Neopren handsker

Neopren handsker til enhver lejlighed

Vælg mellem kategorierne nedenfor(13 varer)

pr. side
Faldende orden

Neopren handsker til dykning

Når du dykker i Danmark eller andre ikke-tropiske lande, er det næsten et must, at beskytte sine hænder mod kulde. Det gør man lettest med et sæt gode neopren handsker. Når man dykker, er det vigtigt at kunne bruge sine hænder og derfor er det alfa-omega at du bevarer din mobilitet og motorik i fingrene. Det er nemlig vigtigt at du kan betjene din dykkercomputer, tjekke kompasset, måske skal du have fat i en skrivetavle eller hjælpe din makker med hans/hendes udstyr.
Heldigvis kan du med et par neopren handsker, beskytte hænder og fingre, så du kan holde varmen under hele dykket og dermed opretholde en god sikkerhed under hele dykket.

Neopren handsker – Hvilken tykkelse skal man vælge?

Nu har jeg skrevet lidt om, at mobiliteten i fingrene er vigtig for at kunne betjene sine dykkerinstrumenter. Nogle vil mene, at neopren handsker er med til at fjerne mobiliteten i fingrene, og det kan de sådan set have ret i. Neopren handsker er helt sikkert med til at mindske finmotorikken i fingrene, men hvis dine fingre bliver så kolde at de mister al motorikken, ja så ved jeg godt hvad jeg foretrækker.
Der er selvfølgelig stor forskel på både varme og fleksibilitet i neopren handsker, alt efter hvor tyk neoprenen i handskerne er. Jo tykkere en neoprenhandske, jo mere varme får du, men samtidig mister du også en del af din fleksibilitet i fingrene.
Derfor skal man vælge en neoprenhandske der passer til de forhold man dykker i. Der er altså ingen grund til at have tykkere neopren handsker på, end højst nødvendigt. Omvendt skal du heller ikke have for tynde neopren handsker på.

Der findes neopren handsker i 2mm, 3mm, 5mm og 7mm

  • 2mm neopren handsker er til dig, der vil have så meget fleksibilitet i hænderne som muligt og dykker i relativt varmt vand. Det kunne være dykkerferie til Shagra eller lign.
  • 3mm neopren handsker er også til varmtvandsdyk, men giver en smule mere varme end 2mm neopren handsker.
  • 5mm neopren handsker anbefaler vi til dyk i Danmark hele året. De tilbyder en høj varme, men bevarer stadig en okay fleksibilitet til dine hænder.

7mm neopren handsker er til de helt kolde dyk. Du får en tyk neoprenhandske og 7mm neopren handsker fås oftest som 3-fingerhandsker. 3-finger neopren handsker, vil vi komme ind på om lidt.

Der findes forskellige typer neopren handsker

Du har måske allerede lagt mærke til, at man kan få forskellige typer af neopren handsker. Der er fordele og ulemper ved dem alle, så i sidse ende handler det om, hvad man selv foretrækker at dykke med.

Som udgangspunkt findes der det man kalder 5-finger neopren handsker og 3-finger neoprenhandsker. Derudover kan man få neopren handsker med open-cell og uden open-cell.
Om du er til 5-finger handsker eller 3-finger handsker, ved du nok først når du har prøvet begge dele. Nogle sværger til 3-fingerhandsken, hvor andre aldrig kunne forestille sig at dykke uden muligheden for at bruge alle fingre.

Fordele og ulemper ved 3 og 5-fingerhandsker

5-finger neoprenhandsken giver dig altså bedre mulighed for at bruge alle dine fingrer, hvor du med 3-finger handsker kun har mulighed for at bruge tommelfingeren som enkeltfinger. Til gengæld er 3-finger neoprenhandsken en del varmere end 5-finger neoprenhandsken, da dine fingrer i 3-finger handsken holder hinanden varme og ikke bliver berørt af det våde neopren på samme måde, som i 5-fingerhandsken.

Open-cell neopren handsker

Udover at skulle tage stilling til om man er til 3 eller 5-fingerhandsken, skal man også overveje om man vil betale en smule ekstra og få det der hedder open-cell i dine neopren handsker. Open-cell betyder at indersiden af handsken består er ”rå” neopren og ikke har et ekstra lag nylon. Open-cell neoprenen gør, at vandet ikke strømmer lige så kraftigt igennem handsken og dermed er det lettere for dine hænder, at holde varmen.

Til gengæld kan open-cell handsker være en smule vanskelige at få på, da det kræver lidt glidemiddel i form af vand med sæbe. Dog er det i sidste ende, det hele værd!

Spørg os endelig, hvis du er i tvivl om valg af neopren handsker

Hos Kingfish kan du altid booke en rådgiver, både online eller i vores butik. Vi vil med glæde hjælpe dig med at træffe det rigtige valg, så du får netop det dykkerudstyr, der passer til dig og din dykning.

Book din personlige rådgiver her.

Hvad leder du efter?