Blåhval Blåhval Blåhval Blåhval Delfiner Blåhval Blåhval Blåhval Delfiner

Tag med til Sri Lanka i det Indiske Ocean og få mulighed for at snorkle med det største dyr, der nogensinde har levet - den mægtige blåhval! Sri Lanka er et hotspot for hvaler og udover blåhvalerne, er det også sæson for kaskelothvaler, grindehvaler og store flokke af delfiner, som vi også har god mulighed for at komme i vandet med på rejsen.

Vi bor ombord på den lækre luksus liveaboard båd Sri Lanka Aggressor, som vi har hyret hele ugen for at give os den bedste chance for at møde hvalerne. Liveaboarden er reelt et flydende hotel og som del af Aggressor Fleet kan du være sikker på at servicen såvel som maden ombord er intet mindre end fantastisk. Med på liveaboarden har vi to mindre motorbåde, som vi bruger til at komme helt tæt på hvalerne flere gange om dagen.

Blåhvalen
Det er svært at forestille sig, hvor store disse hvaler virkelig er, før man selv oplever dem i vandet. Deres tunge vejer det samme som en elefant, halefinnen bliver op til 8 meter bred, og der cirkulerer ca. 10.000 liter blod igennem deres enorme krop, som kan blive over 30 meter lang og veje op mod 200 tons. Selv en nyfødt baby er ca. 7 meter lang og spiser over 400 liter modermælk hver dag.

Snorkling og fridykning med blåhvaler
Forestil dig dette: du glider langsomt ned i den varme vandoverflade og under dig svømmer en kæmpe blåhval. Du bliver enten liggende og nyder synet eller tager en dyb indånding og fridykker ned under havoverfladen, så du er i øjenhøjde med blåhvalen. Det gigantiske dyr svømmer langsomt forbi dig, og tiden går helt i stå i dette enestående møde, som du altid vil huske.

Blåhvalerne, som ligger deres vej forbi Sri Lanka fra december til april, er sky dyr, og det kræver derfor tålmodighed at komme helt tæt på dem. For at komme så tæt på som muligt, undgår vi larmende scuba-udstyr, og derfor er en snorkel, en maske og et par finner, alt du har brug for, når du skal møde de fantastisk store og fuldstændig fascinerende dyr!

Lyt til hvalernes sang
Hvalerne synger og kommunikerer med hinanden, og lyden kan rejse mange kilometer under vandet. Blåhvaler har en meget dyb brummende bas, kaskelotter og delfiner bruger sonar til at kommunikere og jage deres bytte, som kommer til udtryk i høje klik lyde og pukkelhvaler har den smukkeste sang. Vi har hydrofoner med på rejsen, så vi kan lytte med, når de enorme dyr kommunikerer, og det er i sig selv en fascinerende oplevelse.

Howard Martenstyn som guide
Udover din rejseleder fra Kingfish Dive & Travel, har vi den berømte marinebiolog Howard Martenstyn med på turen. Howard er blandt Sri Lankas førende hvalforskere og har skrevet bogen "Out of the Blue: A guide to marine mammals of Sri Lanka" og deler ud af sin viden omkring hvalernes adfærdsmønstre, som han har studeret i mange år.

Dette er din mulighed for at møde det utrolig fascinerende og sagnomspundne dyr, som det er få forundt at komme i nærheden af.

Udover fantastiske møder med store hvaler, byder Sri Lanka på flotte uspolerede sandstrande, vanvittig flot natur og masser af spændende oplevelser.

Landet byder på flere nationalparker, hvor du kan være heldig at se blandt andet leoparder, elefanter, vildsvin, vandbøfler, krokodiller og 492 fuglearter. Vil du have endnu mere smuk natur, er der rig mulighed for at tage på hikingture med utallige vandfald, te-plantager, bjerge og jungle. Er du mere til de kulturelle oplevelser byder Sri Lanka på buddhistiske templer, stupaer og antikke klostre, som er mere end 2000 år gamle. Hvis du alligevel kommer til at savne havet lidt, er der ingen grund til panik. Med Sri Lankas 1300 km strand, kan du altid finde en kridhvid sandstrand, hvor du kan tage en dukkert, surfe og slappe af i vandkanten.

Du har rig mulighed for at forlænge din rejse så du også kan opleve Sri Lanka på land. Kontakt os for mere info.

På denne rejse bor vi ombord på Sri Lanka Aggressor som er en stor "liveaboard" båd som praktisk taget er et flydende hotel med alle de fornødenheder du kan ønske dig.

Båden står færdigbygget i september 2016 så vil være splinterny når vi går ombord og er den perfekte base på rejsen til Sri Lanka, da vi vil være så tæt på hvalerne som muligt samtidig med at vi kan flytte os rundt som der er behov for, for at få den bedste chance for at snorkle med blåhvalerne.

 

  • Sri Lanka Aggressor Liveaboard

    Sri Lanka Aggressor Liveaboard

    Sri Lanka Aggressor er en stor luksus liveaboard med masser af plads og gode detaljer. Båden er en del af Aggressor Fleet og servicen såvel som maden ombord er intet mindre end fantastisk.

Dagsprogram:

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Dag 2: Ankomst Sri Lanka og transfer til vores hyggelige hotel nær Colombo.

Dag 3: Dagen er til sightseeing inden vi boarder vores liveaboard midt på eftermiddagen.

Dag 4 - dag 9: Seks dage til at snorkle efter hvaler, spise god mad og slappe af på vores hotel båd.

Dag 10: Vi går fra borde om morgenen og flyver mod Danmark senere. Mulighed for at forlænge rejsen.

Dag 11: Ankomst Danmark.

Vejr & Vand:
Vi rejser i den bedste vejrsæson på Sri Lanka og kan forvente blå himmel og temperaturer omkring 30-35 grader. Sigtbarheden er rigtig god på ca. 30 meter, og vandtemperaturen ligger på 27-28 grader så det er dejlig varmt vand til snorkling.

 

Inkluderet:
- Fly: Kastrup - Colombo t/r
- Dansk rejseleder & snorkel instruktør
- 7 nætter ombord på liveaboard
- 1 nat på hotel i Colombo
- 6 dage med snorkling efter hvaler
- Lokale engelsktalende guider
- Alle måltider & snacks på liveaboard (undtagen sidste aften)
- Vand / te / kaffe / sodavand / juice på liveaboard
- Øl & vin på liveaboard
- Morgenmad på hotel i Colombo
- Alle transfers på Sri Lanka
- Vægtbælte
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:
- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Fly fra andre steder end Kastrup (vi hjælper gerne med fly fra hele verden)
- Visum (søges online inden afrejse)
- Forsikringer
- Snorkeludstyr
- Drikkepenge
- Marinepark & havne gebyr (ialt 150 USD - betales lokalt)
- Uspecificerede måltider & drikkevarer

Forlæng din rejse
Kontakt os såfremt du ønsker at forlænge din rejse på Sri Lanka. 

 

Sri Lanka - Blåhvaler - Grupperejse marts 2017

DKK 23.999,00 - UDSOLGT
Tag med til Sri Lanka og få mulighed for at snorkle med det største dyr der nogensinde har levet på jorden - den mægtige blåhval!
Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse 16. marts 2017
Varighed 11 dage
Sæson Bedste sæson for vejr, kaskelothvaler og blåhvaler
Bemærkninger Snorkel og fridyk med blåhvaler - verdens største dyr!
Kingfish Dive & Travel Personale

Kontakt rejseafdelingen

Stine, Mads, Johnny og Isabella sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-18 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email

Måske vil du også være interesseret i disse produkt(er)?