Abu Ghusson vrag Motorcykel Flotte koralrev med masser af liv Samira liveaboard Dyk Abu Nuhas med 4 vrag! Er du fotograf, så tag vidvinkel linsen på.. Giannis cover Der er enormt meget at se på Thistlegorm Bil på Thistlegorm På denne liveaboard dykkerrejse kommer du til at se ikoniske vrag Motorcykel_2

Den bedste tur i Rødehavet til dykkeren, der vil kombinere vrag og koralrev 

På denne grupperejse sejler vi mod nord på vragsafari, der byder på noget for alle dykkere da den er en perfekt kombination af koralrev og vragdykning. Din danske rejseleder sørger for at der er styr på al logistikken omkring din dykkerrejse, så du blot kan læne dig tilbage og nyde din dykning.

Se de mest berømte vrag i Rødehavet - og gå ikke glip af Thistlegorm

Udover farvestrålende koralrev som Ras Mohamed nationalpark går en klassisk nord/vragsafari også til de mest berømte vrag i Rødehavet – ja endda nogle af de mest berømte vrag i verden. Dyk f.eks. på de 4 vrag ved Abu Nuhas, Rosalie Möller, Dunraven og selvfølgelig det imponerende Thistlegorm.

På en liveaboard får du masser af fantastisk dykning og ren afslapning

En liveaboard er den mest effektive og afslappende form for dykkerferie man kan forestille sig. Her skal du ikke lave andet end at dykke, spise, slappe af og sove. Besætningen på vores liveaboard både sørger for at du får den bedste ferie du kan forestille dig og at du er klar til at hoppe i vandet på det helt rigtige tidspunkt på det helt rigtige sted.

Dagsprogram for din store oplevelsestur

Dag 1: Fly fra Danmark og transfer til båden.
Dag 2: Afsejling og checkdyk samt dykning resten af dagen.
Dag 3: 3-4 dyk.
Dag 4: 3-4 dyk.
Dag 5: 3-4 dyk.
Dag 6: 3-4 dyk.
Dag 7: 2 dyk og indsejling til havn.
Dag 8: Transport til lufthavnen og hjemrejse til Danmark.

Vragdykning og enestående undervandsliv med farverige fisk og flotte koraller

Den nordlige del af Rødehavet byder på et bredt udvalg af fantastiske vrag blandet med koralrev og undervandsliv. Nedenfor ser du nogle af højdepunkterne.

Kom helt tæt på delfiner, skildpadder og nysgerrige napoleonsfisk 

På en nordgående safari dykker du ikke blot på vrag, men også på flere forskellige koralrev som f.eks. Sha’ab El Erg, Bluff Point, Sha’ab Mahmud og Umm Gamar. Revene byder på masser af undervandsliv og af de lidt større kan nævnes farvestrålende napoleonsfisk, skildpadder, muræner, delfiner og blæksprutter.

Glæd dig til natdyk med flotte løvefisk og store muræner

Inden du krydser Gubal Strædet for at dykke Thistelegorm kan du også lave natdyk på den lille beskyttede sand-ø Gubal Island hvor et mindre vrag på 8-10m dybde danner rammen om et fantastisk natdyk med bl.a. løvefisk, skorpionfisk og en kæmpe fastboende muræne. Det er også muligt at besøge Ras Mohamed National Park hvor et morgendyk på 'Shark Reef' med stejle og dybe koralvægge kan blive belønnet med oplevelser af de helt store som f.eks. hammerhajer og mantarokker.

Imponerende vrag med intakte skrog, motorrum og inventar 

Der ligger 4 smukke vrag ved koralrevet Abu Nuhas: Giannis D, Carnatic, Chrisoula K. og Kimon M. Vragene byder alle på fremragende dyk med masser af undervandsliv. Flere af dem er klassiske ”Anders And” vrag og byder på lette gennemsvømninger, intakte skrog, skibsbroer, kabysser, propeller, porcelæn, flasker, fliser og endda mørke motorrum der får selv den mest erfarne vragdykker til at vende tilbage gang på gang.

Dyk blandt motorcykler, lastbiler og togvogne eller se kaptajnens badekar på det historiske Thistlegorm

Under 2. Verdenskrig lå det engelske fragtskib SS Thistlegorm for anker på et rev tæt ved Suez kanalen. Det ventede på at aflevere en stor last af krigsmateriel til de allierede tropper i Nordafrika, men ved en ren tilfældighed blev det opdaget af 2 tyske jagerbombefly der var på vej hjem til deres base på Kreta. Tyskerne besluttede at angribe og på kort tid sank SS Thistlegorm og lagde sig til rette på en flad sandbund på 30 meters vand. 9 ud af 41 besætningsmedlemmer mistede livet ved angrebet og skibet er i dag nærmest et krigsmuseum og samtidig et storslået dykkersted! Thistlegorm er 126m langt og ombord finder du stadig hele skibets last af motorcykler, ammunition, bomber, rifler, gummistøvler, anti-luftskytskanoner, lastbiler, tankvogne, reservedele til jagerfly og endda 2 store damplokomotiver med tilhørende vand- og kulvogne. Udover imponerende krigsmateriel er skibet hjemsted for stimer af barracuda og trevally, skildpadder, muræner og store groupers. På en vragsafari kommer du selvfølgelig også til at dykke Thistlegorm – det mest berømte af dem alle…

Andre mulige vrag i Rødehavet på en nordsafari liveaboard

- Rosalie Möller
- Odysseus
- Dunraven
- Jolanda

Da ingen har kontrol over faktorer som tidevand, vind og vejr kan programmet ikke garanteres.

God liveaboard, ideel til formålet

På denne dykkerrejse har vi hyret den flotte og veldrevne liveaboard "Samira". Vi har samarbejdet med ejerne af Samira siden 2007 og er derfor sikre på en veldreven båd, gode guider og god mad.

Her kan du opleve dykningen på de steder, vi dykker

Se velbevarede vrag, flotte koraller og masser af farvestrålende fisk

Thistlegorms velbevarede motorcykler, lastbiler og skrog
På natdyk med muræner og løvefisk
Tæt på napoleonsfisk og store fiskestimer
Hyggelige stemning på båden og dykning med barracuda og skildpadder


Inkluderet på liveaboard 

- Fly: Kastrup - Hurghada t/r
- Dansk rejseleder/dykkerinstruktør
- 8 dages/7nætters liveaboard
- 3-4 guidede dyk om dagen
- Alle måltider
- Sodavand/vand/kaffe/te på liveaboard
- Alle transfers i Egypten
- Ubegrænset Nitrox
- Tank & bly
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet på liveaboard 

- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Visum (ca. 30 euro, betales ved ankomst i Egypten)
- Drikkepenge
- Evt. leje af udstyr
- Forsikringer
- Miljø/havne/park/fuel surcharge gebyr (55 Euro)

Egypten - Liveabord - Nord & Vragsafari - Grupperejse - Maj 2018

DKK 9.999,00
En perfekt kombination af koralrev og fantastisk vragdykning med bl.a. Thistlegorm.
Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse 5. maj 2018
Varighed 8 dage
Sæson Hele året.
Bemærkninger Fantastisk vragdykning kombineret med koralrev og undervandsliv
Rejseholdet

Kontakt rejseafdelingen

Anne-Sophie, Johnny, Mads og Stine N. sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-18 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email