Whiskey Reef - Skovshoved

Whiskey Reef - Skovshoved Havn

"Whiskey Reef" - et guldspot tæt på København


Et hyggeligt dykkersite midt i Whiskey-bæltet

Skovshoved er oprindeligt et gammelt fiskerleje fra 1869. Det ligger midt i "Whiskey-bæltet", deraf divesitets navn: Whiskey Reef. Ved indkørslen til havnen ligger den ikoniske tankstation tegnet af Arne Jacobsen. Nu, Olivers Garage.

Havnen er fra 1936. I forbindelse med en væsentlig udbygning af havnen i 2016 blev hele den nordlige del anlagt. Stenrevet, som vi dykker langs med, er allerede vokset godt til med forskelligt dyreliv og planter. Pælene under plateauet i den nordligste ende er særligt bevoksede, og der ligger en stor muslingekoloni, som vi kalder vores "Cold Bonaire".

Sådan dykker du dette site:

Du går i fra slæbestedet/badebroen i den sydlige ende af kajakbanen, hvorefter du svømmer ud til første bøje og går ned til 4-4,5 meter. Husk din overfladebøje. Du følger stenrevet hele vejen på ydersiden af bøjerne. Ved saunahuset og sidste bøje kan du svømme tilbage samme vej. Hvis du vil videre, skal du dreje skarpt til venstre, så du følger molen rundt et stykke fra kanten. Her kommer du forbi et plateau og nogle pæle, hvor du kan bruge tid på at betragte muslingekolonien. Skinner solen, står lyset ned igennem plankerne, og skaber smukke lysspil på bunden.

Fortsæt sydpå langs kanten af molen til du når tilbage til slæbestedet. Tager du denne vej rundt, kommer du meget tæt på kajakbanerne. Hold dig tæt på bunden, og helt inde ved molen, så du kan give plads til kajakkerne og undgå selv at blive ramt af pagajer og vendinger. Der bliver ofte spillet kampe på banerne. Det er derfor vigtigt, at vi ikke forstyrrer dem.

Du kan også tage turen hele vejen rundt om molen, både den ene og den anden vej. 

Du kan evt. tage en meshbag med og samle skrald op fra bunden.

Billede taget fra krak.dk

Seværdigheder og dyr du kan opleve:

Brug tid på at kigge ind mellem stenene efter ulk, Ålekvabbe, kutling og andet, der gennem sig der. I Ålegræsset kan du også kigge efter bl.a. Tangsnarre, Næbsnog, tangnåle, tangspræl, krabber m.m.

Om vinteren på natdyk kan man være heldig at havne i kæmpe stimer af hundestejler, og i foråret ses ofte fritsvømmende fladfisk.
Du kan evt. tage en meshbag med og samle skrald op fra bunden.


Sikkerhed & Vejr:

Vær opmærksom på, at der kan være glat på slæbestedet, og at du ikke dykker udenfor det angivne område, da der kan være en del bådtrafik. Husk at aflæse vind og strøm. Du kan få gode råd på vores "vejr-dokument" nedenfor, men ellers benytte dig af Fcoos app, som giver dig præcise data her og nu, eller DMI's vejr-app, som er lettere at aflæse.

 

Bøjeregler & bådtrafik

Der er meget liv i havnen, specielt om sommeren med badende gæster, kajakker, kajakpolo, vandski og andet. Vær sikker på, at din overfladebøje er tydelig, når du dykker her. Ved slæbestedet, hvor du går i, kan der være livlig trafik. På kortet kan du se to kajakbaner, som bruges til træning af kajakpolo. Ofte sejler der kajakker igennem havnen for at sejle op og ned ad kysten.

Du kan læse mere om "Det Gode Dyk" og få råd og vejledning til, hvordan du får den bedste oplevelse ud af jeres Drive & Dive tur ved at klikke på boksen herunder.

AED

Der er AED i Saunahuset ved siden af Kajakbanen.

Skovshoved Roklub, tæt på Olivers Garage, Skovshoved Havn 3, 2920 Charlottenlund. Du finder den under halvtaget ved bådhallen. Tilgængelig døgnet rundt. Alternativ: Skovshoved Havn Nord Ydermole, 2920 Charlottenlund. Hjertestarteren er monteret på den hvide bygning "Skovshoved havbad", som står på yder molen. Hjertestarten er også tilgængelig døgnet rundt.

Du kan hente mere information fra Trygfondens hjertestarter app, hvor du også kan se tilgængeligheden. Grøn: tilgængelig døgnet rundt, gul: tidsbegrænset tilgængelighed og rød: ikke tilgængelig.

Klik her og find den nærmeste hjertestarter.


Husk alt dit udstyr

De fleste af os har sikkert prøvet at stå ved divesitet og mangle udstyr. Det er brandærgeligt og kan ødelægge selv det bedste humør. Vi har lavet en checkliste til dig, som du kan finde ved at klikke på boksen herunder.

 

Har du ikke dit eget udstyr, kan du selvfølgelig også leje det hos Kingfish. Klik her for udstyrsudlejning.


 Adresse

Adresse: Skovshoved Havn, (Kystvejen 152) 2920 Charlottenlund

Dyk: 55.763091, 12.602671

 Parkering

Nord for havnen ligger en stor parkeringsplads, hvor du kan parkere. Der er en stor græsplæne foran parkeringspladsen, hvor du kan sætte udstyr op.

Der står trækvogne 2 steder langs bådmolen ved hovedhavnen. De kan benyttes til at transportere dit udstyret. De fungerer på samme måde som en indkøbsvogn ved at åbne låsen med 10 eller 20 kr.

Parkering: 55.763954, 12.599592

Faciliteter

Ved den nordlige parkeringsplads ligger havnens toiletter, hvor der også er plads til at klæde om.
På Olivers Garage, der ligger ud mod kystvejen, kan du efter dykket få en varm kop kaffe eller andet, hvis du ikke selv har medbragt.

 Fakta / Området

Skovshoved Havn er en aktiv havn med kajakker, roning, vandski, kajakpolo, havnebad, SUP og folk der bruger området rekreativt til at gå ture med deres børn, og meget andet.
Vær opmærksom på, at du ikke kommer for tæt på den bro, som Vandskiklubben benytter om sommeren.
Sørg for at holde god afstand til helårsbaderne omkring saunahuset. De har en rampe ind mod havnebassinet og en ud mod Øresund. Det er muligt at låne en vogn til at transportere dit udstyr ned til platformen, hvor vi går i vandet.

  • Max. dybde: 6 meter
  • Type: Strand og naturdyk
  • Certificeringsniveau: Open Water Diver
  • AED i Saunahuset ved siden af Kajakbanen

Hvad leder du efter?