Halskov Færgehavn

Halskov Færgehavn

Dyk i det visionære vandsportscenter i verdensklasse.

 

Siden 2016 har færgehavnen været under udvikling og fungeret som vandsportscenter. Visionen er at skabe et vandsportscenter i verdensklasse. I 1998, da Storebæltsbroen åbnede, ophørte færgefarten og havde efterfølgende efterladt en uudnyttet færgehavn. Korsørudvalget fra Slagelsekommune gik derfor i gang med et projekt, hvis vision er at ende med et omdrejningspunkt for alle vandsportsinteresserede.

Sådan dykker du det her dive site:

På dette dyk er der meget at se. Lav dit entry og exit fra strandsiden, ved volleyball banen, som du finder ved at gå fra parkeringspladsen, drej til venstre, forbi de gule containere og ned på sandet. Hér har du mulighed for at stille dit udstyr på en lille betonplatform. Det første færgeleje ligger tættest på stranden, den anden ligger i midten og den tredje er yderst (længst nordpå). Det anbefales ikke at bruge betonplatformen ved færgeleje 2, da den kan være kringlet, når du skal i og op, hvilket er grunden til, at vi anbefaler stranden.

Det mest spændende stykke er omkring det tredje færgeleje, ca. 100-150 meter dyk fra entry i nordlig retning. Når du passerer molerne, skal du tage højde for kabelparken og badende gæster. Hav ikke din overfladebøje oppe, når du passerer kabelparken, medmindre der er lukket. Under dykket passerer du en flisebund, som tidligere var bunden af færgelejerne, og en vaffelformet spuns, som tidligere sikrede at sand og grus ikke skulle få færgelejet til at skride. Du møder nogle pæle, som er bevoksede med muslinger.

Ved færgeleje 3 findes nogle hulrum på 10x80 meter, hvor bolværkspærene tidligere var placeret. Et bolværk er en væg, der begrænser sten og/eller jord ud mod vand. Nogle af pælene er væltet og ligger på tværs, og der er flere områder, der er overgroet med alger. Derudover er der tre runde "tårne" ude i havnen, sydvest fra stranden, som står på en forhøjning, hvor du kan svømme mellem bjælkerne og bl.a. se muslingekolonier. Du kan også øve din navigation ved at tage en tilfældig kurs ud fra stranden og hjem til stranden igen. Gå på opdagelse i det store område ved havnen.

Seværdigheder på det her dive site:

På dette dyk vil du kunne finde cykler, indkøbsvogne, en gammel campingvogn, rester af et skib, dæk og meget andet fra da færgehavnen stadig var aktiv.

Hvilket dyreliv/flora kan du opleve her?

På dette dyk kan du se en del krabber og rejer, men også torsk og ørred. Derudover fladfisk, søpunge alekvabber og havkarusser, og ved natdyk kan du nogle gange se ål og laks omkring flisebunden. Der er områder, der ofte er begroet med orange filtret algehår og ålegræs.


Sikkerhed & Vejr:

Generelt er området beskyttet af den omkringliggende mole, hvor der dog ved nordgående strøm godt kan forekomme med styrke.

Husk at aflæse vind og strøm. Du kan få gode råd i vores "vejr-dokument" nedenfor, men ellers benytte dig af Fcoos app, som giver dig præcise data her og nu, eller DMI's vejr-app, som er lettere at aflæse. Derudover skal du bruge en overfladebøje i området, holde øje med andre vandsportsaktiviteter, og holde dig tæt til din buddy, da der kan være dårlig sigt. Sigten kan på gode dage være 5-8 meter.

 

Bøjeregler

Du kan læse mere om "Det Gode Dyk" og få råd og vejledning til, hvordan du får den bedste oplevelse ud af jeres Drive & Dive tur ved at klikke på boksen herunder.

AED

Halsskov Havn 10, 4220 Korsør. Hjertestarteren sidder på ydervæggen til den gule toiletbygning, som er den bygning, du går forbi, når du skal ned til stranden. Du kan hente mere information fra Trygfondens hjertestarter app, hvor du også kan se tilgængeligheden. Grøn: tilgængelig døgnet rundt, gul: tidsbegrænset tilgængelighed og rød: ikke tilgængelig.

Klik her og find den nærmeste hjertestarter.

Bådtrafik

Der er ikke bådtrafik, men der kan være nogle joller og ellers kabelparken.


Husk alt dit udstyr

De fleste af os har sikkert prøvet at stå ved divesitet og mangle udstyr. Det er brandærgerligt og kan ødelægge selv det bedste humør. Vi har lavet en checkliste til dig, som du kan finde ved at klikke på boksen herunder.

 

Har du ikke dit eget udstyr, kan du selvfølgelig også leje det hos Kingfish. Klik her for udstyrsudlejning.


 Adresse

Halskov Vandsportscenter - Halskov Havn 11, 4220 Korsør

Dykning: 55.346877, 11.110655

 Parkering

Halsskov Havn 10, 4220 Korsør.

55.347734, 11.111398

 Faciliteter

Der er lavet faciliteter til bad samt til at komme i og op af vandet. Udstyret skal bæres et stykke fra parkering til vandet. Der er skyllemuligheder ved parkeringspladsen.

 Fakta/Området

Der er allerede flere klubaktiviteter derude, men området er stadig under udvikling.

  • Max. dybde: 10 meter
  • Type: Stranddyk, naturdyk
  • Certificeringsniveau: Open Water Diver
  • Udspringstårn, vandpolo, kajak, dykning, kabelpark mm.

Hvad leder du efter?