Palau

(2 varer)

pr. side
Faldende orden
  1. Liveaboard
    Palau - Liveaboard
    36.999,00DKK

Palau - Dykkerrejser

Palau er en smuk øgruppe og selvstændig republik i det vestlige Stillehav. Palau ligger ca. 500 km øst for Filippinerne.Palau har omkring 20.000 indbyggere. Befolkningen er engelsktalende og møntsorten US Dollars. Koror City er den største by og centrum for ferie resorts og dykkercentre.

Fra Koror kan man sejle til de bedste divesites Palau har at byde på. Eller man kan booke sig ombord på en liveaboard (dive-eat-sleep) som i al magelighed sejler dig til alle de bedste steder.
Køkkenet er asiatisk inspireret. Restauranterne er ikke billige, men man kan godt finde rigtig god mad til rimelige priser.
Kriminaliteten på Palau er lav. Lidt almindelig sund fornuft burde holde en ude af problemer. Generelt er befolkningen supersøde og hjælpsomme.

Læs en rejsendes fortælling fra Grupperejsen til Palau 2022

Se videoen fra vores grupperejse til Palau i november 2022

Dykningen i Palau i Stillehavet

Korallerne er sunde og farverige. Store stimer fisk huserer på revene og på de dramatiske vægge.
På de strømfulde plateauer kan man placere sin revkrog og nyde synes af patruljerende hajer.

Dykning afvikles altid således at man driver med strømmen, så er det bare at glide med, slappe af og nyde oplevelserne.
Landbaserede dykkercentre som f.eks. Sams Tours sejler ud til de mange divesites fra deres base i Koror. Det er en stor oplevelse i sig selv at sejle imellem de smukke grønne klippeformationer. Typisk dykker man 2-3 dyk pr. dag.

Der er flere liveaboards der opererer i området, og det er en yderst magelig måde at dykke de bedste dykker spots på Palau. De fleste arrangerer også historisk landtur på Peleliu samt snorkling i Jellyfish lake.

Blue Corner - Top 10 bedste dykkerspots

Blue Corner er på top10 over verdens bedste dykker spots. Blue Corner kan kombineres med start i Blue Holes, hvor man lader sig synke ned i et stort blåt hul i toppen af revet og ender i en episk smuk hule, derefter driver man langs en væg til man når Blue Corner. Her placerer man sin revkrog i på ca. 16 meters dybde. Og så er det bare at kigge på de patruljerende grå revhajer, sort og hvidtippede hajer og massive fiskestimer som er fast inventar på Blue Corner. Større pelagisk liv som tunfisk og trevallys spottes også ofte. Når man hægter revkrogen af, fortsætter dykket hen over plateauet med et mylder af koralfisk, bumphead parrotfish, napoleon fisk, skildpadder, barracuda stimer og meget andet.

German Channel 

Kanalen er menneskeskabt da Palau var en Tysk koloni.
I dag er kanalen kendt pga. de ”cleaning stations” som ofte besøges af mantarokker og hajer som vil have renset gæller, sår osv. Af de små flittige rensefisk.
Der er også store rokker på bunden og massive stimer af både store og små fisk overalt.

Ulong Channel - bedste strømdyk i Palau

Et af de bedste strømdyk ved Palau.
Man lader sig ”flyve” med strømmen igennem kanalen. Det vrimler med marineliv. Det er et fantastisk dyk og et af de absolut mest vanedannende dykkersteder.
Grå revhajer, sort og hvidtippede hajer holder til her. Nysgerrige papegøje fisk, ørnerokker og skildpadder passerer forbi dig på ”flyveturen”. Man kan også se omstrejfende mantarays med lidt held.

Peleliu

Peleliu Island er nok mest kendt for de voldsomme kampe mellem besættelsesmagten Japan og USA under anden verdenskrig.
Der er en interessant historisk landtur hvor kampvogne, kanoner, gamle bunkers, og huler som japanerne har gravet i klipperne kan besøges.

Dykningen omkring øen er fantastisk. Ud over gammelt krigsmateriel på havbunden ud for Orange Beach er der et varieret marineliv.
Peleliu Corner er et ”must”. Der er ofte kraftig strøm på plateauet, og derfor bruger man revkrog til at hægte sig fast. Der er masser af hajer i strømmen. Også ørnerokker, barracudaer, trevallys, skildpadder og meget andet marineliv kan opleves.

Jellyfish Lake

På øen Eil Malk ligger Jellyfish Lake. Den ligger ca. mellem Koror og Peleliu. Søen er omkring 30 meter dyb og er kendt for de tusindvis af røde ”brandmænd” i vandet, men på trods deres faretruende røde farve brænder de ikke.
Det er tilladt at snorkle, men ikke scuba dykke i Jellyfish Lake.
Der er ikke altid adgang til søen, da bestanden nogle gange fredes. Spørg altid et lokalt dykkercenter om søens bestand er god nok til et besøg.

Andre seværdigheder i Palau

Kajakture ved Palau er en super sjov aktivitet. Man kan sejle i tætte mangrove områder og mellem stejle klippevægge. Der er flere spændende ruter og flere erfarne arrangører i Koror City.

Milky Way er et unikt sted hvor man kan hente hvidt kalkstens mudder op fra bunden. De lokale påstår at det vil gøre dig ti år yngre. Det kan vi dog ikke garantere.
Man smører hele kroppen ind i mudderet og lader det side lidt inden man hopper i vandet og renser det af igen. Det føles faktisk rigtigt skønt. Sams Tours kan arrangere en tur til Milky Way som f.eks. kan kombineres med snorkling eller dykning.

Hvad leder du efter?