Tank på vraget af San Francisco Maru Der er masser af detaljer at finde på vragene Der er masser af køretøjer på vragene store tanks på skibsdækket Dyk på kanoner fra 2. Verdenskrig Hvad kan du finde? Dyk forsigtigt - lastrummet er fyldt med miner! Patroner Skeletter af japanske oldater fra 2. Verdenskrig Opdag masser af detaljer på vragene Vragene er blevet til flotte koralrev Kæmpe luftkanon Hvor ellers kan man finde flyvrag inde i skibsvrag? En kæmpe kanon overbegroet med koraller Tanks Patroner Kranie som bevis på massegraven Gasmasker Vragdykning på Truk Lagoon Vragdykning på Truk Lagoon Tank på dækket af San Francisco

Vi gentager successen fra 2008, 2012 og 2015 og tager tilbage til Truk Lagoon som byder på verdens bedste vragdykning - så er det sagt! Intet sted finder du flere vrag samlet i samme lille område og samtidig er vragene efterladt praktisk taget som de sank i 1944.

Næsten alle fotos er taget fra vores tidligere besøg til Truk Lagoon og er venligst udlånt af Vebjørn Karlsen og vores egen Mads Odgaard.

Truk Lagoon står i dag som monument og massegrav og er blandt de rigtige perler for selv den mest kræsne dykker med velbevarede krigsskibe, kanoner, jager- og bombefly, kranier/skeletter, og tankvogne som ligger på dybder mellem 10 – 60m i den varme og klare tropiske lagune. Og så er Truk kendt for god sigtbarhed, ingen strøm og dejlig varmt vand på ca. 28 grader året rundt.

Denne grupperejse er for tek dykkere & rebreather dykkere og handler om stål, stål og atter stål. Men hvis du er til koraller, fisk, skildpadder og hajer bliver du glad for at vide, at du ikke kommer til at undvære dem. Siden 2. Verdenskrig er vragene nemlig blevet hjemsted til et rigt undervandsliv som afspejler sig i at Truk Lagoon befinder sig på og omkring verdens 3. største koralrev.

Dagsprogram:
Dag 1: Afrejse fra Danmark
Dag 2: Ankomst til Manila og én nat på hotel.
Dag 3: Fly Manila - Truk Lagoon; Indkvartering på Truk Stop Hotel
Dag 4 - 13: Fuldt program med 17 båddyk + én hviledag indlagt
Dag 14: Fly Truk Lagoon - Manila; Overnatning på hotel i Manila
Dag 15: Afrejse Manila mod Danmark
Dag 16: Ankomst Danmark

Rejseleder
På denne grupperejse får du fornøjelsen af Kim Henriksen som din rejseleder. Kim er en erfaren og højt uddannet teknisk instruktør som har mange certifikater fra forskellige tekniske organisationer. Kim har tidligere besøgt Truk Lagoon og har altid et godt overblik, et godt humør og er din garanti for en dykkerrejse med masser af store oplevelser.

 

Med 48 dykbare vrag, god sigtbarhed og en vandtemperatur der altid ligger på ca. 28 grader, er dykningen i Truk Lagoon intet mindre end verdens bedste vragdykning. Der er masser af krigsmateriel, ammunition, køkken redskaber, propeller og endda knogler og kranier fra krigens ofre ombord. Derudover er vragene fuldstændig overgroet med farvestrålende koraller og er med tiden blevet hjem for fisk, skildpadder og hajer som kun gør dykningen endnu mere spændende.

Historien
Under 2. Verdenskrig fungerede Truk Lagoon som base for store dele af den japanske flåde og det er anslået at der lå op mod 60 u-både, 250 fragtskibe og 125 krigsskibe (heraf flere hangarskibe). Det var bl.a. herfra angrebet på Pearl Harbour blev indledt, men i takt med at de amerikanske tropper vandt større indpas i Stillehavet, lokaliserede de basen da et overvågningsfly fløj over øen. Selvom den japanske Admiral Koga havde forudset et kommende angreb og beordret tilbagetrækning fra Truk, var de slet ikke forberedt på, hvad der var dem i vente, da den amerikanske flåde den 17. februar 1944 kl. 04.40 indledte et overraskelses- luftangreb med kodenavnet "Operation Hailstone" bestående af over 350 bombe- og jagerfly.

17. februar 1944: Med den stigende sol skinnende ind i de japanske anti-luftskytters øjne, nærmede de lavtflyvende amerikanske bombefly sig fra øst – under den japanske radar. De første bomber afgav blændende lysglimt da de eksploderede og Operation Hailstone var påbegyndt over Truk Lagoon. I forsøget på at redde så mange fly som muligt, beordrede japanske officerer deres mekanikere og teknikere til at lette, imens piloter desperat forsøgte at komme tilbage til flybaserne ved at svømme eller sejle.

Japanerne mistede 170 fly i de efterfølgende luftkampe og hundreder af fly blev ødelagt på landingsbanerne i forsøget på at lette. Skibene led samme skæbne: Lavtflyvende torpedo-jagerfly løsnede dødbringende lange cylindre med kurs mod krigsskibene, og de eksploderende undervandsmissiler flåede skibenes stålplader fra hinanden og efterlod sønderrevne huller, som vandet fossede ind igennem. Der herskede kaos idet den skræmte besætning forsøgte at undslippe eller finde luftlommer i de synkende skibe, og på meget kort tid var lagunen fyldt med ramte skibe der osede tyk sort røg.

Angrebet varede 3 dage og med ca. 400 ton bomber/torpedoer sank amerikanerne flere end 70 japanske skibe og over 400 fly. Truk Lagoon står i dag som monument og massegrav og er blandt de rigtige perler for selv den mest kræsne dykker med velbevarede krigsskibe, kanoner, jager- og bombefly, kranier/skeletter, og tankvogne som ligger på dybder mellem 10 – 60m i den varme og klare tropiske lagune.

Truk Lagoon eller Chuuk Lagoon?
Der er ofte en del forvirring om en dykkerrejse til Chuuk Lagoon er det samme som en dykkerrejse til Truk Lagoon. Svaret er ja! Førstnævnte er øernes oprindelige og lokale navn, mens sidstnævnte er den amerikaniserede version af navnet. Vi garanterer dig at du ender det rigtige sted :o)

Vi bor på Truk Stop Hotel & Divecenter som ligger lige ud til havet. Alle værelser har eget bad/toilet, a/c & havudsigt. Dykkercentret fungerer rigtig godt og er øens bedste dykkercenter når det kommer til at supportere teknisk dykning såvel som rebreathere.

Truk Stop Hotel
Da alle dykkersteder let kan nåes fra land, har vi valgt at bo på hotel på denne dykkerrejse.

Inkluderet:
Dansk rejseleder & tec-instruktør Kim Henriksen
Fly: Kastrup - Manila t/r*
Fly: Manila - Truk t/r
11 nætter på TrukStop Hotel i værelse med havudsigt
2 nætter på hotel i Manila
17 tekdyk med båd (1 formiddag og 1 eftermiddag)
Alle transfers på Truk
Alle transfers i Manila
Dive Locker på Truk
Leje af bly
Gebyr til Rejsegarantifonden
Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:
Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
Forsikringer & evt. visum
Uspecificerede drikkevarer & måltider
Leje af dykkerudstyr
Drikkepenge
Leje af dobbeltsæt/rebreather tanke (160/120USD/10dage)
Leje af stage/bailout tanke (120USD/tank/10dage)
Lokale lufthavnskatter (ca. 20USD pr. afrejse/lufthavn)
Dive Permit på Truk (50USD)
Oxygen (0,036 USD/Liter)**
Helium (0,136 USD/Liter)**
Sofnolime (12,95 USD/kg)**

* Vi hjælper gerne med fly fra andre steder end Kastrup
**Priser for gasser kan ændre sig uden varsel.


Når du har købt din dykkerrejse hos Kingfish Dive & Travel tilbyder Friluftsland (samt North Face stores) dig 10% rabat på de fleste varer. Læs mere om tilbuddet her

Truk Lagoon - Tec Grupperejse Feb 2018

DKK 34.999,00
Tec & rebreather grupperejse til verdens bedste vragdykning! Dyk på vrag fra 2. Verdenskrig i god sigtbarhed og 28 grader varmt vand.
Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse 23. februar 2018
Varighed 16 dage
Sæson De flotteste og mest fantastiske vrag i verden, i varmt og blåt vand
Bemærkninger Grupperejse for tekniske dykkere og rebreather dykkere
Rejseholdet

Kontakt rejseafdelingen

Anne-Sophie, Johnny, Mads og Stine N. sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-18 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email