Ondina Liveaboard Raja Ampat Grupperejse Raja Ampat Grupperejse Raja Ampat Grupperejse Ondina Liveaboard fra masten Raja Ampat Grupperejse Raja Ampat Grupperejse Raja Ampat Grupperejse Raja Ampat Grupperejse Raja Ampat Grupperejse Raja Ampat Grupperejse Raja Ampat Grupperejse

Tag på Liveaboard til Raja Ampat & Bandahavet

Tag med til Raja Ampat hvor intet mindre end et vaskeægte dykkerparadis venter på at slå benene væk under dig. Dette afsidesliggende hjørne af Indonesien er et utroligt smukt og frodigt øhav med azurblåt vand og vilde ”mushroom” øer, og er anerkendt som verdens mest artsrige område. Vi får de bedste oplevelser med hjem ved at bo ombord på en liveaboard sejlbåd.

Raja Ampat - et ægte dykkerparadis med verdensrekord i antal arter

Raja Ampats koralrev har slået verdensrekord i antallet af forskellige arter talt på bare ét dyk, og vi vil godt love dig at du på denne dykkerrejse kommer til at opleve jomfruelige koralrev og en overflod af undervandsliv, som ikke findes andre steder i verden. Dette er i sandhed "the final frontier", og det kan siges meget simpelt - tropisk dykning findes bare ikke bedre end Raja Ampat.

På din dykkerrejse til Raja Ampat forelsker du dig ikke kun i dykningen og i øhavets ufattelige skønhed, men også i den tidslomme som vil få dig til at sammenligne alle andre dykkerrejser med dengang du var ved Raja Ampat – stadig ét af de mest jomfruelige paradiser på vores jord.

Bandahavet & Molukkerne

På rejsen bevæger vi os fra Raja Ampat og sydpå hvor vi dykker den østlige del af Bandahavet og Molukkerne. Dette område er meget lidt besøgt og byder på verdensklasse dykning med alt fra flotte koralrev med makro til store stimer af pelagiske fisk og hajer hvis vi er heldige. Vi kan forvente at få dykkerstederne helt for os selv og denne lille del af Bandahavet er et spændende nyt område af Indonesien vi glæder os til at udforske.

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse Danmark.
Dag 2: Ankomst til Indonesien og videre med indenrigsfly til Sorong.
Dag 3: Ankomst til Sorong og kort transfer til vores liveaboard. Indkvartering og afslapning. Eftermiddags tjek-dyk og natsejlads ud i øhavet.
Dag 4 – Dag 9: 6 dage i Raja Ampat med op til 4dyk/dag samt landture efter bl.a. paradisfugle.
Dag 10 - Dag 12: 3 dage i Bandahavet med bl.a. dyk ved Pulau Koon og Kurkap Atoll. Vi slutter i byen Tual.
Dag: 13: Efter en rolig morgen checker vi ud fra båden og begynder rejsen hjemad om eftermiddagen. Overnatning på hotel i Indonesien.
Dag 14: Tidlig morgenfly mod Danmark og hjemkomst samme aften.

Liveaboard med masser af dykning samt landture

På denne dykkerrejse til Raja Ampat & Bandahavet bor vi på liveaboard og har hele 9 dages dykning med op til 4 dyk/dag. Vi besøger de bedste områder fra nord til syd i Raja Ampat og i Bandahavet dykker vi bla. Pulau Koon og Kurkap Atoll. Undervejs er også inkluderet flere dagsture som bl.a. et trek efter paradis fugle, et flot udkigspunkt over øriget, flotte strande og et besøg til en drypstenshule med flagermus.

Verdens bedste tropiske dykning i Raja Ampat

Raja Ampats smukke koralrev er helt konkret bevist at have den største artsrigdom i verden, og det er meget tydeligt at se på de enorme mængder fisk og marineliv, der dominerer dykningen. Her finder du alt fra makro i absolut verdensklasse, enorme fiskestimer på tusindvis af rev- og pelagiske fisk, store mantarokker og de sundeste og flotteste koralrev. Dykningen ved Raja Ampat er i det hele taget et slaraffenland for UV-fotografer eller dykkere, der bare ønsker suveræn dykning!

Utallige arter og verdensrekord

I dette område dykker vi bogstavelig talt i en fiskesuppe med kæmpe stimer fisk som bl.a. sweetlips, store bumphead parrotfish, barracuda og trevally, alt imens revhajer patruljerer revkanterne i søgen efter deres næste måltid. Der er også mange wobbegong hajer, der gemmer sig mellem koralknoldene og så er der makroliv i verdensklasse med alt fra nøgensnegle, frogfish, ghost pipefish og sea moths til nye arter af pygmæ søheste,som for nylig er blevet opdaget i Raja Ampat.

Mantarokker

Vi får også muligheden for at dykke med mantarokker på flere dykkersteder, hvor de store yndefulde dyr søger ind på rensestationer for at blive renset for parasitter og dermed giver os mulighed for at komme helt tæt på dem. Dykning med mantarokker er intet mindre end en oplevelse for livet.

Bandahavets udykkede atoller

De sidste dage af rejsen bevæger vi os ind i den østlige del af Bandahavet og dykker de bedste områder undervejs. Bla. besøger vi den smukke Pulau Koon hvor koralvæggene på begge sider af øen former sig til et sandet plateau over en dyb kløft hvor store fiskestimer samles. Glæd dig også til Kurkap Atoll hvor vi håber at være heldige med de større pelagiske fisk som f.eks. hammerhajer.

Vi rejser i den bedste sæson

Vi har planlagt denne dykkerrejse i den bedste årstid for vejr og for dykning i Raja Ampat. Lufttemperaturen er ca. 30 grader, vandtemperaturen er 28-29 grader, og sigtbarheden ligger normalt mellem 15-30m.

Flyvrag fra 2. verdenskrig

Vi kan også vælge at dykke et flyvrag fra 2. verdenskrig i Raja Ampat. På øen Wai ligger vraget af et P47D jægerfly fra 2. Verdenskrig som vi kan udforske hvis vi vil have lidt afveksling fra de flotte koralrev og blive berørt af historiens vingesus.

Nødvendig dykkererfaring

PADI Advanced certifikat (eller tilsvarende) med ca 40 loggede dyk samt erfaring med strømdyk er nødvendigt på denne tur.

Bo ombord på en stor sejlbåd i Raja Ampat

På denne dykkerrejse til Raja Ampat bor vi på den store flotte liveaboard SMY Ondina som giver os de helt rigtige rammer for at få de bedste oplevelser med hjem. Ondina er en stor sejlbåd lavet til dykkerferier, og af samme årsag sejler vi højst sandsynligt for motor under rejsen.

Store dyr og imponerende fiskeliv - der slår dine ben væk!

Inkluderet:

- Dansk rejseleder & dykkerintruktør
- Fly: København – Sorong/Tual t/r
- 10 nætter/11 dage ombord på liveaboard i delt kahyt
- 1 nat på hotel i Indonesien
- Fuldt program med dykning op til 4 dyk/dag
- Landture mens på liveaboard
- Alle måltider & snacks på liveaboard
- Morgenmad på hotel
- Vand/the/kaffe på liveaboard
- 1 sodavand til frokost & aftensmad på liveaboard
- Alle transfers i Indonesien
- Tank & bly
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:

- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Lokale lufthavnsskatter (ca. 25 USD) 
- Marinepark & Havne gebyr (200 Euro - betales direkte til båden)
- Leje af udstyr
- Nitrox (100 euro/person - betales lokalt)
- Forsikringer & visum
- Uspecificerede måltider & drikkevarer
- Ekstra bagage på fly
- Drikkepenge

Raja Ampat & Bandahavet Grupperejse - Liveaboard - Nov 2020

DKK 37.999 (inkl. fly)

Grupperejse på liveaboard til Raja Ampat - oplev verdens bedste tropiske dykning og få en smag af det uudforskede Bandahav på samme dykkerrejse.

Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse 03. november 2020
Varighed 14 dage
Sæson Bedste sæson for vejr
Bemærkninger Raja Ampat & Bandahavet
Rejseholdet

Kontakt rejseafdelingen

Stine, Mads, Johnny, Michael, Jacob og Rikke sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-18 og lørdag kl. 10-16 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email