The Phinisi Liveaboard Myanmar Reef Myanmar Manti Shrimp Myanmar Hvalhaj Ørige i Myanmar Myanmar Nudibranch Myanmar Manta Myanmar Seahorse Reef Myanmar Octopus The Phinisi Liveaboard Dive Deck The Phinisi Liveaboard double cabin The Phinisi Liveaboard Sail

Ubesøgte Myanmar har flot dykning langt fra masseturisme

Myanmar - bedre kendt som Burma - ligger ud til Andamaner Havet og har et øhav med over 800 smukke øer. Fordi landet først er blevet åbnet op for turisme i 1997, anses stedet stadig for at være autentisk, uspoleret og derfor et særdeles attraktivt område at besøge. Her er derfor rig mulighed for at komme på en dykkerferie, hvor dyreliv og natur er sundt, mangfoldigt og absolut seværdigt på flere plan.

Dykkerrejsen går til Mergui Archipelago ombord på den flotte og autentiske liveaboard "The Phinisi" og du kan glæde dig til store oplevelser i et flot tropisk øhav. 

Flot fiskeliv med store fiskestimer og sunde koraller

Vi dykker øhavet fra syd og helt op til det nordlige dykkersted "Black Rock" hvor vandet er krystalklart, korallerne frodige og farvestrålende og fiskelivet enormt. Her er bla. set barracudaer på op til 1,5 meter, men også hugtandstun, ranglefisk og hvid-, sølv- eller sorttippede hajer kan opleves - for blot at nævne nogle få ud af mange fiskearter, der findes i dette område. Dertil kommer god makrodykning med bla. søheste, blæksprutter og tudsefisk og hvis vi er bare lidt heldige får vi mulighed for at dykke med mantarokker og hvalhajer som det er højsæson for i marts hvor vi rejser.

Tag med på eventyr inden dykkerturismen rammer

Du har nu mulighed for at komme til at opleve at sejle rundt i et område uden massevis af andre dykkerbåde, hvilket gør denne rejse særlig attraktiv for dem, der ønsker at komme til at opleve dykning og natur i rolige og uforstyrrede omgivelser. Gå ikke glip af denne enestående mulighed inden Myanmar for alvor kommer på verdenskortet for dykkere.

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark.
Dag 2: Ankomst Phuket, Thailand. Ca. 4½ timers tur nordpå til Myanmars grænse og hotel i Ranong.
Dag 3: Rolig morgen i Ranong og check-ind på båden. Visum klares inden vi sejler ud i Andamaner Havet.
Dag 4 - Dag 9: 5½ dage i Mergui Øhavet med op til 4 dyk/dag samt flere landudflugter. Ankomst til Ranong om eftermiddagen på dag 9.
Dag 10: Check ud fra båden om formiddagen. Transfer tilbage til Phuket og fly mod Danmar eller mulighed for forlængelse i Thailand.
Dag 11: Ankomst Danmark

Masser af enestående dykning i Myanmar

På denne dykkerrejse på liveaboard til Myanmar har vi 5½ dage med op til 4 dyk/dag inkl natdyk. Flere gange går vi også i land på nogle af ørigets uspolerede paradis strande. 

Sunde koralrev med makro og et kæmpe fiskeliv

Mergui Archipelago huser et mangfoldigt dyrerige i uspoleret natur og du vil med garanti komme til at opleve stimer af fisk i mange afskygninger. Forbered dig også på flotte koraller der gemmer på et væld af mindre makro dyr iform af rejer, krabber, blæksprutter, søheste, og tudsefisk der gemmer sig for fiskestimerne. Dertil kommer de større dyr som revhajer, nursehajer og skildpadder og hvis vi er heldige får vi også mulighed for at dykke med hvalhaj og mantarokker som det er højsæson for når vi rejser til Myanmar.

Undervandslandskabet i Myanmar er typisk store sten, kløfter, skråninger, huler og gennemsvømninger som også giver en rigtig god variation på dykkerferien. 

Sæson for hvalhajer og mantarokker og varmt tropisk vand

Vi rejser i vintermånederne hvor vejret er bedst og hvor vi har den største chance for at støde på havets giganter - mantarokker og hvalhajer. Gennemsnitlig vandtemperatur er 28°C, og luften er ca. 28-30 °C. 

Vi dykker øhavet fra syd til nord hvor sigten tæt på land i den sydøstlige del nogen dage kan komme ned på 10-15m, mens de vestlige og nordlige dele af øriget normalt oplever krystalklar sigtbarhed på +30m. 

Et par af de dykkersteder vi planlægger at besøge

Nedenfor er uddybende beskrivelser af et par af de steder ruten normalt tager os til, og dertil kommer andre flotte dykkersteder som Shark Cave, High Rock, Seafan Forest og Western Rocky. Ruten afhænger af vejret og specifikke dykkersteder kan ikke garanteres.

Black Rock er nok Myanmars bedste dykkersted

Denne ø er mange dykkeres foretrukne spot i Mergui Archipelago området. Området omkring øen består b.la. af stejle banker og virker derfor som en magnet for fisk i mange afskygninger. Det er bl.a. her vi har bedst chance for at opleve de fantastiske mantarokker, som øen er kendt for. Hvis du vil se bløde koraller, er dette også et fantastisk sted og de er allermest tætte i det dybere sydvestlige hjørne af Black Rock og her vil du kunne opleve orange kobberkoraller, søliljer, søtræer og sort/hvide stribede søanemoner. Af fisk kan bl.a. nævnes sortplettede kuglefisk, falkefisk men også blåringet kejserfisk vil være at træffe. Der er ligeledes gode chancer for at opleve revhajer og nursehajer.

North & South Twins med makro og fiskeparadis

Disse områder består af store og kløftrige granitblokke, hvilket medfører et spændende og anderledes undervandlandskab. Lilla koralrev og tæpper af anemoner dækker metervis af underbunden, mens små søpindsvin, blå søstjerner og sjove søpølser er på vandring. Stimer af papegøjefisk og hvidstrubet kirurgfisk svømmer ind og ud imellem stenene og alt fra stimer af pelagiske fisk til revhajer, ørnerokker og søheste kan tit opleves under et dyk, og hvis vi er heldige også leopardhajer.

Burma Banks 

Burma Banks er et af de mere berømte områder i Myanmar og såfremt vejret tillader det vil vi også forsøge at dykke en dag her. Dog ligger området meget langt ude i Andamaner Havet så det er ingen garanti for at det lykkes på denne dykkerrejse. Dykningen er relativt krævende ifht strøm men vi kan også blive belønnet med stimer af pelagiske fisk såvel som møder med forskellige typer hajer. 

Anbefalet erfaring

PADI Advanced certifikat (eller tilsvarende) samt let erfaring med strømdyk anbefales.

Bo ombord på en stor sejlbåd i Myanmar

På denne dykkerrejse til Myanmar bor vi på den store flotte liveaboard The Phinisi som giver os de helt rigtige rammer for at få de bedste oplevelser med hjem. The Phinisi er en stor sejlbåd lavet til dykkerferier, og af samme årsag sejler vi højst sandsynligt for motor under rejsen.

Pris på din dykkerrejse til Myanmar

- Firmands kahyt med eget bad/toilet: Kr 19.999,-/person
- Tomands kahyt med eget bad/toilet: Kr 22.499,-/person)

Inkluderet:

- Fly: Kastrup – Phuket t/r
- Dansk rejseleder/dykkerinstruktør
- 8 dage/7 nætters liveaboard
- 1 nat på hotel i Ranong
- 5½ dages med op til 3-4 dyk/dag inkl. natdyk
- Alle måltider & snacks på liveaboard
- The/kaffe/drikkevand/sodavand på liveaboard
- Morgenmad på hotel
- Min. 2 landture på liveaboard
- Alle transfers på destinationen
- Tank & bly
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:

- Evt. tillæg for fly fra andre steder
- Forsikringer
- Uspecificerede måltider og drikkevarer
- Leje af dykkerudstyr & evt. 15L tank
- Nitrox
- Visum til Thailand (gratis for danske statsborgere)
- Marinepark-, havne- og visum gebyr til Myanmar (280 USD - betales direkte til båden)
- Drikkepenge
- Evt. opgradering til tomands kahyt (Kr 2.500,-/prs)

Myanmar Liveaboard - Grupperejse Mar 2020 - UDSOLGT

DKK 19.999 (inkl. fly) - UDSOLGT

Opdag Myanmars flotte øhav og udykkede koralrev i den bedste sæson for vejr og dykning. Vi dykker Mergui Archipelago fra nord til syd på en stor flot sejlbåd.

Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse 02. marts 2020
Varighed 11 dage
Sæson Bedste sæson for vejr og for hvalhajer og mantarokker
Bemærkninger Liveaboard til uspoleret rejsemål langt fra masseturisme
Rejseholdet

Kontakt Rejsebureauet

Stine, Mads, Johnny, Michael, Jacob og Rikke sidder klar ved telefonerne mandag-fredag kl. 10-18 og lørdag kl. 10-15 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email