Liveaboard

Maldiverne Project Shark - Deep South Grupperejse - Mar 2022

Vi tager til de aller sydligste atoller og dykker med tigerhajer, natdyk med hvalhajer og bliv klogere på hajer med Project Shark.

Se video
Stop

Rejseperiode

8. - 20. Marts 2022

Varighed

Vi er afsted i 13 dage

Sæson

Bedste sæson for store hajer og vejr

Highlights

Dyk med tigerhajer i de sydlige atoller
29.999,00 DKK

(Inkl. fly)

Jeg er interesseret i Maldiverne Project Shark - Deep South Grupperejse - Mar 2022

Når nedenstående er udfyldt og sendt, vil en af vores rejseagenter kontakte dig.

Du er altid velkommen til at ringe til rejseafdelingen, alle hverdage mellem 10-18, på: 33138383

Project Shark: Far South - dyk med op til 10+ forskellige haj arter

Tag med på forlænget grupperejse på hele 10 nætter på liveaboard til Maldivernes uberørte sydlige atoller, på ruten ”Project Shark: Far South, og oplev pelagisk action og arter, man ikke ser andre steder på Maldiverne. Denne sydlige rute byder på noget af det bedste hajdyk i det Indiske Ocean og verden, og en unik mulighed for at krydse ækvator undervejs. Vi får bla. mulighed for at opleve hvalhajer om natten, nærkontakt med store tigerhajer, hammerhajer, de smukke rævehajer (thresher sharks), silkehajer, leopardhajer og hvis vi er heldige Tyrehajer. Vi rejser midt i den bedste sæson, som løber fra januar til april, hvor området byder på mere end 10 forskellige hajarter, og vi har chartret den lækre liveaboard Blue Voyager til at sikre os fantastiske dykker oplevelser på denne særlige 10-nætters tur.

Oplev Maldivernes uberørte sydlige atoller

Maldivernes store marine biodiversitet gør det til et af verdens bedste steder at dykke, ikke mindst pga de mange helt store dyr som hajer og mantarokker.
Denne sydlige liveaboard rute går fra atollerne Huvadhoo til Addu eller omvendt, hvortil vi flyver med indenrigsfly fra Male. Ruten er langt væk fra de turistede områder, og vi dykker ved de uberørte Addu, Fuvahmulah og Huvadhoo atoller, som i kombination kun kan nåes på liveaboard. Det er først for nyligt blevet kendt at Fuvamulah atollen besøges af flere af det Indiske Ocean´s helt store rovdyr, som ikke mødes ofte andre steder på Maldiverne. Afstanden fra hovedstaden Male gør at dette område har få resorts, og kun enkelte liveaboards besøger de sydligste atoller. Korallerne er derfor sundere og stimerne af fisk større og mere varierede end ved de centrale atoller.

Project Shark – lær mere om Maldivernes Hvalhajer og Mantarokker i deres naturlige omgivelser

På denne grupperejse har du en helt unik mulighed for at lære mere om hajer, deres biologi, adfærd og ikke mindst udfordringer i en verden hvor hajer af de fleste mennesker stadig anses som en trussel. Med på turen er den erfarne Project Shark guide Dr. Elke Bojanowski, som startede Longimanus projektet i 2004, der senere blev til ”Red Sea Sharks Trust” (www.redseasharks.org). Dr Bojanowski er en erfaren dykker guide og Ph.D i Marinbiologi, og vil med fokus på Maldivernes Hvalhajer og Mantarokker, holde foredrag undervejs, hvor hun deler ud af sin store viden og begejstring for disse fantastiske skabninger.

Se hvad Maldiverne har at byde på her

Huvadhoo - Natdyk med hvalhajer og stimer af revhajer

Dette fjerne område af Maldiverne kan kun nås på liveaboard og det meste af området er stadig ubesøgt. Atollen er med 3.152 km2 den 10. største i verden (en plads den deler med Truk Lagoon) og har kæmpemæssige rev med et enormt varieret dyreliv. Med mere end 230 øer, koralknolde og rev i midten af lagunen, byder atollen på en unik topografi med flere fantastiske dykker sites end noget andet sted på Maldiverne. Levende rev, vægge, huler, kanaler, tunneler og klippefremspring giver utrolig varieret dykning fra helt afslappet cruising på revene til pirrende strømdyk. Den safir-farvede lagune i midten af atollen er med 90 meter, en af de dybeste på Maldiverne. De stærke strømme i kanalerne mellem øerne, giver masser af pelagisk action fra det åbne ocean, med store stimer af jacks, tun og revhajer. Ind imellem ses også hammerhajer, silkehajer, tyrehajer og de forunderlige klumpfisk (Mola Mola). Og vi håber at få mulighed for at dykke med hvalhajer på natdyk, når de kommer for at æde plankton, tiltrukket af bådens projektørlys.

Fuvahmulah – Tigerhajer og Rævehajer ved ækvator

Denne rute giver en sjælden mulighed for at krydse ækvator, ved øen Fuvahmulah, som ligger i den 85 km brede ækvatoriale kanal og udgør Fomulac atollen mellem Huvadhoo og Addu atollerne. Den består af en lavtliggende koral formation med en længde på 4,5 km og en bredde på 1,2 km. Dykningen omkring Fuvahmulah er for få år siden blevet verdenskendt og er særlig interessant, fordi det med stor sandsynlighed er her vi dykker med store tigerhajer, rævehajer og oceanic whitetip hajer. Den store attraktion er de daglige møder med Tigerhajer ved ’Tiger Zoo’ som dykkerstedet meget passende er blevet døbt. Tigerhajerne kommer i området tiltrukket af fiskerester fra de lokale fiskere, hvilket gør sandsynligheden for at møde dem meget stor.

Addu - WW2 vrag og kæmpe mantarokker

Som resten af Maldiverne er også den sydligste atoll Addu hjemsted for massevis af store mantarokker, og et af de få steder hvor de ses året rundt. Vi besøger naturligvis de lokale rensestationer, hvor mantaerne fuldstændig upåvirkerede af vores tilstedeværelse, poserer alt imens rensefiskene fjerner parasitter og vi nyder forestillingen. Derudover byder atollens rev og kanaler på flere forskellige hajarter, de sjældne Karetteskildpadder, Grønne havskildpadder og store fiskestimer. Addu var i sin tid hjemsted for en Britisk flyvestation, og under anden verdenskrig torpederede en tysk ubåd olietankeren HMS Loyalty på dens vej til Gan. HMS Loyalty er med en længde på 134 meter det største vrag på Maldiverne, og giver pga dets placering på 16 – 33 meter optimale forhold for vragdykning. Skibets skrue ligger mellem 23-28 meter, og har stadig 3 af de oprindeligt 4, 2 meter lange skrueblade.
Skruen har som resten af skibet, med tiden fået et solidt dække af bløde koraller. Skildpadder, trevally og mange rev fisk beboer vragets nu levende overflader, og gør det til et fantastisk sted at dykke.

Dykkererfaring til liveaboard

De fleste dyk er dybe dyk i kanaler med stærk strøm, som kan være krævende. Denne rute er derfor ikke egnet til den urutinerede dykker, og vi anbefaler som minimum PADI Advanced Open Water certifikat (eller tilsvarende), 50 dyk og erfaring med strømdyk.

Kort

Nyd Maldivernes fantastiske sydlige atoller

Vi har til denne grupperejse chartret den gode liveaboard Blue Voyager.

Båden er vores base på turen, og vi sover, spiser, slapper af og hygger os ombord. Blue Voyager er nyrenoveret og tilbyder med hele 7 lounges, fordelt på bådens 3 øverste dæk, optimale muligheder for at nyde udsigten til de smukke atoller og det Indiske Ocean undervejs. Du kan f.eks når dagens dyk er overstået nyde en drink fra Sky Lounge baren i jacuzzien på øverste dæk. Dykningen foregår udelukkende fra den store dhoni på næsten 20 meter, hvor der hele tiden er 2 dykkerguider ombord.

Blue Voyager Liveaboard – Maldiverne

Nyd en fantastisk dykkerferie på Maldiverne ombord på den store luksuriøse liveaboard Blue Voyager. Blue Voyager sejler de sydligste atoller såvel som de centrale atoller på ruten ’Best of Maldives’

 

Pris på din dykkertur

Inkluderet

- Fly: Kastrup – Male t/r
- Indenrigsfly: Male – Gan/Kooddoo t/r
- Dansk rejseleder/dykkerinstruktør
- 10 nætter på ovenstående liveaboard
- Ca. 27 dyk inkl natdyk
- Alle måltider på liveaboard
- The/kaffe/drikkevand på liveaboard
- 250MB onboard Wi-Fi (extra kan tilkøbes)*
- Green Tax (6 USD/nat/person)
- Maldivisk turistskat GST (12%)
- Tank og bly
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)
*Internet signal kan ikke garanteres da mange dykkersteder er langt fra land

Ikke inkluderet

- Ekspeditionsgebyr (kr 125,- pr. faktura)
- Evt. tillæg for fly fra Billund/Aalborg
- Visum og forsikringer
- Uspecificerede måltider og drikkevarer
- Leje af dykkerudstyr og evt 15L tank
- Drikkepenge
- Evt. senere tilkomne gebyrer/fuel surcharges/tillæg/skatter som Kingfish ikke har nogen kontrol over.
- Ubegrænset Nitrox (150 USD i enkelttank/190 USD i dobbeltsæt)
- Evt. upgrade kahyt på mellem dæk med havudsigt og dobbeltseng (999/prs)
- Evt. upgrade kahyt på øvre dæk med havudsigt og dobbeltseng/2 enkeltsenge (999/prs)

Det er desuden et krav, at alle dykker med DSMB og computer, Da de fleste dyk er strømdyk anbefales desuden at dykke med en revkrog, som kan købes hos Kingfish inden afrejse.

Rejsen kort fortalt

Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Snorkling
Hvorfor vælge Kingfish
 • Alle vores rejsemål har vi selv besøgtAlle vores rejsemål har vi selv besøgt
 • Rejser tilpasset jeres ønsker og drømmeRejser tilpasset jeres ønsker og drømme
 • Engageret rådgivning af passionerede dykkereEngageret rådgivning af passionerede dykkere

Har du brug for hjælp?

Kontakt os

Har du spørgsmål til nyt udstyr, dit næste dykkerkursus eller vil du ud at rejse? Vores ekspert team sidder klar til at hjælpe dig. 

Ring op Send email

Spring køen over!

Book en tid til rådgivning, der passer dig, og vi står klar til at hjælpe. Har du lyst til at komme forbi på Scandiagade til en personlig samtale, eller måske ønsker du, at vi ringer dig op på et bestemt tidspunkt. Det er op til dig. Vi er klar!

Vi fandt andre produkter du måske kan lide!
 1. Fotorejse med Lars Kirkegaard - Egypten - Nov 2021
  28. oktober - 04. november 2021
  13.999,00 DKK
  (inkl. fly)
 2. Thailand - Grupperejse - Januar 2022
  12. - 21. januar 2022
  14.999,00 DKK
  (inkl. fly)
 3. Palau Liveaboard - Grupperejse - Jan 2022
  31. januar - 11. februar 2022
  39.999,00 DKK
  (inkl. fly)

Hvad leder du efter?