Begivenheder

(1 varer)

pr. side
Faldende orden

Os Om Havet: Foredrag, undervisning og oprydningsevents i det blå

Siden 2016 har folk i alle aldre troppet op til Os Om Havets oprydningsevents og i samarbejde slået et slag for vores fælles havmiljø. Til disse events knokles der nemlig for at rydde op både over og under havoverfladen. Til et Os Om Havet-event vil du altid kunne se seje børn og voksne i waders i vandkanten, som hopper i vandet i dykkergrej, sejler rundt i kajakker eller på SUP-boards, går rundt i området med net og affaldsgrabbere, sorterer og vejer de store mængder af affald, vi får samlet sammen… der er mange forskellige måder at hjælpe til på, og alt gør en forskel!

Hop en tur under overfladen og ryd op på bunden

Er du certificeret dykker, er der til vores oprydningsevents altid mulighed for at komme en tur under havoverfladen – hvor størstedelen af affaldet jo faktisk skjuler sig! Derfor har vi også sørget for at dykkerudstyr og flasker kan lejes til en fordelagtig pris fra et af de dykkercentre, som vi samarbejder med. Det informerer vi om løbende på vores specifikke events. Der vil altid være en instruktør eller divemaster med til vores events, og vi dykker også kun i områder, som vi på forhånd ved er sikre og forsvarlige at hoppe i. Dykning foregår derudover på eget ansvar for os alle og husk derfor, at du i god tid skal melde dig til som dykker på det event, du er interesseret i at dykke til. Oprydningseventene starter med en dykkerbriefing, hvorefter dykkerne bliver tildelt forskellige oprydningszoner. Folk på SUP-boards og i kajakker er også en stor hjælp for vores dykkere, da de modtager skraldet fra dem i vandoverfladen, og derefter padler det i land til vejning og sortering.

Gør en forskel for miljøet med hele familien

Beslutter du dig for at tage med til et Os Om Havet-event, vil vores glade frivillige altid stå klar fra formiddagen af med både oprydningsudstyr og snacks til hele familien. Det eneste, du skal sørge for at medbringe, er dit gode humør! Både børn og voksne er velkomne, og vi gør en dyd ud af, at vores events også er en fantastisk mulighed for at lære om vores natur, den indflydelse vi har på den, og hvor vigtigt det er at vi alle passer på den. Det er et budskab, vi rigtigt gerne vil videregive til fremtidige generationer. Til vores events vejer og sorterer vi derfor også affaldet i forskelle kategorier, som derefter indgår i vores samlede affaldsdatabase. Sådan kan vi se, hvilken slags affald vi finder, i hvilke mængder, og hvilke steder det findes. Det giver et vigtigt indblik i omfanget af problematikken rundt omkring i Danmark, og vi håber, at det på sigt kan benyttes i forskellige vidensdatabaser. Oprydningseventsene sluttes af med, at vi fælles udregner, hvor meget affald vi har indsamlet i løbet af dagen – og det er ofte meget mere, end man skulle tro. Til nogle events er der på kun et par timer samlet mere end et ton affald sammen! Dagens skralder bliver også udvalgt sidst på dagen, og de, der har gjort en ekstra indsats på dagen, får en lille præmie med hjem.

Mere end "bare" oprydning

Os Om Havet laver dog også andet end oprydningsevents. Vi afholder blandt andet foredrag og undervisning for skoler, daginstitutioner og virksomheder, der er interesserede i at få os på besøg. Her fortæller vi om havet, hvordan vores hverdagsadfærd påvirker miljøet, om klimaudfordringerne, og hvordan vi i fællesskab kan arbejde på at løse disse udfordringer – også selvom de måske virker både abstrakte og uoverskuelige. Gennem undervisning vil vi dele vores viden og erfaringer som biologer og vise, hvorfor vi skal tage kampen mod forurening op, og hvor let det faktisk kan være at gøre en forskel.

Vi håber at se jer til fremtidige events!

Hvad leder du efter?