Flere dyk bliver ren hajsuppe AIRJAWS - Hvidhajer springer ud af vandet i jagten på sæler Tigerhajerne vi dykker med er normalt ca. 4m store Vi sejler ud fra stranden i store gummibåde Dyk med syvgællede kohajer i fabelagtig kelpskov! Sælerne boltrer sig og er meget legesyge Vores lokale guide har en blåhaj i "tonnic immobility" Hvidhajer bliver op til 6,3m og kan veje 2½ tons Oplev storslåede landskaber i Sydafrika Tyrehajer på Protea Banks De sorttippede hajer kommer du til at opleve på meget nært hold Blåhajerne er meget nysgerrige og kommer helt tæt på På Aliwal Shoal kan vi også dykke med 1-2m store barser Dyk med tigerhajer i Sydafrika - de er utrolig flotte og store Hvidhaj helt tæt på båden Sydafrikas natur byder også på flotte strande Oplev sæler og blåhajer ved Cape Town Sælkolonierne er en oplevelse i sig selv Oplev hvidhajer ved Cape Town  Udsigten fra Table Mountain i Cape Town Dykker i buret med hvidhajer

Vi gentager succesen fra 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2015 og 2016 hvor vi dykkede med op til 12 forskellige typer hajer - tigerhajer, hvidhajer, tyrehajer, syvgællede kohajer, sandtigerhajer, hvidtippede revhajer, pyjamas hajer, hammerhajer, catsharks, sandhajer, sorttippede hajer, blåhajer og makohajer.

Flere af vores guider er blandt verdens førende hajeksperter og mange dykkere kommer hjem med oplevelser, som de fleste drømmer om, men som kun få tager chancen og udlever. Alle dykkerfotos er fra vores tidligere Hajsafarier til Sydafrika.

Sydafrika er et utroligt smukt land og er kendt som et mekka for hajer. Udover dykning oplever vi Sydafrikas smukke natur og besøger også fantastiske Cape Town på Afrikas sydligste spids.

Dagsprogram for vores Hajsafari:

Dag 1:
Afrejse fra Kastrup om eftermiddagen.

Dag 2:
Ankomst til Durban og ca. 1 times transfer til vores indkvartering ved Aliwal Shoal. Afslapning ved poolen med havudsigt og velkomstbriefing.

Dag 3 - Dag 6:
Vi har 4 dykkerdage med 2dyk/dag på Aliwal Shoal lige udfor Umkomaas hvor vi bor. Vi har 7 dyk på revet efter hajer, skildpadder, kæmpe groupers, rokker, delfiner og andet liv på revet + 1 fodringsdyk hvor vi tiltrækker hajerne med fiskerester. På fodringsdykket dykker vi normalt med 30-40 sorttippede hajer (revhajens oceaniske storebror på ca 2-2,5m) og så har vi god chance for at dykke med store tigerhajer som området også er kendt for.

Hver dag er der mulighed for eftermiddagsaktiviteter som f.eks. til Crocworld, Durban Marine World, at spille golf eller bare at slappe af ved poolen. Alle dagene starter med tidlig morgenmad. Til aftensmad besøger vi forskellige restauranter og prøver også en "Braai" - at grille på ægte sydafrikansk manér :o)

Dag 7:
Idag tager vi til Protea Banks ca. 45min syd for Umkomaas hvor vi dykker 1 revdyk + 1 fodringsdyk. Protea Banks er kendt for store hajer og her dykker vi normalt med tigerhajer, tyrehajer og sandhajer. Hvis vi er rigtig heldige kan vi også møde scalloped hammerhajer og en enkelt gang har vi endda set en greater hammerhaj på Protea Banks. 

Dag 8:
Fly til smukke Cape Town og transfer til vores overnatning i den hyggelige havneby Simons Town. Vi spiser aftensmad med havudsigt.

Dag 9:
Burdyk med hvidhajer fra båd. Se Dødens Gab i øjnene og få en vild natur oplevelse med hvidhajer og ca. 60.000 sæler. Hvis vi har  lidt held med os kommer vi også til at se "Airjaws" - fænomenet når en stor hvid haj springer ud af vandet i jagten på en sæl - som er en oplevelse du aldrig vil glemme.

Dag 10:
2 båddyk i området omkring Simon's Town. Vi kender det helt rigtige sted at dykke med syvgællede kohajer og meget legesyge sæler så dette er vores første prioritet. Dykkene foregår i flot kelpskov med masser af undervandsliv og vi ser normalt også 1-2 typer flotte catsharks på disse dyk.

Dag 11:
Dagen er til en hel dag efter blåhajer og makohajer på Atlanterhavet. Der er tidlig afgang og vi sejler rundt om Cape Point og ca 20-30 sømil ud fra kysten hvor vi tiltrækker hajerne. Når dyrene dukker op kan vi dykke og snorkle med dem.

Dag 12:
Fri dag til sightseeing i området nær Cape Town. Vi kan f.eks. besøge "Cape of Good Hope", pingvin kolonier, tage på vinsmagning, besøge Mandelas fængsel på Robben Island eller trekke op på Table Mountain. Eller måske har du lyst til en ekstra dags dykning med hvidhajer eller sæler/kohajer.

Dag 13:
Afslapning og sidste dag med aktiviteter & sightseeing i Cape Town. Eftermiddagsfly mod Danmark.

Dag 14:
Hjemkomst til Danmark.

Første del af dykkerrejsen foregår på Sydafriks østkyst hvor vi forsøger at dykke med så mange hajarter som muligt. På tidligere ture har vi dykket med en blanding af tigerhajer, tyrehajer, hammerhajer, sorttippede hajer, sandtigerhajer, guitarhajer, revhajer og endda også flere arter. Vi starter med 4 dages dykning på Aliwal Shoal hvor vi har 7 revdyk + 1 fodringsdyk. Derefter har vi 1 dags dykning på Protea Banks med 1 revdyk + 1 fodringsdyk. 

Den anden del af dykkerrejsen foregår i det sydligste af Sydafrika nær Cape Town hvor vi har 1 dag med burdyk efter hvidhajer + 1 dag med 2 båddyk efter sæler, kelp, catsharks og syvgællede kohajer og 1 dag på havet efter blåhajer og makohajer.

Såfremt forholdende tillader det har vi mulighed for at vælge mere dykning i begge områder samt flere fodringsdyk ved Aliwal Shoal. Hvert år byder på forskellige oplevelser og du kommer helt sikkert meget tæt på en masse store hajer.


Tigerhajer, tyrehajer & fodringsdyk
Disse fantastiske fodringsdyk efter hajer er uden bur og foregår i midtvande på ca. 10 m dybde. På fodringsdyk ser vi normalt mange oceaniske sorttippede hajer, tyrehajer og også tigerhajer kommer forvi. Naturen er vild og uforudsigelig, men når vi tillokker hajerne med fodring har vi rigtig gode chancer for at se de store tyrehajer og tigerhajer på disse dyk. Dykkene giver os den bedste mulighed for at komme tæt på nogle af havenes største og smukkeste hajer og det er ikke unormalt at have mellem mellem 30-40 sorttiphajer (revhajens storebror) på bare ét enkelt dyk. På Protea Banks får vi den bedste mulighed for at se tyrehajer tæt på og her er det ikke unormalt at have 3-6 tyrehajer på dykket.

Tigerhajerne er normalt op til 4m store, deres adfærd er rolig og inspicerende, og du får måske chancen for at tage de vildeste nærbilleder - hvis du altså kan holde nerverne i ro. Efter et møde med hajerne vil du forstå at deres dårlige rygte er ufortjent, og du vil have et helt nyt syn på disse fantastiske og smukke dyr.

Aliwal Shoal
Revet er opkaldt efter skibet Aliwal der sank i 1849, og byder på over 20 forskellige dykkersteder for begynder såvel som den mest erfarne dykker. På et dyk her møder man ofte skildpadder, potato bass og rokker, og man ser tit delfiner enten fra båden eller på dykket. Dyk f.eks. på det 15.000 ton norske fragtskib "The Produce" der sank i 1974 og som bl.a. er vært for en enorm brindle bass og byder på flere gennemsvømninger samt frit udsyn til de enorme motorer. Steder som "Cathedral", "Chunnels" og "Raggies Cave" er et must ved et besøg til Aliwal Shoal.

Protea Banks
Protea Banks ligger på kanten af kontinentalsokkelen, ca. 7½km ude i havet fra den mindre ferieby Shelly Beach. Revet er tyrehajernes hjemsted, men vi kan også møde mange andre store hajer som tigerhajer, hammerhajer, sandhajer og silkehajer der alle er regelmæssige gæster på revet. Ydermere er der god chance for at se store stimer af pelagiske fisk og store rokker, og hvis vi er rigtig heldige kan det være at sandtigerhajerne allerede er dukket op som de gør hvert år henover de danske sommer måneder.

Dykningen på Protea er udelukkende dybe dyk (minimum 25meter) og der løber for det meste en middelstærk strøm. Det er derfor kun dyk for dykkere med advanced certifikat eller tilsvarende, og med min. 20 loggede dyk.

Hvidhajer
Hvidhajer kan blive over 6 m lange og veje mere end 2,5 tons. Tæt på Cape Town, ligger flere store sælkolonier som er hjemsted for ca. 60.000 sæler. Området er kendt som "the whiteshark capital of the world" - og er et af de bedste steder i verden at opleve burdykning med den store hvide haj – verdens mest frygtede skabning. Dette er din mulighed for at få et personligt møde med hajernes ukronede konge - en oplevelse som du bestemt ikke bør snyde dig selv for.

Blåhajer & makohajer
Denne dag byder på endnu en vild oplevelse med hajer som du roligt kan glæde dig til! Dagen starter tidligt med at vi sejler ca. 30 km ud i Atlanterhavet til Agulhas strømmen der bringer varmt og blåt vand med sig. På sejlturen runder vi det smukke Cape Point og så snart vi når det blå vand begynder vi at tiltrække yndefulde blåhajer og makohajer som er verdens hurtigste haj. Efter en grundig briefing dykker vi et dyk med de utroligt nysgerrige hajer som kommer meget tæt på. Der vil også være mulighed for snorkling. Husk kameraet - blåt vand og sollys giver flotte hajbilleder! På vores tidligere ture har vi set både hvaler, sæler, delfiner, pingviner og albatrosser og også stimer af gulfinnede tun.

Sæler, kelpskov og kohajer
I Cape Town har vi planlagt en fantastisk dykkerdag hvor vi dykker 2 båddyk i flot kelpskov. Første dyk er lige ved en sælkoloni og de legesyge sæler kommer helt tæt på og ofte bider de i vores svømmefødder og kigger direkte ind i kameraet. Andet dyk er efter syvgællede kohajer (1,5 - 2,5m) som er nysgerrige og det er meget unikt at opleve den komme svømmende helt tæt forbi dig mens du dykker rundt i smuk kelpskov.

Cape Town
...er kåret til én af verdens smukkeste byer og med god grund. Table Mountain og Cape Point byder på dramatiske bjerglandskaber i Atlanterhavets skær og vingårde, Robben Island og pingvin- og sælkolonier er bare få af de oplevelser der venter på dig her, foruden burdykning med hvidhajer - din chance for at se Dødens Gab i øjnene.

Umkomaas
Lige syd for Durban ligger den lille kystby Umkomaas - vores base og hjemsted til Aliwal Shoal der ligger 4½km ud for kysten. "The Shoal", som det populært kaldes, tiltrækker dykkere verden over pga. dets enorme variation, og hver morgen summer byen når bådene tranporteres til stranden, udstyr samles og forventningerne stiger.

Vores Lodge i Umkomaas har den perfekte beliggenhed til vores hajsafari. Alle værelser har eget bad/toilet & A/C og er rene og pæne. Lodgen har en have med lækker swimmingpool og også en kæmpe terrasse med flot havudsigt hvor vi spiser morgenmad hver dag.

Dykkercentret er en del af vores lodge og efter dykket kan du tage et varmt bad og vaske dit udstyr inden det er tid til frokost. Om aftenen kan du slappe af med en DVD eller en drink på den store halvdækkede terrasse hvor vi også kommer til at opleve en ægte sydafrikansk "braai" (grill) med fantastisk havudsigt over det Indiske Ocean

Simon's Town (nær Cape Town)

Vores base på anden del af rejsen er i den sydlige del af Sydafrika i det meget smukke område nær Cape Town. Her bor vi på vores gode hotel "Lord Nelson Inn" i den lille hyggelige og naturskønne kystby Simon's Town i False Bay. Vi har gode værelser med eget bad/toilet og lækker morgenmad. Udover at det er et hyggeligt sted bor vi kun få minutter fra vores dykkerbåd og samtidig i gå afstand til den lokale pingvin koloni og hyggelige restauranter. Og så ligger vi centralt til alle de fantastiske udflugter man kan lave i området...

Inkluderet:
- Fly: Kastrup - Durban - Cape Town - Kastrup
- Dansk rejseleder/instruktør
- 6 nætter i Umkomaas
- 5 nætter i Simon's Town
- 4 dage med ialt 8 dyk, heraf 7 revdyk og 1 fodringsdyk på Aliwal Shoal
- 1 dag med 1 revdyk + 1 fordringsdyk på Protea Banks
- 1 dag med burdyk + overflade action efter hvidhajer fra Simon's Town
- 1 dag med 2 dyk fra Simon's Town efter sæler, kohajer, kelp
- 1 dagstur efter blå- og makohajer med 1 dyk + snorkling
- Alle transfers i Sydafrika
- Morgenmad alle dage
- Ekstra brunch på alle dykkerdage i Durban
- Frokost, snacks & drikkevarer på hvidhajtur og blå/makohaj tur
- Marinepark gebyr Aliwal Shoal
- Tank & bly
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:
- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Uspecificerede måltider & drikkevarer
- Drikkepenge
- Evt. leje af dykkerudstyr
- Eftermiddagsudflugter/sightseeing
- Forsikringer
- Evt. ekstra dyk/ekstra fodringsdyk

-----------------

Mulige dagsture:

Eksempler på sightseeing i Durban:
- Golf
- Oribi Gorge


Eksempler på sightseeing nær Cape Town:
- Pingvin & sælkolonier
- Cape Point & Kap det Gode Håb
- Table Mountain
- Robben Island (Mandelas fængselsø)
- Vinture
- Golf
- Alle tænkelige adrenalin sport


Inden afrejse er der mere info og planlægning af alle aktiviteter. Kontakt os for en snak.

Sydafrika - Hajsafari - april 2019

DKK 24.999,00 - 1 PLADS!
Sydafrika er et mekka for hajdykkere og på denne rundrejse dykker vi de bedste områder og har nærkontakt med så mange hajer som muligt!!
Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse 27. april 2019
Varighed 14 dage
Sæson Bedste sæson for størstedelen af de store hajer
Bemærkninger Hajer Hajer Hajer!! Sydafrika er et sandt mekka for hajer - forvent nærkontakt af første grad.
Rejseholdet

Kontakt rejseafdelingen

Johnny, Niels, Mads og Stine sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-18 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email