Spækhuggere i Norge

Drømmer du også om spækhuggere i Norge?

Book en af vores rejsekonsulenter eller ring til os på tlf. 33 13 83 83 og hør mere om vores spækhugger-ekspeditioner i november 2023.

(1 varer)

pr. side
Faldende orden
Filtrer

Filtrer efter

Filtrer efter
Jeg vil opleve

Sildefest i Norge tiltrækker spækhuggere og pukkelhvaler fra oktokber til februar

Fra oktober til februar migrerer enorme mængder af sild fra Atlanterhavet op langs Norges nordvestlige kyst, hvor de først overvintre i fjordene langt nord på, hvorefter de gyder længere syd på. Sildene tiltrækker rovdyr, heriblandt den smukke og majestætiske spækhugger, der gør det ideelt for nysgerrige som os, at vende snuderne mod Norge, for at få et glimt af de vidunderlige dyr i deres eget element.

Både spækhuggere og pukkelhvaler kommer helt ind i fjordene for at udnytte fødekilden og æde sig mætte i sild. Sildene gør det lettere at komme tæt på de store dyr, og vi har derfor rigtig gode muligheder for at snorkle og fridykke med spækhuggere og pukkelhvaler. 

Læs Morten Bjørns artikel fra Sportsdykkeren her.

Spækhuggere er både nysgerrige og smukke

Spækhuggere er et majestætisk dyr og for mange et af de dyr man aldrig rigtig får lov til at opleve i deres naturlige habitat. Spækhuggeren er verdens største art delfin og er blandt verdens største og mest kraftfulde rovdyr, der med deres op til 10 meter lange kroppe, kan veje 9 tons og lever i familier med helt op til 40 dyr sammen.

Spækhuggerne er med deres karakteristiske sort-hvide markeringer og hannernes  op til 2 meter høje rygfinne, ikke til at tage fejl af. Deres karakteristika gør dem samtidig til et af havenes smukkeste og mest dramatiske skabninger, hvorfor oplevelsen når den store kæmpe svømmer forbi dig i det arktiske vand, er helt ekseptionel.

Det solide ekspeditionsskib Strønstrad bliver dit hjem på den arktiske ekspedition

Den arktiske ekspedition foregår ombord på ekspeditionsskibet Strønstad, der bliver dit hjem i en lille uge. Skibet kan fragte os rundt, så vi hele tiden har de bedste betingelser for at spotte spækhuggere og pukkelhvaler.
Skibet er bygget til at klare ekspeditioner under de hårde betingelser, som arktis har at byde på og er en fremragende base for vores spækhugger ekspedition i den nordligste Norge. Efter en lang dag med den ene vilde oplevelse efter den anden, kan du hoppe en tur i det dampende hot tub, mens du kigger efter det smukke nordlys.

 

Hvad leder du efter?