Dyk med havengle (angel sharks) på Gran Canaria Den lille hyggelige by Puerto Mogan Dyk med store stimer barrracuda på Gran Canaria Vraget af Cermona II med masser af fisk Der gemmer sig mange dyr i klippesprækkerne Der er god chance for at dykke med squid og blæksprutter Den hyggelige marina i Puerto Mogan Store pigrokker leder efter bytte på sandbunden Dyk på det store vrag Arona Groupers der ligger i baghold Garden eels der gemmer sig i sandbunden Oplev søheste på din dykkerejse til Gran Canaria

Gran Canaria er den 3. største, og nok den mest kendte af De Kanariske Øer der ligger i Atlanterhavet ud for Afrika. Ø gruppen tilhører Spanien og byder på flotte sandstrande og vulkanlandskaber og er et populært rejsemål da her er dejligt varmt året rundt.

Vores dykkerbase ligger i den sydvestlige del af Gran Canaria, i den lille hyggelige fiskerby Puerto de Mogan som endnu er afslappet og langt væk fra størstedelen af masseturisme.

Dykningen på Gran Canaria er til erfarne dykkere såvel som nybegyndere. Her får du varmt blåt vand med god sigtbarhed, et rigtig flot fiskeliv med store stimer af revfisk og barracuda såvel som blæksprutter, pigrokker, havengle, huler og vragdykning så der er noget for enhver smag.

Med kun ca. 5 timers flyvetid, en temperatur på 25-30 grader og masser af solskinstimer året rundt er det oplagt at tage på dykkerrejse til Gran Canaria om sommeren såvel som om vinteren.

Gran Canaria byder på blåt vand med flot sigtbarhed og behagelige vandtemperaturer året rundt og varieret og spændende dykning for erfarne dykkere såvel som nybegyndere. Her får du en flot kombination af alt fra vrag, klippedyk, rolige sandbunde, dybe drop-offs og huler og kommer til at opleve masser af fiskeliv og en overraskende biodiversitet på dine dyk.

Puerto Mogán - vrag og naturdyk
De fleste lokale dyk omkring Puerto Mogan foregår med båd og sejltiden er kun ca. 5-30min. Der er mange dykkersteder at vælge mellem som alle byder på et rigtig flot fiskeliv i form af store stimer barracuda, groupers, mange forskellige revfisk, store pigrokker, ørnerokker og havengle såvel som rejer, blæksprutter, squid og sandbunde fyldt med garden eels.

Her er også adskillige skibsvrag du kan glæde dig til at dykke. Kun 5 min fra marinaen ligger f.eks. de to vrag af fiskerbådene Cermona II og Alerganza som dykkes på ét dyk på 18m dybde. Er du en erfaren dykker, er Blue Bird Wreck måske noget for dig. Vraget ligger på ca. 45 meters dybde, og det anbefales at du har minimum 100 loggede dyk.

Husrev
Kun 20m fra vores dykkercenter i Puerto Mogan ligger husrevet hvor man dykker ved klipper, store sten og en gammel sunket stenmole. Husrevet byder på et godt marineliv og især natdyk på husrevet kan være rigtig godt med havengle, pigrokker og blæksprutter.

Havengle (angel sharks)
Havenglen er en fladtrykt og bred haj som camouflerer sig på havbunden i jagten på dens bytte. På engelsk hedder hajen "Angel Shark" og Kanarie Øerne er blandt de eneste steder i Europa man kan opleve disse dyr med rigtig god sandsynlighed. Bedste årstid at dykke med havengle på Gran Canaria er i vintermånederne.

El Cabrón (Arinaga Marinereservat)
El Cabrón er ét af Gran Canarias tre marinereservater, og er bla. blevet udnævnt til øens bedste dykkersted, af Dive Magazine i 2004. Området byder på hele 8 forskellige dykkersteder med alt fra huler til store og små gennemsvømninger i det naturlige vulkanske rev. Fiskeri er ikke tilladt og derfor er undervandslivet i El Cabron ekstra rigt med bl.a. store stimer af sardiner, store groupers og barracudaer, damselfish og parrotfish. El Cabron dykkes som 2 stranddyk på dagstur fra Puerto Mogan og det er et krav at være advanced dykker samt have ca. 30 loggede dyk.

Dagsture til Nord
I den nordlige del af Gran Canaria er der også flot dykning, men her kan vind og vejr være en udfordring og dagsturene tilbydes derfor ikke alle uger. Højdepunkterne er de to store vrag Arona og Kalais som begge er over 100m lange fragtskibe med gode muligheder for vragpenetrering og La Catedral der er et fritstående vulkansk landskab fyldt med et imponerende hulelandskab som kan dykkes i næsten ét sammenhængende huledyk.

Sigtbarhed og vandtemperatur
Vandtemperaturen på Gran Canaria er ca. 19 grader om vinteren, og ca. 23 grader om sommeren. Sigtbarhed er normalt mellem 20-30m.

Udover solbadning og dykning er her et par eksempler på hvad Gran Canaria ellers byder på:

Roque Nublo

Den ca. 80 meter høje vulkanske klippe er et must-see på Gran Canaria. Roque Nublo ’s toppunkt er ca. 1813 meter over havoverfladen, hvilket gør klippen til Gran Canaria’s næsthøjeste punkt (det højeste punkt er bjerget Pico de las Nieves). Klippen er et beskyttet naturmonument, som blev skabt af et vulkansk udbrud for 4,5 millioner år siden. De indfødte betragtede det som et helligt monument, hvor de foretog ofringer til solguden. Roque Nublo finder man i landsbyen Tejeda, som ligger midt på øen. Det er en vandretur på ca. 5 km i utroligt smukke omgivelser.

Vegueta– Den gamle bydel
Vegueta, er det perfekte sted at opleve kultur og historie. De brostensbelagte gader byder på museer, markeder, butikker og klassisk kanarisk arkitektur, som tager dig helt tilbage til middelalderen. I Vegueta kan du blandt andet opleve Casa de Colon – Colombus’ hus, som nu er et museum. Bydelen er det ældste område i Las Palmas, og er et fantastisk sted til en spadseretur. Desuden er kvarteret erklæret UNESCO verdenskulturarv.

Calle Triana
Calle Triana er det næstældste sted i Las Palmas, og er i dag øens mest populære shopping-gade. Hele gaden er erklæret et historisk monument, og hvor Vegueta’s arkitektur tager dig tilbage til middelalderen, stammer Calle Triana kvarteret’s arkitektoniske stilarter, fra både det 18., 19., og 20. århundrede. Det var primært lokale, engelsk maltesiske, danske og andalusiske købmænd, der bosatte sig i dette område.

Derudover kan du også opleve alt fra jetski, sejlture, windsurfing og dybhavsfiskeri til en tur med en miniubåd.

Vores dykkerbase ligger i den sydvestlige del af Gran Canaria, i den lille hyggelige fiskerby Puerto de Mogan. Her er du langt væk fra størstedelen af masseturismen på øen og finder den bedste dykning og generelt også det bedste vejr.

Vores fra pris er udregnet med overnatning i en af de lokale lejligheder for to personer. Jo flere man deler lejlighederne des lavere bliver prisen.

Nedenstående er et eksempel på en uges dykkerrejse til Gran Canaria. Vi skræddersyer gerne længde af rejsen samt indhold af rejsen efter dine ønsker.

Inkluderet:
- Fly: Danmark/Sverige/Norge – Las Palmas t/r
- 7 nætter på Gran Canaria
- 10 båddyk
- Morgenmad
- Lufthavnstransfer t/r
- Leje af dykkerudstyr**
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:
- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Evt. visum & forsikringer
- Uspecificerede drikkevarer og måltider
- Evt. tillæg for dagsture til El Cabron og de nordlige dykkersteder (ca. 10-30 Euro/dag)

**Leje af komplet dykkerudstyr er inkluderet i prisen og det er samme pris hvis man har sit eget med.

Gran Canaria

Fra DKK 6.999,00
Dyk med masser af fisk, angel sharks, blæksprutter, pigrokker og vrag hele året rundt på Gran Canaria.
Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse Afrejse hver dag
Varighed 8 dage (Vi skræddersyer efter dine ønsker)
Sæson Masser af solskin hel året
Bemærkninger Flot sigtbarhed og masser af fiskeliv hele året. God mulighed for havengle om vinteren.
Kingfish Dive & Travel Personale

Kontakt rejseafdelingen

Stine, Mads, Johnny og Isabella sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-18 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email

Måske vil du også være interesseret i disse produkt(er)?