Nærkontakt med Greater Hammerhead på Bahamas Dyk med tigerhajer på Bahamas Mads Odgaard tæt på en tigerhaj Citronhajer bag liveaboarden Ca. 4m stor hammerhaj svømmer forbi dykker Tigerhaj på Tiger Beach Natdyk med hammerhajer og tigerhajer Tiger Beach er STEDET at dykke med store tigerhajer Store hammerhajer og kridhvid sandbund Dyk med citronhajer og revhajer på Tiger Beach Dyk med caribiske revhajer på Bahamas De store hammerhajer er meget nysgerrige Tiger Beach - verdens bedste sted at dykke med tigerhajer Natdyk med hammerhajer og tigerhajer Kom helt tæt på og tag fotos Oplev masser af fiskeliv på Bahamas

Unik chance for at dykke med 7 forskellige hajarter! 

Tag med på denne gruppe dykkerrejse til Bahamas hvor vi både besøger Tiger Beach og Bimini som begge er to af verdens bedste steder for hajdykning. På turen får vi chancen for at dykke med store tigerhajer, store hammerhajer (greater hammerhead), tyrehajer, caribiske revhajer, nursehajer og store nysgerrige citronhajer.

Størstedelen af de viste fotos er taget af Mads Odgaard på vores tidligere grupperejser til Bahamas i april 2014 og februar 2016.

Tiger Beach og Bimini - de bedste steder for vild nærkontakt med hajer 

Dykningen foregår i varmt og klart blåt vand på en hvid sandbund på 6-12m dybde og hajerne bliver tillokket ved fodring. Efter vores mening er Tiger Beach verdens bedste sted at dykke med tigerhajer og Bimini er verdens bedste sted at dykke med greater hammerheads. Kombinationen af de to steder bliver meget svær at overgå hvis man godt vil have nærkontakt med store hajer.

Udover at dykke efter hajer dykker vi også på koralrev på Bahamas og har god chance for at snorkle med delfiner.

Rejseplan:

Dag 1: Afrejse fra Danmark. Ankomst Atlanta med overnatning på lufthavnshotel.
Dag 2: Kort flyvetur videre til Grand Bahamas hvor vi bliver hentet og kørt direkte til båden med check-in ca. kl. 14.00. eftermiddagen er til afslapning og klargøring af udstyr.
Dag 3: Vi starter dagen med et check-dyk og derefter står den på dykning med "Poolen er åben" ved Tiger Beach.
Dag 4: Tiger Beach + koralrev. ”Poolen er åben”.
Dag 5: Tiger Beach + koralrev. ”Poolen er åben”. Vi sejler sydpå mod Bimini sen eftermiddag.
Dag 6: Bimini + koralrev. "Poolen er åben".
Dag 7: Bimini + koralrev. "Poolen er åben".
Dag 8: Bimini + koralrev. "Poolen er åben". Eftermiddag sejler vi tilbage mod Grand Bahamas.
Dag 9: Check-out fra båden om morgenen. Hjemrejse mod Danmark eftermiddag. Mulighed for forlængelse på egen hånd.
Dag 10: Ankomst Danmark.

 

6 dage med masser af dykning

På denne dykkerrejse til Bahamas har vi 6 dages dykning med 4-5 dyk pr. dag fra liveaboard.

Tiger Beach - nysgerrige citronhajer og store tigerhajer

Området der er verdenskendt som Tiger Beach ligger imellem Florida og Grand Bahama og udgør en kæmpe sandbanke der er ca. 6-12m dyb. Den kridhvide sandbund kombineret med lav dybde og god sigtbarhed gør at dykningen på Tiger Beach er intet mindre end fantastisk og i absolut verdensklasse.

Hajerne tiltrækkes med fiskerester og der går normalt ikke længe inden vi kan hoppe i vandet og dykke med meget nysgerrige citronhajer der bliver op til 3m lange og tigerhajer der kan blive ca. 6m lange. Derudover kan du også forvente at dykke med sorttippede- og caribiske revhajer såvel som nursehajer.

Bimini - vild nærkontakt med imponerende hammerhajer 

Bimini er en smuk lille tropeø i Bahamas som for nylig er blevet verdenskendt i hajdykkernes verden. Hver vinter er øen nemlig samlingssted for et stort antal af den største art hammerhaj - Sphyrna Mokorran - som kan blive op til 6 meter og er et imponerende syn med sit kæmpe hammerformede hovede. Normalt er de meget sky, men på Bimini er de kæmpe hajer nysgerrige og kommer HELT tæt på dykkere.

Bimini er også kendt for at have mange tyrehajer som vi også har rigtig god chance for at se på dykkene her.

Dykning så længe vi vil og nervepirrende oplevelser med hajerne på natdyk

Ved Tiger Beach og ved Bimini dykker vi efter ”poolen er åben” konceptet hvor vi dykker så meget og så længe vi vil med hajerne. Du behøver kun at komme op på båden for at skifte tank/memory kort eller spise så du har al den bundtid du kan ønske dig. Normalt når vi omkring 4-5 lange dyk per dag.

Et par af aftenerne vil området bag liveaboarden  være oplyst af projektører, så hvis du har lyst får du også muligheden for at lave natdyk med hajerne. En ret vild og kæmpe oplevelse.

Oplev meget mere end hajer - flotte koralrev, vrag og delfiner

Udover fodringsdykkene ved Bimini og Tiger Beach, kommer vi også til at dykke på flotte koralrev som byder på caribiske revhajer, tøndesvampe, fisk, skildpadder og store groupers. På revdykkene kan vi også have fokus på hajer da vi kan lave fodringsdyk der vil være domineret af flere caribiske revhajer end dykkene ved selve Tiger Beach og Bimini normalt er.

Derudover er der også nogle vrag i området omkring Tiger Beach og vi kan være heldige også at komme til at snorkle med delfiner.

Lækker, nyrenoveret liveaboard

Liveaboard
Vi har hyret liveaboarden ”Bahamas Master” til vores dykkerrejse til Tiger Beach og Bimini i Bahamas. Denne liveaboard giver os den bedste base for at opleve hajerne og fungerer rigtig godt - og så er den total nyrenoveret når vi går ombord på Bahamas i marts 2018.

Se her hvilke vilde næroplevelser med hajer, du kan få

Video fra grupperejsen til Bahamas i 2016. Lavet af Jeppe Schoubye

Så hvordan er det at være med på denne grupperejse?

Gitte Danielsen og Jeppe Schoubye deltog på turen i februar 2016. Her fortæller Gitte om deres oplevelser:

"Inden vi kunne få lov at hoppe i vandet med tigerhajerne, skulle vi naturligvis skrive under på, at dét, vi havde gang i, var ’serious business’ og dermed på eget ansvar. Der blev ikke lagt fingre imellem hverken på skrift eller den mundtlige briefing. Gentagne gange sagde Captain Scott: ”Pay attention!”, ”Show no fear!” og ”Always maintain eye contact!”. Tigerhajen er nemlig en nysgerrig opportunist, og den ved med sikkerhed, om du har set den eller ej. Derfor handler det om at have øjne i nakken, konstant vende sig 360 grader rundt og gøre tegn til andre dykkere, når en tigerhaj er i nærheden. Kort sagt: Kig den i øjnene – fortæl den, at du ser den!

Vi havde for det meste 1-3 tigerhajer ad gangen på vores dyk, men på et enkelt dyk havde vi hele 5 at holde styr på. Det kan jo glippe at holde øjenkontakt med hver enkelt, hvilket Jeppe fik at sande, mens han havde lidt for travlt med at filme. En tigerhaj svømmede lige så galant forbi ham, vendte sig om og puffede ham i ryggen, alt imens jeg febrilsk sad og viftede med armene for at advare ham. Der skete heldigvis ingenting.

Efter 3,5 dag ved Tiger Beach gik turen sydpå til øen, Bimini. Vi havde 3 dage med god action og hammerhajer, der kom ind på stribe – det var nærmest som en landingsbane, hvor vi blot kunne nyde showet og have vores helt egen ”Hammer time”.

Det skal nævnes, at ud over tigerhajerne og hammerhajerne, som jo var turens hovedformål, så vi konstant andre hajer, der hele tiden var omkring os og imellem os. Ved Tiger Beach var der masser af store citronhajer, carribean reef sharks og kærlige nursehajer, og ved Bimini kredsede tyrehajer så meget omkring, at jeg ind i mellem synes, det blev lidt for spændende. Det er lidt synd, at alle de andre hajer falder lidt i baggrunden her, for de gjorde faktisk kun oplevelsen endnu mere komplet.

Jeg kunne skrive så meget mere om denne tur, om den hyggelige båd, den overdådige forplejning, den gæstfrie besætning, det typiske dagsprogram, de mange dyk, oplevelserne med de andre hajer og ikke mindst selskabet med andre hajentusiaster og ’vovehalse’ som os. Jeg vil dog slutte nu med endnu en livsbekræftende oplevelse i bagagen, hvor nærkontakten med de smukke fascinerende – og desværre misforståede og frygtede - dyr, aldrig vil blive glemt."

Prisen på din vilde oplevelse

Prisen er med overnatning i standard kahyt med delt bad/toilet.
- Opgrader til deluxe kahyt med eget bad/toilet (Kr 999,-/person)
- Opgrader til større master kahyt med eget bad/toilet og dobbeltseng (tillæg kr 1.999,-/person)

Inkluderet:

- Fly: Kastrup – Freeport t/r
- Dansk rejseleder/dykkerinstruktør
- 8 dage/7 nætter på liveaboard
- 1 nat på hotel i Atlanta
- 6 dages dykning med 4-5 dyk/dag
- Alle måltider på liveaboard
- Morgenmad på hotel
- Vand/juice/kaffe/the på liveaboard
- Hotel tax & Service charge
- Alle transfers
- Tank & bly
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:

- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Evt. fly fra andre steder (vi hjælper gerne)
- Visum & forsikringer
- Uspecificerede måltider & drikkevarer
- Leje af dykkerudstyr
- Drikkepenge
- Havneskatter/fuel surcharge (afventer beløb fra båden - ca 100 USD)
- Evt. opgradering af kahyt

Bahamas - Tiger Beach & Bimini - Grupperejse Mar 2018

DKK 31.999,00 - UDSOLGT!
Hajer på Bahamas - dykning med tigerhajer, store hammerhajer, tyrehajer, citronhajer, revhajer og nursehajer
Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse 5. marts 2018
Varighed 10 dage
Sæson Højsæson for tigerhajer og store hammerhajer
Bemærkninger Verdens bedste sted at dykke med tigerhajer og store hammerhajer
Rejseholdet

Kontakt rejseafdelingen

Johnny, Niels, Mads og Stine sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-18 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email