Tanzania Zanzibar - Azurblåt vand båd Tanzania Zanzibar - Mnemba atoll Tanzania Zanzibar - Klovnefisk og søanemone Tanzania Zanzibar - Solnedgang med båd Tanzania Zanzibar - Azurblåt vand atoller Tanzania Zanzibar - Haj på bunden Tanzania Zanzibar - Krabbe og Søanemone Tanzania Zanzibar - skildpadde hviler sig på koraller Tanzania Zanzibar - Fisk på bunden Villa Kiva - vores strandresort på Zanzibar Tanzania Zanzibar - Leaf Fish Tanzania Zanzibar - Koraller fisk Tanzania Zanzibar - Dragefisk Tanzania Zanzibar - 2 fisk

Grupperejse med masser af flot dykning for alle niveauer

Øen Zanzibar er kendt som et sandt tropeparadis med lange, kridhvide palmestrande, azurblåt hav og afslappet ø-stemning. Men Zanzibar er ikke kun skøn over havoverfladen - Zanzibar gemmer også på et fantastisk marineliv, hvor der er noget for enhver dykkersmag og -niveau. Her finder du nogle af de flotteste koralrev i det Indiske Ocean og et varieret marineliv med alt fra nudibranchs og utallige tropiske fisk til skildpadder og revhajer.

Best of Zanzibar - dykning, sunset cruise og palmestrande

På denne rejse har vi et fuldt program med god dykning både ved Mnemba Atollen og Stone Town, så du får den ultimative dykkerrejse til Zanzibar. Selvom dykningen og de flotte palmestrande ved Zanzibar nok skal holde dig fuldt beskæftiget, har vi bla. også inkluderet en hel eftermiddag og aften i det historiske Stone Town hvor du kan gå på opdagelse i byens små snørklede gader inden vi slutter af med et sunset cruise og efterfølgende middag på det lokale foodmarket i de hyggelige Forodhani Garden på havnefronten.

Oplev Zanzibars bedste dykning ved Mnemba Atollen

Vi dykker ved Mnemba Atollen, som er en lille privat tropeø omringet af nogle af de flotteste koralrev i Zanzibar med en sigtbarhed på op til 30 meter. Her kan vi f.eks. opleve de smukke koralformationer ved Kichwani og Wattabomi, som er et sandt paradis for undervandsfotografer.

Til de mere erfarne dykkere, byder Small Wall & Big Wall på imponerende drift dives med Napoleonfisk, fiskestimer, og måske revhajer. Mnemba Atollen er den mest kendte marinepark i Zanzibar, og da revet kun ligger en kort bådtur fra Matemwe, er det en perfekt base for vores undervandseventyr i Zanzibar.

Vragdyk og store koraller ved Stone Town

På den anden side af Zanzibar ligger Stone Town, som vi også vil anbefale at dykke ved. Her finder du et sandt tag-selv-bord af bløde og hårde koraller, som vokser i massive koralhaver, lange klippevægge, undervandsbjerge og ved vrag. Korallerne tiltrækker mange forskellige tropiske fisk, hvilket skaber en masse liv og stemning på hvert eneste dyk. Ved Stone Town ligger der også nogle forskellige vrag, hvor vi bl.a. kan udforske det flotte vrag af skibet "The Great Northern".

Dagsprogram:

Dag 1: Afrejse fra Danmark
Dag 2: Ankomst til Zanzibar og ca. 1 times køretur til vores strandresort. Afslapning på stranden.
Dag 3 - Dag 6: Fire dage med 2 båddyk/dag ved Mnemba Atollens flotte koralrev. Eftermiddage er til "beach life", massage eller måske udforske den lokale landsby. Vi spiser aftensmad på en af de gode restauranter på stranden.
Dag 7: Dagstur til Stone Town. Vi starter med 2 båddyk på koraller og vrag. Hele eftermiddagen er til at udforske Stone Towns spændende labyrint af små gader på egen hånd, inden vi skal på Sunses Cruise i solnedgangen. Vi slutter dagen på det store madmarked i de hyggelige Forodhani Gardens på havnefronten.
Dag 8: Dagen er til fri afbenyttelse og du kan f.eks. tage på krydderitur rundt på øen, til Jozani Forest efter aber eller dykke en ekstra dag. Om aftenen har vi afskeds BBQ på stranden under den afrikanske stjernehimmel.
Dag 9: Efter en rolig morgen, kører vi til Stone Town og flyver hjem.
Dag 10: Hjemkomst til Danmark.

Flotte koralrev og blåt klart vand på Zanzibar

På denne grupperejse til Zanzibar har vi 5 dages dykning med 2 båddyk/dag. Fire dage dykker vi koralrev ved Mnemba Atollen, og én dag dykker vi vrag og koraller ved Stone Town. Dertil har vi inkluderet et sunset cruise i Stone Town samt en lækker BBQ dinner på Matemwe Beach.

40 kilometer fra Tanzanias kyst finder du tropeøen, Zanzibar. Mange kommer hertil på grund af strandene, men Zanzibar gemmer også på lidt af en skattekiste når det kommer til dykning. Med azurblåt hav, varmt vand og en sublim sigtbarhed på op til 30 meter året rundt, er vi sikret nogle super gode dykkerforhold, som vil fuldende din tropiske dykkerrejse til Zanzibar.

Smukke koraller, strømdyk med hajer og mulighed for delfiner ved Mnemba Atollen

Mnemba Atollen er en privat tropeø omringet af en velbeskyttet marinepark, hvor du finder nogle af de bedste dyk ved Zanzibar og en sublim sigtbarhed. De fleste af koralrevene ved Mnemba er ret lavvandede og fyldt med liv, hvilket gør revene meget populære blandt alle dykkerniveauer. Ved Mnemba Atollen er der også chance for at spotte grønne havskildpadder og delfiner, som nogle gange dukker op til leg.

Mnemba Atollen har mange dykkersites, men her er et udpluk af hvad der venter os:

Smuk koralvæg og makrodykning ved Kichwani:

Kichwani er et af de mest populære dykkersites ved Mnemba Atollen, og det forstår vi godt! Det er et sandt koral-mekka fyldt med liv og farver. Vi dykker ned langs en lille skråning dækket af bløde koraller ned mod en rigtig flot koralvæg, som vi selvfølgelig udforsker. Her gemmer sig nemlig en masse spændende makro-fund som farverige nudibranchs, ghost pipe fish og leaf fish. Kichwani er et spændende dyk, både for erfarne og mindre erfarne dykkere.

Se hvirvelvinde af flotte fisk og gør finurlige fund ved Wattabomi

Ved Wattabomi dykker vi ved en sandbund fuld af hårde koraller, samt et meget rigt marineliv. Her kan du også spotte finurlige dyr som scorpionfish, stonefish, giant toadfish og frogfish. Selvom forholdene er meget milde ved Wattabomi, kommer der nogle gange en hurtig ‘hvirvelvind’ af (ufarlig) strøm, som fylder det krystalklare vand helt op af tropiske fisk. Det er en virkelig flot oplevelse, så et godt tip: husk dit undervandskamera!

Drift dives med hajer og fiskestimer ved Small Wall & Big Wall

For de mere erfarne dykkere, byder Mnemba Atollen også på muligheden for at dykke med lidt større pelagiske fisk ved Small Wall og Big Wall, som begge er drift dives. Ved Small Wall kan vi se Napoleonfisk, stingrays, ål og måske den endemiske Zanzibar butterfly fish. Ved Big Wall skal du holde særligt øje med de hvid- og sorttippede revhajer og store stimer af barracuader og bigeye trevallyer!

Gå ikke glip af gamle vrag og et stort marineliv ved Stone Town:

Du må ikke snyde dig selv for at dykke ved den vestlige side af Zanzibar, og derfor har vi planlagt en dagstur til Stone Town. Her gemmer sig mange unikke koralformationer af både bløde og hårde koraller, spændende makroliv, og unikke undervandstopografier ved bl.a. Pange Reef og Bawe Reef.

Revene ved Stone Town er fuld af finurligt liv, så vi hilser pænt på de mange muræner, blæksprutter, krokodillefisk og rokker, som kommer svømmende forbi. Ved Bawe Reef har vi desuden mulighed for at dykke med både grønne havskildpadder og Hawksbill skildpadder, som regelmæssigt bliver spottet her!

Vi går også på opdagelse i det britiske vrag, The Great Northern, som sank tilbage i 1902. I dag hviler skibet nede på 4-12 meters dybde, hvor det har skabt et fantastisk kunstigt rev omkring sig. Den lave dybde gør, at selv snorklere og nye dykkere kan udforske vraget og de flotte omkringliggende koraller, som siges at være nogle af de bedste i hele Zanzibar.

Andre aktiviteter på land

Vi anbefaler at kombinere din dykkerrejse til Zanzibar med nogle dage i Stone Town, som er fuld af historie, Swahili-kultur og gode madoplevelser.

Stone Town er på UNESCOs liste over verdenskulturarv, og med en rundvisning rundt i den gamle bydel kan du bl.a. gå i den tidligere opdagelsesrejsende Dr. Livingstones fodspor, eller måske se Freddy Mercurys barndomshjem.

I Stone Town finder du mange ikoniske gamle bygninger fra en turbulent tid, hvor du kan se spændende arkitektur med arabiske, portugisiske og britiske karakteristika, samt gamle fangehuller fra slavetiden. Nutidens Stone Town er utrolig charmerende og fuld af Swahili-kultur, labyrintiske små gader og duftende madmarkeder.

Vi kan anbefale at besøge nogle af krydderiplantagerne og dufte nærmere på kardemomme, muskatnød og nellike, som også er symbolet for Zanzibar.

Sidst på eftermiddagen kan du tage på et sunset cruise ombord på et traditionelt afrikansk dhow skib og nyde den fantastiske solnedgang ud over det azurblå hav med udsigt ind til Stone Town.

Din tur i Stone Town er dog ikke fuldendt før du har besøgt det lokale madmarked, Forodhani, om aftenen. I en park nede ved havet står en lang række kokke med små køkkener, hvor de tilbereder den lækreste mad over grill. Her finder du typisk friskfanget fisk, skaldyr og hummer, som lige er blevet hevet op af vandet. Skyl ned med den lokale drink, som er friskpressede sukkerrør fra øen med lime og ingefær.

Overnatning

Vi bor på den østlige side af Zanzibar ved den flotte strand, Matemwe Beach, som er en rolig strand væk fra masseturismen. Her får vi en idyllisk beliggenhed, som også byder på flere lækre restauranter lige ned til havet, og mulighed for at gå en tur ind til den lokale landsby.

Med kun 40 minutters sejlads til Mnemba Atollen, er Matemwe Beach en helt perfekt lokation til både afslapning og en masse god dykning!

På denne grupperejse bor vi på Villa Kiva Hotel i Garden View værelser.

  • Villa Kiva - Zanzibar

    Villa Kiva - Zanzibar

    Villa Kiva er et lille charmerende strandresort med en fantastisk beliggenhed lige midt på Matemwes smukke hvide palmestrand og langt fra masseturisme. Vores favorit på Zanzibar.

Østkysten af Zanzibar - Mnemba Atoll

Dykning ved Stone Town

Ved 5 dages snorkelpakke (istedet for dykning): Rabat på kr 1.500,-

Inkluderet

- Fly: Kastrup - Zanzibar t/r
- Dansk rejseleder & dykkerinstruktør
- 7 nætter på Zanzibar i delt Standard Garden View værelse
- 5 dage med 2 båddyk/dag
- 1 dagstur til Stone Town (som del af ovenstående dykkerpakke)
- Sunset Cruise i Stone Town inkl. drinks
- Morgenmad
- Snacks & drikkevarer på dykkerdage
- BBQ dinner på stranden sidste aften
- Alle transfers på Zanzibar
- Marinepark gebyr Mnemba Atoll
- Tank & bly
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet

- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Visum til Tanzania (ca. 50 USD/prs - betales ved ankomst)
- Uspecificerede måltider & drikkevarer
- Evt. leje af udstyr
- Forsikringer
- Drikkepenge
- Evt. opgradering til Seaview (med dobbeltseng samt evt ekstra opredning) kr 600,- pr person*
- Evt. opgradering til Junior Suite (med dobbeltseng samt evt ekstra opredning) kr 950,- pr person*
- Evt. opgradering til Superior/African Seaview (med dobbeltseng eller 2 senge) kr 1.300,- pr person*

*Alle opgraderingspriser er pr person ved 2 personer

Best of Zanzibar - Grupperejse - Nov 2020

DKK 15.999 (inkl. fly)

Tag med til historiske Zanzibar i det indiske ocean, og glæd dig til kridhvide palmestrande samt flot dykning i varmt blåt vand og fiskestimer på farverige koralrev.

Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse 30. oktober 2020
Varighed 10 dage
Sæson Rigtig god årstid for dykning og vejr
Bemærkninger Afrikansk tropeø med flotte koralrev
Rejseholdet

Kontakt Rejsebureauet

Stine, Mads, Johnny, Michael, Jacob og Rikke sidder klar ved telefonerne mandag-fredag kl. 10-18 og lørdag kl. 10-15 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email