Oceanisk hvidtippet haj i sæson Fantastisk vægdykning Stimer af pelagiske fisk Bo på den lækre Samira Liveaboard Brothers Islands - Big Brother Koralrev på din dykkerferie til Rødehavet Masser af fisk på dine dyk Hammerhajer i sæson Dyk med napoleonsfisk Dyk på flotte koralrev i Rødehavet

Den bedste tur i Rødehavet til dykkeren, der vil kombinere smuk vægdykning og chancen for hajer

På denne grupperejse tager vi midt ud i Rødehavet på ruten "Simply the Best" hvor vi dykker på de store koralrev ved Brothers Islands, Daedalus Reef & Elphinstone Reef. Dykningen midt ude i Rødehavet er helt fantastisk, og variationen af dyreliv er imponerende. Denne rute er i vores mening uden tvivl Rødehavets bedste chance for de store oceangående dyr.

Du får her muligheden for at møde havets vildeste herskere og måske endda mantarokker og hvalhajer

Brothers, Daedalus & Elphinstone er kendt for at have Rødehavets nok flotteste vægdykning og vi har planlagt rejsen i højsæsonen for store hajer og har dermed rigtig god chance for at opleve stimer af hammerhajer, nysgerrige oceanic whitetip hajer, grå revhajer, silkehajer, flotte rævehajer og endda mantarokker og hvalhajer, hvis vi er rigtig heldige.

En liveaboard giver dig dejlig dykning og masser af afslapning

En liveaboard er den mest effektive og afslappende form for dykkerferie man kan forestille sig. Her skal du ikke lave andet end at dykke, spise, slappe af og sove. Besætningen på vores liveaboard både sørger for at du får den bedste ferie du kan forestille dig og at du er klar til at hoppe i vandet på det helt rigtige tidspunkt på det helt rigtige sted.

Dagsprogram (kan variere ved vejr)

Dag 1: Fly fra Danmark og transfer til båden.
Dag 2: Afsejling og checkdyk samt dykning resten af dagen.
Dag 3 - Dag 6: 3-4 dyk som i beskrivelse med fokus på Brothers, Daedalus & Elphinstone.
Dag 7: 1-2 meget tidlige morgendyk og tidlig indsejling til havn. Resten af dagen til afslapning på resort med pool. 
Dag 8: Transport til lufthavnen og hjemrejse til Danmark.

Noget af verdens bedste vægdykning med store dyr, fascinerende undervandsbjerge og kig til vrag

På denne rejse besøger vi marineparkerne Brothers Islands og Daedalus Reef, samt dykker på Elphinstone Reef. Tilsammen byder ruten på Rødehavets (og noget af verdens) bedste vægdykning, og vi har rigtig god mulighed for nærkontakt med store hajer da vi rejser i højsæsonen for store dyr.

Muligheden for at møde flere end 5 forskellige hajer 

Under overfladen på både Brothers Islands og Daedalus er der afgrundsdybe lodrette vægge overbegroet med store intakte og farverige blødkoraller og undervandslivet er utrolig rigt og varieret. Napoleonsfisk, store stimer af tun og trevally, silkehajer, oceaniske hvidtippede hajer og hammerhajer i det blå er mere reglen end undtagelsen. Grå- og hvidtippede revhajer er næsten garanteret og hvis du har heldet med dig kan du endda møde rævehajer, mantarokker og hvalhajer.

Brothers Islands - flotte undervandslandskaber fra dybet

De 2 klippeøer Little Brother og Big Brother ligger ca. 60km udfor Egyptens kyst og udgør tilsammen ”Brothers”. Øerne ligger ca. 1km fra hinanden og er faktisk kun toppene af 2 enorme undervandsbjerge der rejser sig fra dybet. Det er også muligt at komme i land på Big Brother og kravle op til en fantastisk udsigt fra øens fyrtårn. Nogle udstationerede egyptiske soldater tjener lidt ekstra på at sælge ”Brother Island T-shirts” til besøgende dykkere, der lige skal have lidt jord under fødderne igen.

Daedalus Reef - 450 m langt og imponerende rev

Daedalus Reef ligger 180km syd for Brothers Islands og 96 km udfra kystbyen Marsa Alam - det er næsten halvejs til Saudi Arabien. Revet er det mest afsidesliggende rev i Egypten og er ca. 450m langt og 100m bredt.

Aida og Numidia - de gamle skibsvrag ved Brothers

Big Brother huser også to vrag. ”Aida” var et 82m langt dampskib som sank i 1957. Vraget ligger nu spredt udover revet, med kun en lille del af skroget samlet på mellem 30-60m dybde. ”Numidia” var et 140m langt britisk fragtskib som sank i 1901. Vraget ligger relativt intakt på en stejl skråning og kan dykkes på 10-80m dybde. Der kan være kraftig strøm og store dønninger der gør det umuligt at dykke vragene.

Elphinstone Reef - kendt for pelagiske fisk

Ruten går også forbi Elphinstone Reef, der ligger tættere på kysten, men på samme måde er kendt for de større pelagiske fisk og flot vægdykning

Anbefalet erfaring

Krav om PADI Advanced certifikat (eller tilsvarende). Ca 30 loggede dyk samt erfaring med strømdyk anbefales. Du skal have dykket indenfor 6mdr fra afrejse dato.

Nyd din dykkerferie fra lækre liveaboard

På denne dykkerrejse har vi hyret den veldrevne liveaboard Samira, som står for kvalitet og du kan være sikker på gode guider, god dykning og god mad.

Er du klar til disse fede oplevelser?

Tæt på fiskestimer, hajer og søkøer!

Se den sjove napoleonsfisk og den yndefulde mantarokke

Inkluderet:

- Fly: Kastrup - Hurghada t/r
- Dansk rejseleder & dykkerinstruktør
- 7 dages/6 nætter på liveaboard
- 1 nat på resort med pool (sidste nat)
- 5½ dage med 3-4 dyk/dag
- Alle måltider
- Sodavand/vand/kaffe/te på liveaboard
- Alle transfers i Egypten
- Nitrox
- Tank & bly
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:

- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Evt. tillæg for fly fra andre steder end Kastrup
- Miljø/havne/park/fuel surcharge gebyr (ialt 165 Euro - betales til båden)
- Visum til Egypten (ca. 30 Euro - betales lokalt)
- Forsikringer
- Evt. leje af udstyr
- Drikkepenge
- Evt. opgradering (kahyt på øvre dæk kr 999,-/person)

Egypten - Simply the Best - Grupperejse - Okt 2020

DKK 12.999 (inkl. fly)

Tag med på liveaboard til Rødehavets måske bedste dykning. Vi rejser i højsæsonen for de store hajer!

Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse 4. oktober 2020
Varighed 8 dage
Sæson Højsæson for store hajer
Bemærkninger Flotte koralvægge kombineret med store dyr i Rødehavet
Rejseholdet

Kontakt Rejsebureauet

Stine, Mads, Johnny, Michael, Jacob og Rikke sidder klar ved telefonerne mandag-fredag kl. 10-18 og lørdag kl. 10-15 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email