Dykkerlygter & foto
Dykkerlygter & foto
HVilket udstyr leder du efter?
- Spar op til 20%
As low as 11.230,40DKK Regular Price 14.038,00DKK
- Udsolgt
As low as 1.599,00DKK Regular Price 1.797,00DKK
- Spar 20%Special Price 1.199,00DKK Regular Price 1.499,00DKK
- Spar op til 20%
As low as 7.068,80DKK Regular Price 8.836,00DKK
- Spar op til 20%
As low as 3.629,60DKK Regular Price 4.537,00DKK
- Spar op til 20%
As low as 2.073,60DKK Regular Price 2.592,00DKK
- Spar op til 20%7.231,20DKK Regular Price 9.039,00DKK
- Spar 10%Special Price 1.349,00DKK Regular Price 1.499,00DKK
- Spar 30%Special Price 1.399,00DKK Regular Price 1.999,00DKK
Dykkerlygter til dykning
En dykkerlygte er for mange en essentiel del af udstyrspakken, som dykker. En dykkerlygte kan have mange funktioner, men vigtigst af alt, er dykkerlygten et værktøj der gør det muligt at dykke om natten og se og opleve dyrelivet i aktion i enten huler, grotter, på vrag eller andre steder, hvor du har brug for lyst for at kunne se livet under overfladen.
Hos Kingfish har vi et stort udvalg af dykkerlygter. Både nogle simple og enkle dykkerlygter til den rekreative dykker og mere kraftige dykkerlygter til dig der er teknisk dykker eller huledykker. Jeg vil forsøge at gennemgå vores forskellige modeller af dykkerlygter og forhåbentlig bliver du klogere på, hvilken dykkerlygte, du skal vælge til netop dig og din dykning.
Den traditionelle dykkerlygte
Dykkerlygter er ikke bare som en almindelig lommelygte. Dykkerlygter er designet og produceret til at kunne tåle højt tryk og samtidig bidrage med nok lys, til at kunne lyse en grotte, hule eller et område op, hvor der normalt ikke kommer meget sollys ned. Derfor giver det næsten sig selv, at dykkerlygter er en del mere kraftige og robuste en de almindelige lygter, lommelygter og pandelamper man kan købe i diverse butikker rundt om omkring.
En dykkerlygte har som sagt et robust ydre, der både kan tåle slag og skræmmer, men også et stort tryk. De mest robuste og kraftige dykkerlygter du finder hos Kingfish, kan tåle en dybde på hele 150 meter. Orcatorch dykkerlygterne, er alle produceret i et kraftigt Aircraft-Grade Aluminium og har en række sikkerhedsforanstaltninger, der gør dem yderst velegnet til dykning. Et godt fif er, aldrig at have din dykkerlygte tændt, når den ikke er i vandet. Vandet er med til at afkøle dykkerlygten, og hvis den ligger tændt i længere tid over vand, er der en reel risiko for at din dykkerlygte simpelthen brænder sammen.
Når du skal vælge en dykkerlygte, skal du overveje hvad du skal bruge den til. Som med så meget andet, findes der også forskellige prisklasser af Orcatorch dykkerlygter og prisen hænger selvfølgelig sammen med, hvor kraftig dykkerlygten er. Det du skal holde øje med er, hvor mange lumen dykkerlygten har. Jo højere lumen, jo kraftigere lys. Derudover kan det også være en god ide at lægge mærke til, hvilken lysstråle dykkerlygten har.
Cannister dykkerlygter
Cannister dykkerlygter, er en del anderledes end de traditionelle dykkerlygter, når det kommer til udseende og funktionalitet. Hvor de mere almindelige dykkerlygter oftest har det man kalder et spot-lys, kan man med cannister dykkerlygten også få en lidt bredere lysvinkel.
Derudover er det nok mest af alt, relevant at snakke lidt om funktionaliteten og designet af en cannister dykkerlygte versus en mere traditionel dykkerlygte. Cannister dykkerlygten bliver oftest brugt af tekniske dykkere eller huledykkere og det gør den fordi, man ikke på samme måde skal holde fast i dykkerlygten med et godt håndgreb. Cannister lygten sidder på et lille håndtag, man lettere kan holde fast i eller placere på hånden. Cannisteren kan også skifte retning ved hjælp af det kabel, der forbinder cannisteren og selve lygtehovedet, hvilket gør den ideel til både sidemount og backmount dykning.
På billedet herunder, kan du se hvordan en cannister dykkerlygte sidder på dykkerens hånd. Du kan også se, at der fra bunden af selve lygtehovedet, går en ledning eller et kabel ned til selve cannisteren, hvor "motoren" på dykkerlygten sidder.
Skal man have en backup dykkerlygte?
Er det en god ide at have mere end en dykkerlygte med, når man dykker? Det korte svar er ja. Hos Kingfish anbefaler vi, at man både har en primær dykkerlygte og en sekundær dykkerlygte. Det er specielt vigtigt at have en backup dykkerlygte med, når man er ude og dykke om natten, i grotter eller huler. Dykkerlygten er både med til at lyse op i vandet, så du kan se dyrelivet, men den er også med til at sørge for at du kan orientere dig og aflæse dine instrumenter som fx dit kompas, der ikke nødvendigvis har indbygget lys.
Så af ren og skær sikkerhedsmæssige grunde, er det stærkt anbefalelsesværdigt, at have mere end én dykkerlygte med. Din primære dykkerlygte, må gerne være en relativt kraftig dykkerlygte med en god lumen og lang batterilevetid. Det kunne fx være den populære og kraftfulde Orcatorch D850 2500 Lumen eller Orcatorch D511 med 2200 lumen. Som din sekundære backup dykkerlygte, kunne et godt valg være den mindre Orcatorch D530 med 1300 lumen eller Orcatoch D560 med 630 lumen.
Markeringslys som en form for dykkerlygte
Markeringslys kan være små farverige dykkerlygter, du fx kan placere på din BCD. Formålet med markeringslys er, at din buddy har lettere ved at få øje på dig, særligt hvis i dykker dybt eller laver natdyk. Orcatorch har lavet deres små beacon Mini Glow dykkerlygter, som er små markeringslys der kan købes i 5 forskellige farver. Rød, gul, grøn, blå og hvid.
Orcatorch dykkerlygter – en stærk spiller på markedet
Orcatorch har i mange år, produceret dykkerlygter til både rekreativ dykning, teknisk dykning og undervandsfotografering. Orcatorch er i dag en af hovedproducenterne i verden og leverer fremragende dykkerlygter, der både holder længe og leverer kraftfuldt og stabilt lys. Med de seneste produktopgraderinger som intelligent overophedningsfunktion og safe-lock, er Orcatorch dykkerlygter også et sikkert valg.
Har du spørgsmål til valg af dykkerlygte? Book en rådgiver eller kontakt os i dag
Er du i tvivl om, hvilken dykkerlygte du skal vælge? Du kan som altid booke en personlig rådgiver, der står klar i butikken når du har tid eller ringer dig op på det ønskede tidspunkt. Du kan selvfølgelig også altid skrive en mail til [email protected] eller ringe til os på telefon: 33138383