Dyk med store stimer barrracuda på Gran Canaria Store pigrokker leder efter bytte på sandbunden Oplev søheste på din dykkerejse til Gran Canaria Dyk på det store vrag Arona Den lille hyggelige by Puerto Mogan Garden eels der gemmer sig i sandbunden Groupers der ligger i baghold Den hyggelige marina i Puerto Mogan Vraget af Cermona II med masser af fisk Der gemmer sig mange dyr i klippesprækkerne Der er god chance for at dykke med squid og blæksprutter

På denne grupperejse tager vi til et af Europas aller sydligste punkter for at dykke med masser af fiskestimer, blæksprutter, store pigrokker og vrag i dejligt blåt vand med flot sigtbarhed. Vi rejser i september, fordi det er en god mulighed for at forlænge sommeren med behagelig varme på land og samtidig få de varmeste vandtemperaturer.

Gran Canaria er den 3. største, og nok den mest kendte af De Kanariske Øer der ligger i Atlanterhavet ud for Afrika. Øgruppen tilhører Spanien og byder på flotte sandstrande og vulkanlandskaber. Efter kun 5 timers flyvetid og en køretur på 40 min. langs kysten, ankommer vi til vores dykkerbase i den sydvestlige del af Gran Canaria i den lille hyggelige fiskerby Puerto de Mogan, som endnu er afslappet og ikke særlig påvirket af masseturisme.

Dykningen på Gran Canaria er til erfarne dykkere såvel som nybegyndere. Her får du varmt blåt vand med god sigtbarhed, et rigtig flot fiskeliv med store stimer af revfisk og barracuda såvel som blæksprutter, pigrokker, masser af småt, huler og vragdykning så der er noget for enhver smag.

På rejsen har vi inkluderet 5 dage med 11 dyk hvoraf én af dagene er en dagstur til marineparken El Cabron eller til det store vrag "Arona". Det er muligt at tilkøbe flere dyk på Gran Canaria.

Generelt får du en flot kombination af alt fra vrag, klippedyk, rolige sandbunde, dybe drop-offs og huler og kommer til at opleve masser af fiskeliv og en overraskende biodiversitet på dine dyk.

Puerto Mogán - vrag og naturdyk
De fleste lokale dyk omkring Puerto Mogan foregår med båd og sejltiden er kun ca. 5-30min. Der er mange dykkersteder at vælge mellem som alle byder på et rigtig flot fiskeliv i form af store stimer barracuda, groupers, mange forskellige revfisk, store pigrokker, ørnerokker og havengle såvel som rejer, blæksprutter, squid og sandbunde fyldt med garden eels.

Her er også flere skibsvrag du kan glæde dig til at dykke. Kun 5 min fra marinaen ligger f.eks. de to vrag af fiskerbådene Cermona II og Alerganza som dykkes på ét dyk på 18m dybde.

Husrev
Kun 20m fra vores dykkercenter i Puerto Mogan ligger husrevet hvor man dykker ved klipper, store sten og en gammel sunket stenmole. Husrevet byder på et godt marineliv og især natdyk på husrevet kan være rigtig godt med havengle, pigrokker og blæksprutter.

El Cabrón (Arinaga Marinereservat)
El Cabrón er ét af Gran Canarias tre marinereservater, og er bla. blevet udnævnt til øens bedste dykkersted, af Dive Magazine i 2004. Området byder på hele 8 forskellige dykkersteder med alt fra huler til store og små gennemsvømninger i det naturlige vulkanske rev. Fiskeri er ikke tilladt og derfor er undervandslivet i El Cabron ekstra rigt med bl.a. store stimer af sardiner, store groupers og barracudaer, damselfish og parrotfish. El Cabron dykkes som 2 stranddyk på dagstur fra Puerto Mogan og det er et krav at være advanced dykker samt have ca. 30 loggede dyk.

Dagsture til Nord
I den nordlige del af Gran Canaria er der også flot dykning, men her kan vind og vejr være en udfordring og dagsturene tilbydes derfor ikke alle uger. Højdepunkterne er de to store vrag Arona og Kalais som begge er over 100m lange fragtskibe med gode muligheder for vragpenetrering og La Catedral der er et fritstående vulkansk landskab fyldt med et imponerende hulelandskab som kan dykkes i næsten ét sammenhængende huledyk.

Sigtbarhed og vandtemperatur
Vandtemperaturen på Gran Canaria i september er ca 23-24 grader og sigtbarheden mellem 20-30m.

Udover solbadning og dykning er her et par eksempler på hvad Gran Canaria ellers byder på:

Roque Nublo

Den ca. 80 meter høje vulkanske klippe er et must-see på Gran Canaria. Roque Nublo ’s toppunkt er ca. 1813 meter over havoverfladen, hvilket gør klippen til Gran Canaria’s næsthøjeste punkt (det højeste punkt er bjerget Pico de las Nieves). Klippen er et beskyttet naturmonument, som blev skabt af et vulkansk udbrud for 4,5 millioner år siden. De indfødte betragtede det som et helligt monument, hvor de foretog ofringer til solguden. Roque Nublo finder man i landsbyen Tejeda, som ligger midt på øen. Det er en vandretur på ca. 5 km i utroligt smukke omgivelser.

Vegueta– Den gamle bydel
Vegueta, er det perfekte sted at opleve kultur og historie. De brostensbelagte gader byder på museer, markeder, butikker og klassisk kanarisk arkitektur, som tager dig helt tilbage til middelalderen. I Vegueta kan du blandt andet opleve Casa de Colon – Colombus’ hus, som nu er et museum. Bydelen er det ældste område i Las Palmas, og er et fantastisk sted til en spadseretur. Desuden er kvarteret erklæret UNESCO verdenskulturarv.

Calle Triana
Calle Triana er det næstældste sted i Las Palmas, og er i dag øens mest populære shopping-gade. Hele gaden er erklæret et historisk monument, og hvor Vegueta’s arkitektur tager dig tilbage til middelalderen, stammer Calle Triana kvarteret’s arkitektoniske stilarter, fra både det 18., 19., og 20. århundrede. Det var primært lokale, engelsk maltesiske, danske og andalusiske købmænd, der bosatte sig i dette område.

Derudover kan du også opleve alt fra jetski, sejlture, windsurfing og dybhavsfiskeri til en tur med en miniubåd.

Vores dykkerbase ligger i den sydvestlige del af Gran Canaria, i den lille hyggelige fiskerby Puerto de Mogan. Her er du langt væk fra størstedelen af masseturismen på øen og finder den bedste dykning og generelt også det bedste vejr.

På denne grupperejse bor vi på det gode lejlighedshotel "Appartments Cordial Mogan Valle" som ligger i gå afstand til dykkercentret. Som udgangspunkt bor vi i 2-værelses lejligheder hvor hvert værelse har eget bad/toilet og deler køkken, opholdsrum og stor terrasse. Spørg os for pris på 1-værelses lejligheder.

Inkluderet:
- Fly: Kastrup – Las Palmas t/r
- Dansk rejseleder & dykkerinstruktør
- 7 nætter på Gran Canaria i delt hotellejlighed
- 10båddyk + 1 dyk på husrevet
- Dagstur til El Cabron eller Arona wreck i nord (som en del af de inkluderede dyk)*
- Morgenmad
- Lufthavnstransfer t/r
- Leje af dykkerudstyr**
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:
- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Evt. visum & forsikringer
- Uspecificerede drikkevarer og måltider
- Evt. tillæg for natdyk

*Hvor dagsturen går til afhænger af vejr og vind
**Leje af komplet dykkerudstyr er inkluderet i prisen og det er samme pris hvis man har sit eget med.

Gran Canaria - Grupperejse - September 2017

DKK 8.999,00 - UDSOLGT!
Tag med til Europas sydligste ø gruppe og forlæng sommeren med masser af fiskeliv, blæksprutter og vrag.
Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse 23. september 2017
Varighed 8 dage
Sæson Dejligt varmt både på land og i vand
Bemærkninger Du bliver overrasket over store stimer fisk og masser af makro!
Rejseholdet

Kontakt rejseafdelingen

Anne-Sophie, Johnny, Mads og Stine N. sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-18 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email