Octopus Regulator(8 varer)

pr. side
Faldende orden

Octopus -  Regulator

I gamle dage bestod et regulatorsæt af et førstetrin og et andettrin. Nu til dags er manometer og octopus regulatoren blevet standardudstyr på ethvert regulatorsæt – Heldigvis!
Over de sidste mange år er der kommet yderligere fokus på sikkerhed indenfor dykning i takt med, at dykning er blevet allemandseje, og mange mennesker fra alle samfundslag har fået øjnene op for den fantastiske verden under overfladen.

Placering og montering af octopus

Octopus regulatoren kaldes også det sekundære andettrin, og er i princippet magen til det primære andettrin bortset fra farven, som ofte er klar gul. Den kraftige farve er til, for at tiltrække opmærksomhed til octopus regulatoren, som monteres i trekanten mellem hagespids og hofter. Det gør den er nem at lokalisere for din makker i en situation, hvor vedkommende er tom for luft og har øjeblikkelig brug for din hjælp!

Der findes forskellige måder at fastgøre din octopus regulator på din BCD. Både forskellige former for clips og gummiholdere som den bøjede slange stoppes op i, og endelig vælger mange blot at bøje slangen og montere den i en d-ring eller lignende. Uanset montering er det vigtigt, at din octopus er nem at se og få fat i uden at slangen fx kan risikere at udløse din dumpventil, så du mister din neutrale opdrift under vand.

Octopus regulatorens kvalitet før og nu 

Tidligere var octopus’en en ”discountudgave” af det primære andettrin, med stive gummislanger og høj åndingsmodstand uden mulighed for justering, men efterhånden har mange producenter fået øjnene op for, at octopus regulatoren er et livreddende stykke sikkerhedsudstyr, som bør være af lige så høj kvalitet som det primære andettrin.

Derfor ser man efterhånden ofte, at octopus regulatorer leveres med stofbetrukne miflex-slanger og en knap til justering af åndingsmodstand – præcis som på det primære andettrin.
Knappen, som enten kan drejes for trinløs indstilling eller sørger for at slå et ”pre-dive mode” til og fra, sørger for, at risikoen for freeflow (især i overfladen) reduceres betydeligt.
Desuden giver knappen mulighed for øget komfort i en eventuel nødsituation, hvor din makker er løbet tør for gas og måske har brug for ekstra lav åndingsmodstand for at føle, at vedkommende får nok luft.

Hvilken octopus regulator skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige octopus regulatorer på markedet - i alle prisklasser. Langt de fleste dykkere vælger 1. trin og primært 2. trin ud fra ønsker om komfort, egenskaber som koldtvandssikring og justering af åndingsmodstand samt varemærke og selvfølgelig budget, og køber derefter dén octopus, som ”matcher” det primære andettrin, hvilket vi også vil anbefale.
Hvis budgettet er stramt kan man dog godt købe en billigere octopus regulator, da kvaliteten som sagt er høj hos langt de fleste producenter.

Book en rådgiver og få hjælp til det rigtige valg af Octopus regulatoren

Jeg håber du ved at læse denne blog om snorkelsæt, er blevet en smule klogere på, hvilket valg du skal tage, når du skal købe en octopus regulator.
Hvis du stadig sidder og er i tvivl, ikke har fået svar på dine spørgsmål, er du altid mere end velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar på telefonen, mailen [email protected] og chatten i vores åbningstider.
Derudover kan du også booke en personlig rådgiver, enten over telefonen i butikken. Så er du sikker på, at der står ind klar til dig i butikken og kan hjælpe dig med at vælge den rigtige octopus.

Videoguide - Sådan samler du et regulatorsæt

Videoguide - Sådan skifter du slange på dit regulatorsæt

Hvad leder du efter?