Mexico

Se også vores andre destinationer i Caribien her

(4 varer)

pr. side
Faldende orden

Mexico – Dykkerrejser

Mexico er et af de bedste steder i verden at dykke. Mexico er et land med utrolig varierende dykkermuligheder og har et af de mest mangfoldige og rige undervandsøkosystemer. Den varierende dykning, gør Mexico til en super attraktiv dykkerdestination, da du både som ny dykker og meget erfaren dykker, kan få nogle af dine bedste dykkeroplevelser til dato. Mexico har noget for alle!

På Yucatan halvøen i Mexico får du krystal klart blåt vand, farverige koraller og masser af spændende dyreliv. Yucatan halvøen har dykning for alle og leverer samtidig på drømmen om lækre tropiske drinks, kridhvide sandstrande, sol, varme, fest og masser af kultur.

Er du mere til den slags dykning, der kan få hjertet til at banke til ekstra og finnerne til at vibrere, skal du hellere sætte kursen mod Mexicos vestkyst og de omkring liggende øer: Isla Guadalupe, Socorro og Sea of Cortéz. Her får du storvildt dykning for alle pengene og masser af vilde oplevelser. Jeg kommer til at gennemgå de forskellige dykkerdestinationer i Mexico lidt mere detaljeret, længere nede i teksten.

Kingfish er din ekspert i dykkerrejser til Mexico

Hos Kingfish ved vi alt om dykkerrejser til Mexico. Vi har de mest erfarne rejseledere og eksperter, hvad angår dykning i Mexico. Går du derfor med en drøm om at sætte kursen mod en eller flere af Mexicos mange perler, så kontakt os og få en snak om dine drømme. Du kan ringe til os på telefon 33 13 83 83 eller skrive en mail til [email protected]

Vil du have et personligt møde med en af vores rejsekonsulenter, kan du booke en tid her.

Hvilke dyr kan du dykke med i Mexico?

I Mexico finder du en stor variation af dyreliv under overfladen. Hvad end du drømmer om hajer, havskildpadder, mantarokker, søløver, delfiner og meget mere, ja så kan Mexico levere det hele.

  • Havskildpadder: Havskildpadder er generelt rolige og nysgerrige dyr, og de fleste dykkere bliver aldrig trætte af at se en havskildpadde. Havskildpadder er et almindeligt syn for dykkere i mange områder i Mexico, især langs kysten i de sydlige dele af landet. Cozumel, Playa del Carmen og Tulum er alle steder, hvor du ofte kan støde på en havskildpadde. Eller to.
  • Mantarokker: Mantarokker (også kendt som Manta Rays) er en stor rokkeart, der findes i store dele af verden, inklusiv Mexico. De er kendt for deres store, vingelignende finner og sin elegante svømmestil. Mantarokker kan blive op til 7 meter lange og veje op til 3 tons.
  • Delfiner: Delfiner er nysgerrige og intelligente pattedyr, der er elsket af de fleste. Der findes mange forskellige delfinarter, men dem du oftest møder i Mexico, er Bottlenose og Spinner delfiner. De kan veje op til 600 kg. og blive 4 meter lange. Delfiner er super sjove dyr at dykke med og tit synes de også dykkere er spændende, hvorfor man kan opleve dem på en helt anden måde i vandet, end med så mange andre dyr.
  • Hajer: Hvis du drømmer om at dykke med hajer, er Mexico en ægte drømmedestination. Særligt har Mexicos stillehavsside rigtig meget at byde på, hvis nærkontakt med nogle af verdens største og mest imponerende hajer, står højt på din ønskeliste. I Mexico kan du både møde hammerhajer, hvidhajer og masser af revhajer.
  • Søløver: Søløver er utrolig spændende og sjove at dykke med. Med deres fart, elegance og nysgerrighed, suser de omkring dig. De er generelt fredelige og ufarlige at dykke med, men som med alt andet, skal man selvfølgelig respektere dyrene. Søløverne finder du i Stillehavet på Mexicos vestkyst. Særligt er Sea of Cortéz et rigtig godt sted at rejse til, hvis du vil opleve søløver på tæt hold.

Cenoterne - Grottedykning på Yucatan-halvøen i Mexico

Cenoterne er grotteformationer i Mexico, der indeholder grundvand og er kendt for deres klare blå vand. Cenoterne blev i gamle dage brugt af de indfødte mayaer til ritualer og ceremonier, og de er nu blevet et populært sted at besøge for turister, der gerne vil opleve det unikke underjordiske landskab og dykke i det utroligt flotte krystalklare vand.

Grottedykning i cenoterne er blevet meget populært og flere og flere rejser til Mexico for netop at dykke i de efterhånden kendte underjordiske grotter og huler, der findes i området. Huledykning er en unik form for dykning, da grotterne ofte er mørke, nogen steder snævre og kræver, at dykkerne bruger lys og specielle teknikker, for at navigere i de snævre passager. Grottedykning kræver en høj grad af erfaring og teknisk dykning, og det anbefales at man er erfaren dykker eller dykker sammen med en lokal instruktør.

Cenoterne i Mexico findes på Yucatán-halvøen, og der er mange dykkecentre, der tilbyder dykkerture og instruktion i grottedykning i området. Hvis du er interesseret i at dykke i Cenoterne i Mexico, anbefaler vi at du tager kontakt til os, for at høre nærmere om lokale dykkercentre og vejledning. Du kan læse mere om vores dykkerrejser til Yucatan halv-øen i Mexico her.

Dykkerrejser til Isla Guadalupe i Mexico

Isla Guadalupe er en vulkanø der ligger ud fra Mexicos vestlige kyst i Stillehavet, omkring 300 km ud fra den vestlige del af Mexicos Baja California-halvø . Baja California er en delstat i Mexico og er særligt kendt for sit rige marine liv, herunder hvidhajen, hvilket gør den til et populært sted for dykning og andre vandaktiviteter. Øen er relativt fjern og kan kun nås med båd eller fly, fra den nærmeste lufthavn i enten Mexico City eller Tijuana.

I havet omkring Isla Guadalupe, får du klart blåt vand med sigtbarhed på op til 40 meter, samt en vandtemperatur på omkring 20 grader. De optimale forudsætninger for vanvittig fed dykning med hvidhajer. Isla Guadalupe er også hjemsted for massevis af søelefanter, pelssæler og søløver, hvorfor netop havet omkring denne vulkanø også er hjemsted for den majestætiske hvidhaj, der mæsker sig i et tag-selv-bord af sæler og søløver. Du kan læse mere om vores dykkerrejser til Isla Guadalupe her.

Dykkerrejser til Sea of Cortéz i Mexico

Sea of Cortéz eller Cortézhavet som det også kaldes, ligger på Mexicos vestkyst og er afskærmet af Baja halvøen, der strækker sig fra Californien i USA. Sea of Cortéz er særligt kendt for havets store dyr, men selv den ”almindelige” dykning i Sea of Cortéz er bestemt en rejse dertil værd. Sea of Cortéz er et rent og skært dykkerparadis. Med muligheden for både at dykke med legesyge søløver, snorkle med kæmpe hvalhajer, opleve mobula rokker på exceptionel fed natdykning, dykke med hammerhajer i dybet og møde op til 11 forskellige hvalarter som spækhuggere, gråhvaler, blåhvaler og pukkelhvaler, ja så får du virkelig valuta for pengene.

Sea of Cortéz er uden tvivl et besøg værd. Du kan læse mere om dykkerrejser til Sea of Cortéz her.

Dykkerrejser til Socorro - Mexicos Galapagos

Socorro er Mexicos Galapagos. Omkring de 4 vulkanske øer i Ø-gruppen Revillagigedo, finder du stimevis af hajer, kæmpe mantarokker, masser af pelagiske fisk og pukkelhvaler, på bestemte tidspunkter af året. Det er et sandt dykkermekka, med oplevelser du sent vil glemme. Det er ikke for sjov, at man kalder Socorro for Mexicos Galapagos.
Socorro øerne ligger i Stillehavet knap 400 km fra den Mexicanske halv-ø Baja California. En 24 timers sejltur fører jer til et af verdens bedste destinationer for adventure dykning, dog til en helt anden pris end Galapagos og Coco Island.

Hvis du er nysgerrig på at høre mere om dykkerrejser til Socorro i Mexico, kan du læse mere her eller kontakte os på telefon: 33 13 83 83.

Hvad leder du efter?