Fordele ved at rejse med Kingfish

Med pakkerejseloven i baghånden - udsøgt forbrugerbeskyttelse

Store fordele med dækning af pakkerejseloven

Du tænker måske ikke lige over det, men der kan være meget store fordele (også økonomiske) ved at købe en pakkerejse gennem dit rejsebureau. Når du handler med Kingfish og køber en af vore rejser – det være sig en grupperejse med dansk rejseleder, eller en skræddersyet rejse (de individuelt arrangerede rejser), er du omfattet af rejsegarantifonden – men ikke mindst pakkerejseloven og den meget høje forbrugerbeskyttelse, den giver.

Et eksempel kunne være flyselskaber der går konkurs. Har du købt din egen rejse, ville du miste værdien af flybilletterne og skulle selv ud og købe nye. Men med pakkerejseloven i ryggen, sørger vi i Kingfish, i et sådant tilfælde, for nye billetter til din rejse. Det samme gælder ved konkurs af et hotel, dykkercenter eller en liveaboard.

Et andet eksempel kunne være urolighed på dit rejsemål eller askesky fra vulkanudbrud – forhold som forhindrer dig i at rejse. I tilfælde som disse, vil Kingfish, forsøge at finde en ny destination til dig, eller refundere din rejse ifølge pakkerejseloven.

Skulle det ske, at noget ikke fungerer på rejsen – et lokalfly i Sydamerika, Asien eller Afrika er aflyst eller lignende, så har I tilsvarende stor sikkerhed, som rejsende med Kingfish. I det tilfælde ville vi igen sørge for vidererejse uden omkostninger for vore rejsende. Kort sagt, en rejse arrangeret af Kingfish, giver sikkerhed og tryghed udover den gode kvalitet.

Tryghed på rejsen med Kingfish

Kingfish er med hele vejen, lige fra planlægningsfasen til du er hjemme igen - den individuelt skræddersyede rejse betyder dermed ikke, at man overladt til sig selv. Har du behov for hjælp, er der altid en person at tale med. Kingfish har erfaringerne fra egne oplevelser, og er et dansk rejsebureau underlagt dansk lovgivning som skaber tryghed.

Enkelte flybilletter kan være lidt billigere hos online bureauer, men går noget galt eller skal der ændres i billetter, er man ofte henvist til store call-centre som ligger i udlandet.

Hos Kingfish er der personlig kontakt - både på destinationen, på alarmnumre og her på kontoret - og vi hjælper med dine ændringer, og sørger for, at hele rejsen hænger sammen fra start til slut.


OPDATERING FOR REJSENDE IFHT CORONAVIRUS

Der skrives meget om coronavirus i medierne for tiden, og du har måske spørgsmål og bekymringer om, hvordan du skal forholde dig, hvis du skal ud at rejse eller er i gang med din ferieplanlægning.

For dig, som planlægger at bestille en rejse

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm udtaler:
"Danskerne er et rejselystent folk. Det skal vi blive ved med at være, også når det bliver påske og sommer i år. Når man skal planlægge sin rejse anbefaler vi altid at læse Udenrigsministeriets rejsevejledninger som opdateres løbende. Tager man de nødvendige forholdsregler før og under rejsen, så er der generelt en lav risiko for ny coronasmitte ved udlandsrejse".

Corona bør ikke stoppe din ferieplanlægning
Det er naturligvis altid op til dig selv, om du vil rejse eller ej. Men corona bør ikke i sig selv få dig til at stoppe din ferieplanlægning. Situationen kan nå at ændre sig mange gange rundt omkring i verden, men på nuværende tidspunkt er der ingen grund til at vente med at bestille din kommende dykkerferie. 

Du er dækket, hvis rejsen må aflyses
Når du bestiller en dykkerferie hos os, vil du altid være dækket af Pakkerejseloven. Det gælder også for alle fremtidige rejser. Vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger og arrangerer rejser til lande, der er sikre at rejse i.

For dig, som allerede har booket en rejse

Når du rejser med Kingfish er du altid dækket af pakkerejseloven. Der er to måder i pakkerejseloven, hvorefter du som rejsende kan vælge ikke at gennemføre pakkerejsen og få refunderet dennes pris.

 • For det første kan den rejsende været berettiget til at afbestille pakkerejsen gebyrfrit, hvis det er forbundet med en særlig risiko at opholde sig på destinationen.Det følger af pakkerejselovens (PRL) § 15, stk. 2, at den rejsende kan afbestille en pakkerejse inden pakkerejsens begyndelse, hvis der på rejsedestinationen eller i umiddelbar nærhed heraf indtræffer uundgåelige og ekstraordinære omstændigheder, som væsentligt berører leveringen af pakkerejsen eller befordringen af passageren til destinationen. Udgangspunktet for at kunne afbestille gebyrfrit er, at der skal foreligge en officiel beslutning eller anbefaling vedrørende eventuelle rejserestriktioner fra en instans, der på et objektivt grundlag kun vurdere, om der er betydelige risici for menneskers sundhed på den pågældende destination. En sådan instans kan f.eks. være en offentlig myndighed som fx Udenrigsministeriet

  Går turen til områder, der ikke er omfattet af fraråden?
  I det omfang, der ikke frarådes rejser til de områder, som pakkerejsen omfatter, vil udgangspunktet derfor være, at den rejsende ikke kan afbestille gebyrfrit. I stedet gælder rejsearrangørens almindelige afbestillingsregler, og rejsearrangøren er heller ikke forpligtet til at tilbyde den rejsende en rejse til en alternativ destination.

  Går turen til områder, der frarådes rejse til?
  Er hele eller store dele af pakkerejsen derimod omfattet af de områder, hvortil der frarådes rejser, kan den rejsende afbestille gebyrfrit. Det er i den forbindelse værd at notere sig, at retten til gebyrfri afbestilling forudsætter, at de uundgåelige og ekstraordinære omstændigheder (Coronavirussen) skal være på hele eller dele af rejsedestinationen eller i umiddelbar nærhed heraf.

 • For det andet kan den rejsende hæve købet, hvis forholdene på destinationen medfører, at en væsentlig del af pakkerejsen ikke kan gennemføres i overensstemmelse med rejseprogrammet 
  Viser det sig, at en stor del af pakkerejsen ikke kan gennemføres i overensstemmelse med det aftalte rejseprogram, kan den rejsende efter en konkret vurdering være berettiget til at hæve købet og få rejsens pris refunderet.

I modsætning til afbestillingsretten, der er beskrevet øverst, er det i forbindelse med retten til at hæve aftalen ikke risikobetragtninger omkring den rejsendes sikkerhed og sundhed, der er afgørende for, om den rejsende kan få pakkerejsens pris refunderet. Det afgørende er her, om en stor del af pakkerejsen på grund af Coronavirussen (de uundgåelige og usædvanlige omstændigheder) ikke kan gennemføres som aftalt.

-----------------------------

Nyttige links

-----------------------------

Udenrigsministeriets og sundhedsstyrelsens anbefalinger ifht. ferieplanlægning

Udenrigsministeriets Rejsevejledninger

Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Kontakt os for mere info på tlf 3313 8383 eller rejser@kingfish.dk

Hvad leder du efter?