor vi gennemgår et billede som deltagerne har taget den dag. Dette er oftest noget af det mest spændende, inspirerende og lærerige ved en fototur med mange deltagere. Indlevering af billleder til gennemgang er valgfrit men noget af det man lærer mest ved, da det giver dig en enestående mulighed for at forbedre dine kundskaber, lære at bruge dit kamera og samtidig have en fantastisk tur. Der vil være flere forskellige nationaliteter, der deltager i turen, så sessionerne vil foregå på engelsk.

Hvilket kamera har jeg brug for?

Alle er velkomne og for os er det lige meget, hvilken type kamera, du bruger. Så uanset om du har et GoPro eller et gammel videokamera går det an! Holdet er mere interesseret i personen bag kameraet. Af samme årsag opfordrer vi også erfarne undervandsfotografer til at deltage. Lars & Team har en meget bred og lang erfaring at trække på og er en rigtig god sparringspartner hvis du har lyst til at bruge det gode selskab til at få afprøvet nogle af dine egne idéer.

Det er en god ide at medbringe en bærbar, da vi kommer til at lave en masse redigering om aftenen. En god iPad er også en mulighed men du skal kunne eksportere billeder til evalueringen.

Pris på din fotorejse til Rødehavet

Pris med fly fra Danmark: fra kr. 9.999,-
Pris uden fly: fra kr 6.999,-

Prisen afhænger af valgt type overnatning samt om du deler- eller har egen indkvartering. 

Inkluderet:

- Fly: Kastrup - Hurghada t/r
- Fotoworkshop med Lars Kirkegaard & Christian Skauge
- 7 nætter i Nakari
- 5½ dags ubegrænset dykning på husrevet
- 2 guidede dyk på første dykkerdag
- Alle måltider i Nakari
- Alle transfers i Egypten
- Sodavand, vand, kaffe og te
- Tank/bly
- Visum til Egypten
- Mad ombord på fly
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:

- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Visum hvis du arrangerer egne fly
- Trykkammer gebyr 7 euro (obligatorisk, betales lokalt)
- Dykning på "ydre" rev
- Drikkepenge
- Nitrox
- Evt. leje af udstyr og 15L tank
- Forsikringer

Fotorejse med Lars Kirkegaard - Nakari Dykkerlejr - Egypten - Okt 2019

Fra DKK 9.999,00

International fotoworkshop & fotorejse med Lars Kirkegaard & Christian Skauge. Oplev ubegrænset dykning på flotte koralrev og bliv bedre til din undervandsfotografering.

Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse Uge 43/44 i 2019
Varighed 8 dage
Sæson Bedste sæson ifht vandtemperatur og vejr
Bemærkninger For alle med interesse for foto!
Rejseholdet

Kontakt rejseafdelingen

Johnny, Niels, Mads og Stine sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-18 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email