Bali

Se også vores andre destinationer i Asien her

(1 varer)

pr. side
Faldende orden
Filtrer

Filtrer efter

Filtrer efter

Bali – Dykkerrejser 

Bali er en eksotisk vulkan-ø, som er 20% mindre end Sjælland, og ligger i den sydligste del af Indonesien, som består af ca. 14.000 øer, 275 mio. mennesker og 250 sprog. Øen er rig på kunst og kultur og kendt for sine frodige regnskov, rige dyreliv, afslappende wellness-oplevelser og selvfølgelig den fantastiske dykning.
Bali er hjemsted for hovedparten af Indonesiens hinduistiske mindretal, hvilket kommer til udtryk i øens smukke templer til ære for religionens mange guder. Ofte ses offergaver i form af frugt og blomster på små husaltre langs vejen, så man er aldrig i tvivl om, at religionen betyder meget for balineserne.

Lufthavnen ligger i øens hovedstad Denpasar, hvorfra du kører gennem det smukke landskab med udsigt til lysegrønne rismarker, kønne templer og den aktive vulkan Mount Agung til din destination. Hold øje, når du kører langs junglen – Du kan være heldig at spotte aber i trætoppene!

Bali er også kendt for sit smagfulde køkken, og lokale specialiteter er fx Babi Guling, den balinesiske udgave af helstegt grillet pattegris, som serveres ved særlige lejligheder, og Satay, som er grillspyd med kød serveret med jordnøddesauce. Bali er generelt kendetegnet ved lækker, krydret og billig mad af god kvalitet.

Dykning på Bali

Dykningen på Bali er et mekka for både nybegynderen og den mere øvede dykker. De fleste steder er der ingen eller kun let strøm, mens andre dykkersteder kræver lidt mere erfaring og at du er komfortabel med strømdykning.

Koralrevene på Bali er i god stand, og der er masser af liv og fisk at opleve, fx skildpadder, mantis shrimp, muræner og ribbon eels, ottearmede blæksprutter, pygmæsøheste, nøgensnegle, skorpionfisk, bladfisk og pipefish samt de populære klovnfisk i mange forskellige farver.

Det er også muligt at dykke med de elegante rev-djævlerokker (reef manta rays), som har et vingefang på op til 5m, men er harmløse for mennesker og den sælsomme klumpfisk (mola mola, som den kaldes lokalt) nær Nusa Penida, som også kan nås med båd fra Nusa Lembongan.

Tulamben på Balis nordøstlige kyst

Den lille fiskerby Tulamben på Balis nordøstlige kyst er kendt for sin rolige dykning, sorte strande med lavasten og for at ligge lige ved siden af Balis største vulkan, Mount Agung. På vej herhen kommer du forbi nogle af verdens ældste rismarker, som ligger på bjergsiderne.

Du bor på det lækre eco resort Mimpi Tulamben, som med sit udendørs badeværelse og små haver, infinity pool lige ud til stranden og mulighed for forskellige spa-behandlinger og massage er perfekt placeret i forhold til Tulambens fantastiske dykkersteder.

Lige ud for resortet ligger dive sitet Coral Garden, som er et utrolig smukt dyk. Her er masser af buddha-statuer og små templer på 10-15 meters dybde, og du kan få en pedicure af de residerende cleaner shrimps.

Lidt længere oppe af kysten befinder ét af Balis bedste dykkersteder sig 40m fra stranden: USAT Liberty, et 125m langt fragtskib, som blev ramt af en japansk torpedo i 1942 og bjærget til Tulambens kyst. Vraget har ligget på havets bund siden 1963, går fra 5 til 30 meters dybde, og er ét af verdens nemmeste vragdyk samt et topeksempel på, at menneskeskabte strukturer med tiden kan blive til fantastiske kunstige rev!
Det er fyldt med bevoksning og liv, og er grundet dybden egnet til alle niveauer. Forskere mener at have fundet over 500 forskellige arter i og omkring vraget, og tæt ved bor bl.a. en familie af pygmæsøheste i nogle smukke viftekoraller.

Menjangan huster en stor nationalpark på Bali

Nordvest på Bali ligger bugten Menjangan, som bl.a. huser en stor nationalpark og er det bedste udgangspunkt for dykning ved Menjangan Island med sine lodrette koralvægge, gennemsvømninger og strømdyk.
På det lækre Mimpi Eco Resort Menjangan er der flere lækre pools, virkelig smukke omgivelser og frække aber, som holder til i træerne. Når du ikke er ude at dykke, kan du udforske nationalparken og dens mangrove i kano eller kajak, slappe af i resortets velgørende varme kilder, få en spaoplevelse udover det sædvanlige eller tage ud at snorkle.

Skræddersyede dykkerrejser til Bali

Ovenfor er nævnt vores oftest besøgte destinationer og resorts ifm. dykning på Bali, men vi kan naturligvis skræddersy din dykkerejse til Bali, så den passer præcis til dine ønsker!
Hvis du vil have de bedste muligheder for at opleve klumpfisk og djævlerokker kan vi anbefale et ophold i den mindre ferieby Sanur eller på Balis lille søsterø Nusa Lembongan. Her er der simpelt, men godt, næsten al transport foregår på scooter og maden er velsmagende og ”som vor balinesiske mor” lavede den.

Herfra arrangeres bådture til Nusa Penida, hvor der i Crystal Bay er gode muligheder for at se mola mola i august-oktober. Manta Bay er (som navnet antyder) hjemsted for flere rensestationer for manta rays, og du har mulighed for at opleve de smukke skabninger slappe af og deres elegante undervands-dans. Dykkerturene i dette område er mere præget af strøm end dem på Bali, og det anbefales derfor at have erfaring med strømdykning inden turen går hertil.

Lad op til en ny dag med dykning

Efter en dag med dykning kan man godt have brug for lidt opladning af krop og sind, og på vores dykkerrejser til Bali er der rig mulighed for at få massage eller andre former for behandlinger. Det er naturligvis oplagt at slappe af med en omgang balinesisk helkropsmassage, som består af blide stræk og aromatiske olier, men der er også mulighed for ansigtsbehandlinger, hot stone massage og meget mere til en fornuftig pris.

Ubud - Balis kulturelle centrum

Hvis du har tid kan Balis kulturelle centrum og kunstnerby Ubud kraftigt anbefales!
Det er spændende at gå rundt og opleve de små gader, og det er ikke usædvanligt at møde farverige optog og religiøse processioner i den spændende by.
I Ubud er der også rig mulighed for at indkøbe spændende souvenirs eller få en sidste wellness-behandling inden man rejser videre.

Book en rådgiver og få en snak om din næste dykkerferie til Bali

Som noget nyt, kan du nu booke en rådgiver. Spring køen over og book en tid i vores rejsebureau når det passer dig. Book en tid til vores rejsebureau i Kingfish eller ring til os på telefon: 33 13 83 83. Du kan også altid sende os en mail til: [email protected]    

Hvad leder du efter?