Caribien

Tag på dykkereventyr i Caribien

Vi hjælper dig med at realisere dine dykkerdrømme

(6 varer)

pr. side
Faldende orden

Caribien – Dykkerrejser

Hvis du ikke er meget for hvide Bounty strande, palmer i lange baner, farvestrålende drinks og sol dagen lang, så er en rejse til Caribien nok ikke det rigtige valg for dig. Kan du til gengæld sætte hak ved alle de førnævnte karakteristika ved Caribien, ja så skal du måske læse med her.

Caribien, der også er kendt som Vestindien eller de Vestindiske øer, er en øgruppe ud for Mellemamerika, placeret mellem Nordamerika og Sydamerika. Caribien strækker sig over 4000 kilometer og består af et væld af forskellige lande med hver deres kolonihistorie. Caribien består af mere end 7000 øer (kun 2% af dem er beboet af mennesker) resten er mindre øer, klipperev og skær, der indbyder til smuk dykning og masser af marineliv.

De Caribiske øer kan lidt forskelligt. Nogle af øerne er vulkanøer med både aktive og ikke-aktive vulkaner som Dominica, der har en frodig og grøn natur. Andre øer er flade med fantastiske koralrev og marineliv der lever sit bedste liv. Her kan fx nævnes Bonaire, der er kendt for at være Caribiens bedste dykkerdestination.

Dykning i Caribien

Caribien er et sandt dykkermekka. Den brede palette af dykkermuligheder, gør Caribien til en yndet dykkerdestination, der kan kombineres med ren afslapning, varme, sol og et folkefærd der får en helt ned i gear. Er du vild med hajer, skal flybilletten bestilles til Bahamas. Er du til smukke koraler, havskildpadder, søheste og blæksprutter, skal kursen sættes mod den hollandske ø Bonaire.

Har du altid drømt om at svømme med kaskelothvaler, kan man på bestemte tider på året få lov til at opleve kaskelothvaler på tæt hold på øen Dominica, der udover fantastisk dykning også har en vild og smuk natur på land.

Hvis grotter, hvalhajer og mantarokker står øverst på ønskelisten, så vil vi anbefale at vende snuden mod Mexico, nærmere bestemt Yucatan halvøen. Her får du huledykning i verdensklasse, med drypstensformationer og tydelige fossiler af smådyr skaller.

Dykning på Bahamas

Bahamas er en Bounty-ø i Caribien, de fleste vil sætte pris på. Du ved, sådan en man ser på postkort og drømmer sig hen til, i de kolde vintermåneder. Men udover hvide sandstrande og vejene palmer, er Bahamas det måske bedste sted at dykke, hvis du leder efter hajer i Caribien. Særligt Tiger Beach og Bimini er garant for at levere hajer i store mængder.

På Bahamas får du mulighed for at dykke med store Tigerhajer, Hammerhajer, Tyrehajer, Caribiske revhajer, Nursehajer, og store nysgerrige Citronhajer. Dykningen på Bahamas foregår i smukt, klart og blåt vand på en hvid sandbund med dybder på mellem 6 og 12 meter. Du kan læse mere om Bahamas her.

Dykning på Bonaire

Bonaire er en Caribisk ø, der indtil 2010 var en del af de Hollandske Antiller. I dag er Bonaire en Nederlandsk kommune og dermed en direkte del af Holland. Bonaire har en helt særlig ro og afslappende stemning omkring sig, der gør, at man føler sig langt væk fra hverdagens stress og jag. Selvom man både kan leje, biler, scootere og cykler, findes der ingen trafiklys på den rolige Caribiske ø. Øen består af 80 forskellige nationaliteter og mere end 20% af Bonaire’s kystlinje er en del af Bonaire’s Nationale Marinepark, der har været beskyttet i mere end 35 år.

Bonaire er 21 år i træk, blevet kåret som den bedste dykkerdestination i Caribien, hvis man er til sublime stranddyk af Scuba Diving Magazine’s årlige Readers Choice Award. Og vi kunne ikke være mere enige. Bonaire’s Dive & Drive koncept fungerer fuldstændig fantastisk. Du lejer en bil, fylder en tank eller to og kører ud til de dive spots du ønsker at dykke på. Det er nemt og uden besvær og giver dig mulighed for at besøge 60 fantastiske dive spots, direkte fra stranden.

Er du mere til båddyk, er der også masser af spændende dykning. Mkring den lille ø Klein Bonaire, ligger der yderligere 25 dive sites, der byder på mere dybde, store koralvægge og masser af marineliv. Du kan læse mere om Bonaire her.

Hvis du vil læse mere om livet på Bonaire, kan du læse om Sara der har flyttet sin adresse til Bonaire og lever og arbejder som Divemaster. Læs hendes blogs her. 

Dykning i Mexico / Yucatan

Vamos a la playa! Mexico er et sandt paradis med bunkevis af hvide sandstrande, farvestrålende drinks, fest, masser af historie og selvfølgelig dykning. Ikke bare almindelig dykning, men dykning i verdensklasse. Normalvis anbefaler vi at man sætter kursen mod Playa del Carmen og har base her. Fra Playa del Carmen kan man komme på dagsture med dykning på smukke koralrev, stejle koralvægge og komme til de fantastiske Cenotes. Mexico og Yucatan er blandt dykkere, kendt for netop Cenotes der er utrolig smukke drypstengrotter med krystalklart vand, hvor sigtbarheden kan komme op på hele 150 meter.

Er du mere til dyr og i særdeleshed de store dyr, ja så er Mexico også et rigtig godt bud på din næste dykkerdestination. I den rigtige sæson, er den Mexicanske golf fyldt med hvalhajer, mantarokker og delfiner. Selv på en snorkeltur, kan du være så heldig at støde på de majestætiske hvalhajer, der elegant og yndefuldt glider gennem vandet, som var de en fjer. Du kan læse mere om dykkerrejser til Mexico, på den Caribiske side her.

Dykning på Dominica

Dominica er en af de mest frodige og grønne øer i Caribien. Bla. fordi det er en vulkan-ø, der giver øen liv, både over og under vandet. På øen Dominica, kan man som et af de eneste steder verden, få lov til at snorkle med kaskelothvaler. Det klare blå vand, giver os optimale forudsætninger for at opleve de vilde dyr helt tæt på, og når sæsonen er til det, lader de ofte os mennesker få en helt uforglemmelig oplevelse.

Book en rådgiver og få en snak om din næste dykkerferie til Caribien

Som noget nyt, kan du nu booke en rådgiver. Spring køen over og book en tid i vores rejsebureau når det passer dig. Book en tid til vores rejsebureau i Kingfish eller ring til os på telefon: 33 13 83 83. Du kan også altid sende os en mail til: [email protected] så hjælper vi dig med at booke drømme dykkerferien til Caribien.

Columbus ændrede Caribiens historie

I 1942 satte Christoffer Columbus kursen mod vest, i håbet om at finde Indien. Omkring 3000 sømil senere, satte han fødderne på det han troede var Indien. I virkeligheden var han ankommet til Caribien, nærmere bestemt Bahamas øgruppen, og det skulle vise sig at få stor betydning for både ham selv og resten af verden.

Inden Columbus satte sine første fodaftryk på Bahamas hvide sandstrande, boede der en række indianske befolkningsgrupper fordelt på forskellige øer i Caribien. Cariberne der sammen med Taino og Ciboneyfolket dominerede Caribien, og lagde navn til øgruppen, var kommet til Øerne lang tid før Columbus og levede et fredeligt liv uden våben og uro. Men da europæerne ankom, døde langt de fleste af de oprindelige indbyggere. Man mener sygdomme har spillet en stor faktor i udtyndingen af befolkningsgruppen.

Men Columbus havde gjort sig noget af et fund. Med sig hjem fra Caribien havde han tobak, peber, ananas og chili. For bare at nævne nogle. Det skabte selvfølgelig stor interesse blandt det spanske folkefærd og hurtigt efter kom både opdagelsesrejsende, adelsmænd, kolonister og præster til ”Det nye land” som de kaldte det. Som du formentlig kan huske fra historietimerne i folkeskolen, fulgte slaverne senere efter. Der skulle produceres sukker, bomuld, kaffe og tobak til de rige europæere.

Efter mange års kolonisering, begyndte der i 1800-tallet et oprør mod koloniseringen og de første kolonier begyndte at få eget flag. Haiti var det første land, der kunne hejse deres eget flag og efterfølgende fulgte flere trop.

Hvad leder du efter?