Noahs ark - Nordhavn

Noahs ark - Nordhavn

Betonpram ved Nordhavn (Nordhavnstippen)


Noas ark er en betonpram, som blev sænket d. 11. december 2016. Prammen er placeret ca. 110 meter fra kysten ud for Nordhavnstippen.

Den blev bygget og sænket med henblik på at blive brugt til fridykning og flaskedykning på alle niveauer.

Sådan dykker du det her divesite:

Du ankommer i nærheden af rundkørslen forenden af Kattegatvej, hvor du læsser alt nødvendigt gearet af. Læs evt. gearet af en smule fra rundkørslen, da busserne bruger rundkørslen. Derefter kører enten du eller din buddy bilen hen på parkeringspladsen, som du finder under parkering. Husk ikke at bruge den elektroniske bilnøgle den dag, og hold nøglen enten i din tørdragt eller anskaf dig et divers egg til at beskytte nøglen under dykket.

Har du en trækvogn, anbefales det, at du trækker udstyret de 250 meter ad Hjertestien hen til trappen, som du skal dykke fra. Hvis ikke du har en trækvogn, tager du udstyret på i nærheden af rundkørslen og går. Noahs ark dykkes fra en sliske ud for vragets placering. Vær særligt opmærksom, når du bruger slisken ned til vandet, da den kan være glat - hold derfor godt fast.

I vandet skal du følge kurs 25 for at ramme arken, og kurs 205 for at komme tilbage til kysten. Da arken er hovedattraktionen i området, anbefales det at svømme i overfladen ud til en bøje (flaske), som ligger tydeligt i vandet. Ønsker du at øve din navigation, kan du gøre det andet. Inden du svømmer ind i vraget, bør du starte med at danne dig et overblik over vragets ind- og udgange. Når du er klar til turen ind, kan du starte med en gennemsvømning, hvor du udser dig en udgang og svømmer til den. Alle rum har en udgang. Nogle i siden og andre i loftet.

Rummene er forskelligt indrettet. Der er derfor rig mulighed for at gå på opdagelse. Hold finnerne højt og brug frogkicks for ikke at rode silt op og dermed forstyrre sigten. I sensommeren kan der indimellem ligge et smukt tågelag af forrådnet plantevækst, hvilket er med til at give vraget en lidt underjordisk stemning. Gå også på opdagelse i området omkring arken, hvor du kan undersøge dyre- og plantelivet.

OBS: Svøm kun ind i Noahs Ark hvis du føler dig tryg ved det, og dykker inden for det dine færdigheder og komfortzone tillader. Vær opmærksom på at det for nogen, kan føles klaustrofobisk at svømme i vrag/huler.

Seværdigheder på dette dyk:

Det er naturligvis selve arken med sine 12 rum, der er målet på dykket her. Betragt de flotte lysindfaldet i rummene og gå på jagt efter kaffekrus på bordet.

Hvilket plante-/dyreliv kan du opleve?

Arken er placeret på en flad bund med sand, ålegræs og alger, og er begroet med alger af forskellige slags. Kig ind i væksterne og find alt småt, der kunne gemme sig her. Af dyreliv er der også krabber, rejer, blåmusling, ulk, torsk, fladfisk m.m.


Sikkerhed & Vejr:

Nedgangen til vandet er en sliske uden trin. Den kan derfor være besværligt at komme op og ned ad. Nogle dykkere har lagt bjælker på tværs som en hjælp. Der er en stige for enden af platformen og sten under, så vær opmærksom når du skal i. Svømmer du ind i prammen, skal du hele tiden holde øje med, hvor du kommer ud igen. Husk at give hinanden plads, hvis I dykker mange sammen, så I ikke blokerer ind- og udgange, og plumre bunden op - som sagt, hold finner højt og brug frog kicks. Husk at aflæse vind og strøm.

Du kan få gode råd i vores "vejr-dokument" nedenfor, men ellers benytte dig af Fcoos app, som giver dig præcise data her og nu, eller DMI's vejr-app, som er lettere at aflæse.

 

Bøjeregler

Se vores side om "Det Gode Dyk", hvor du kan læse mere om, hvordan du får mest muligt ud af dine ture i vandet samtidig med, at du overholder gældende bestemmelser.

AED

By & Havn: Østersøvej 22, 2150 Nordhavn (tilgængelig døgnet rundt. På toiletbygningen, blåt hus, ved siden af indgangen).

Østerbro fiskeriforening: Østersøvej 127, 2150 Nordhavn (tilgængelig døgnet rundt. På væggen til venstre for foreningshuset. Hvidt skab).

Alternativ: KMC Nordhavn: Nordsøvej 4, 2150 Nordhavn (IKKE tilgængelig døgnet rundt. Åbningstider 6:30-15:30. Hænger ved hovedindgangen til venstre - se efter skrå huse). Information hentet fra Trygfondens hjertestarter app.

Brug linket her og find den nærmeste hjertestarter.

Bådtrafik

Der er sjældent bådtrafik i dette område.


Husk alt dit udstyr

De fleste af os har sikkert prøvet at stå ved divesitet og mangle udstyr. Det er brandærgerligt og kan ødelægge selv det bedste humør. Vi har lavet en checkliste til dig, som du kan finde ved at klikke på boksen herunder.

 

Har du ikke dit eget udstyr, kan du selvfølgelig også leje det hos Kingfish. Klik her for udstyrsudlejning.


 Adresse

Forenden af Kattegatvej, 2150 Nordhavn

55.722595 ° N, 12.613861 ° E

 Parkering

Det kan være en smule bøvlet at parkere her, men du kan parkere på Kaptajn Nalles parkeringsplads, som er en meget øde parkeringsplads overfor The Shed. Du tror ikke, at det er en parkeringsplads, men det er det. The Sheds adresse er: Nordsøvej 8, 2100 København, og parkeringspladsen er lige overfor. Der bør være gratis parkering, men dobbelttjek med din parkeringsapp.

 Faciliteter

Der er ingen toiletter eller mulighed for at skylle udstyr i området.

  Fakta/Omådet

Nordhavnstippen ligger på den yderste del af Nordhavn, omgivet af industriområder m.m. Det er en tidligere losseplads, der er forvandlet til en grøn oase med to brakvandssøer, grønbrogede tudser og græssende får. Området er 8-9 ha og bærer stadig præg af sin fortid med bunker af betonklodser og rustne armeringsjern.

  • Max. dybde: 5-6 meter
  • Type: Stranddyk, naturdyk
  • Certfificeringsniveau: Open Water Diver
  • Divesitet er også ideelt til snorkling og fridykning
  • AED: By & Havn: Østersøvej 22, 2150 Nordhavn (tilgængelig døgnet rundt. På toiletbygningen, blåt hus, ved siden af indgangen).

Hvad leder du efter?