Inderdragter

Hvilke kategorier er du interesseret i?
Inderdragter til tørdragtsdykning
Uanset om du vil dykke vragdykning på Malta eller under is i den danske vinter, så har du brug for én eller flere inderdragter til tørdragtsdykning.
Inderdragten beskytter dig mod afkøling som følge af vandtemperaturen, men skal også håndtere din krops fordampning, så du ikke bliver kold uanset om der siver lidt koldt vand ind ved manchetterne eller du sveder inden dykket. Det er derfor vigtigt, at inderdragten leder fugt væk fra kroppen.
De fleste inderdragter til tørdragtsdykning er lavet af syntetiske materialer, som tørrer hurtigt, leder fugt væk fra brugeren og begrænser lugt. Brug aldrig bomuld som inderdragt, da materialet virker koldt og gennemblødt på huden - Vælg derimod gerne kunststof som fx fleece eller naturmaterialet uld, som er eminent til at lede fugt væk fra kroppen og holde den varm!
Hvilken inderdragt skal jeg vælge?
Hvilken inderdragt du skal bruge til tørdragtsdykning afhænger af din tørdragt, hvilke forhold du vil dykke under og hvor modtagelig du er for kulde samt eventuelle personlige præferencer.
Hvis du dykker i neoprentørdragt kommer meget af din varme fra selve dragten, så du har brug for en tyndere inderdragt end hvis du dykker i skaldragt. I den danske sommer kan du måske klare dig med et base layer som for eksempel Fourth Element J2, evt. suppleret med et ydre lag som eksempelvis Fourth Element Xerotherm eller Santi Flex 190.
Afhængigt af hvor kuldskær, du er, kan du om vinteren dykke med base layer og Santi Flex 190 eller Fourth Element Arctic.
Dykker du i skaldragt, kommer al varmen fra din inderdragt
Hvis du derimod dykker i skaldragt, så kommer stort set al varme fra din inderdragt.
Ved danske temperaturer vil du om sommeren formodentlig kunne klare dig med base layer samt Santi Flex 190 eller Fourth Element HALO AR (afhængigt af din kuldetolerance), og om vinteren vil du have bruge for at skifte det yderste lag ud med en heldragt som fx Santi BZ400X
Hvis du er meget kuldskær eller dykker (evt. tekniske) dybe og lange dyk, så har du brug for en inderdragt, som er meget varm - Måske skal du endda overveje én af de inderdragter, som er designet til brug med batteri, så der er indbygget el-varme i inderdragten!
Målsyning af inderdragt
Man vil oftest kunne finde en inderdragt, som passer til ens højde og drøjde, men hvis dette ikke er muligt, er der mulighed for målsyning på nogle af modeller af heldragter, fx Santi Flex 190 og BZ400X.
Tilbehør til inderdragt
Fødder og hænder er de første kropsdele, som bliver afkølet på et koldt dyk. Derfor er det naturligvis meget vigtigt at have passende sokker og evt. inderhandsker til brug i tørdragtshandsker, til forholdene. Her kan det igen være rart at have et sæt til henholdsvis varmt og koldt vand, især mht. inderhandsker, så du har et tyndt sæt med god bevægelighed til om sommeren og et varmt sæt (evt. med el-varme) til om vinteren. Sokkerne må dog gerne være tykke året rundt!
Book en rådgiver og få hjælp til det rigtige valg af inderdragt
Jeg håber du ved at læse dette skriv om inderdragter, er blevet en smule klogere på, hvilket valg du skal tage, når du skal købe en god inderdragt til netop dig og din dykning.
Hvis du stadig sidder og er i tvivl, ikke har fået svar på dine spørgsmål, er du altid mere end velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar på telefonen, mailen [email protected] og chatten i vores åbningstider.
Derudover kan du også booke en personlig rådgiver, enten over telefonen i butikken. Så er du sikker på, at der står ind klar til dig i butikken og kan hjælpe dig med at vælge den rigtige inderdragt.