Europa

Tag på dykkereventyr i Europa

Vi hjælper dig med at realisere dine dykkerdrømme

(9 varer)

pr. side
Faldende orden

Europa – Dykkerferie i Europa

Hvis du ligesom os, foretrækker at holde din ferie under vandet, frem for over vandet, så behøver du faktisk ikke rejse særlig langt væk. Europa byder på masser af fed dykning. Både hvis du drømmer om imponerende vrag, farvestrålende fisk, smukke koraller og større dyr som hajer og rokker.
Dykning i Europa har noget for alle. Hvad end du rejser til Malta, Grækenland, Azorerne, Cypern eller Madeira, får du mulighed for at dykke i smukt blåt vand med masser af liv. Du kan med fordel kombinere din dykkerrejse med kultur og historie og invitere hele familien med.

Dykkerdestinationer i Europa

Vores rejsekonsulenter og rejseledere har selv besøgt Europas bedste dykkerdestinationer og vi kan 100% stå inde for, at der er masser af fantastisk dykning i vores egen lille baghave – Europa. Nedenfor har vi samlet 5 af de bedste destinationer i Europa for både dykning og store naturoplevelser under overfladen.

Dykning på Malta og Gozo

Malta er et land, bestående af 3 mindre øer. Malta som er hovedøen, Gozo og Comino. Malta ligger i Middelhavet, stik syd for Sicilien. På blot 3 timer, flyver du til det lille ø-rige med en super venlig engelsktalende befolkning, der står med åbne arme og vil gøre alt for, at du får en fantastisk dykkerferie.

Malta er måske den mest eftertragtede dykkerdestination i Europa og det er der gode grunde til. Malta er kendt for sublim sigtbarhed, varmt blåt vand, flotte naturdyk med klippevægge, smukke huler med gennemsvømninger og selvfølgelig fuldstændig fantastisk vragdykning. Malta har dykning for alle. Både rekreative dykkere, såvel som tec-dykkere der vil have dybde og vrag.

Udover fantastisk dykning, har Malta også masser at udforske på land. Flot natur med dramatiske og spændende udsigtspunkter, spændende historie og smukke byer, samt flotte hvide sandstrande med azurblåt vand. Du kan læse mere om vores rejser til Malta her.

Dykning på Cypern

Havet omkring Cypern er krystalklar med sigtbarhed på op til 30 meter. Cypern ligger syd for Tyrkiet og er en af Europas dykkerdestinationer, der tilbyder god varme og sol hele året. Cypern er ligesom Malta en af Europas bedste dykkerdestinationer. På Cypern kan du opleve det verdensberømte vrag af den enorme færge Zenobia, masser af smukke huler, naturdyk med stor variation af dyreliv. Og så er der god mulighed for at svømme med de altid spændende og yndefulde havskildpadder.

Cypern er faktisk et af de eneste steder i Europa, hvor der er ideelle forhold for havskildpadder, hvorfor de flere steder opleves jævnligt af dykkere og snorklere. Antallet af havskildpadder på Cypern er stadig stigende. Bla. fordi de Cypriotiske myndigheder gør meget for at beskytte dem.

Green Bay ved Protaras på Cypern er et nemt dyk fra stranden med en max dybde på 10 meter og gør det derfor super attraktivt for nye dykkere. Men det er også et ganske interessant dyk for de mere erfarne, da dykkersitet har et undervandsmuseum bestående af en masse sunkne græske statuer og et imponerende fiskeliv ved ”Fish Rock”.
Cypern har derudover en masse smukke strande, hyggelige restauranter og spændende kultur. Du kan læse mere om vores rejser til Cypern her.

Dykning på Azorerne

Azorerne er en portugisisk øgruppe, der består af 9 vulkanøer. Azorerne ligger midt ude i Atlanterhavet og udgør toppen af den midtatlantiske bjergkam, der rejser sig fra ca. 3000 meters dybde og tvinger en masse næringsrige dybhavsstrømme op til overfladen. Faial og Pico er de to mest interessante øer, for dykkere. Her finder man en enorm diversitet af marineliv, fra de helt små dyr man skal lede godt efter til de allerstørste som hvaler, rokker, hajer mm.

Azorerne, nærmere bestemt Faial og Pico byder på Europas absolut bedste adventuredykning, med massevis af Mobularokker og nysgerrige hajer. Er du mere til delfiner og tonstunge hvaler, ja så er du også kommet til det rette sted. Azorerne byder faktisk på lidt af det hele, så drømmer du om at få de bedste storvildts oplevelser med nogle af havets mest majestætiske og elegante dyr (kaskelothvaler, makohajer, blåhajer, mantarokker, delfiner), ja så har du hele legepladsen i Europas baghave. Dover smuk og super spændende dykning, er der også landlige naturoplevelser der kan slå benene væk under dig. Vulkanøerne har ekstremt smukke natur og vandreruter. Du kan læse mere om vores rejser til Azorerne her.

Spækhugger Ekspedition i Norge

Hvert efterår når datoen rammer midt oktober og frem til februar, migrerer tusindvis af sild ind langs Norges vestlige kyst. Med sig trækker de Spækhuggere, pukkelhvaler og endda finhvaler til fjordene, hvor vi får mulighed for at komme helt tæt på de fuldstændig fantastiske og elegante dyr.

Tag med på denne arktiske ekspedition hvor vi tager til det nordligste Norge, ca. 400km nord for polarcirklen, i søgen efter spækhuggere og pukkelhvaler at komme i vandet med. Vi bor ombord på ekspeditionsskibet "Strønstad" under rejsen og får samtidig mulighed for at opleve det smukke himmel fænomen "Aurora Borealis" - bedre kendt som nordlys. Alle er velkomne - også hvis du bare vil opleve dyrene fra båden uden at komme i vandet. Du kan læse mere om vores rejser til Tromsø i søgen efter spækhuggere, her.

Dykning på Madeira

Madeira er måske Atlanterhavets bedst bevarede hemmelighed. Og det er vi sådan set ret glade for. Øgruppen Madeira, med hovedøen af selv samme navn, ligger i det østlige Atlanterhav ud for Marokko og nord for de mere kendte Kanariske øer, der er godt besøgt blandt de rejsende fra Europa. Madeira vandt i 2015 prisen, for den bedste ø-rejsedestination og har naturområder på Unesco’s verdensarvsliste og endnu flere beskyttede marineparker.

Under vandoverfladen finder du et utrolig varieret marineliv, både i forhold til planter og dyr. Faktisk finder man på Madeira hele 550 forskellige fiskearter, der sammen har gjort Madeira til et af de bedste destinationer i Europa for dykkere. Er du nysgerrig på at læse mere om Madeira, så klik her.

Hvad leder du efter?