Tips til UV-Jagt i april og maj

Skrevet af: Jesper Kondo • 09.04.2021

Tips til UV-Jagten i april og maj

Så blev det forår; pighvarren er så småt ved at ramme de danske kyster. Torsken er trukket ind på de kystnære stenrev, de første hornfisk er spottet og havørreden er igen trukket ud i havet.

Så er UV-jagtsæsonen for alvor i gang

Endelig er UV-jagtsæsonen i gang igen, hvilket vi er mange der har længtes efter. Så nu er det bare at finde dragt og udstyr frem og komme i vandet.

Torskefiskeriet i Øresund gipper i mig

For mig er der ingen tvivl om, at torskefiskeriet i Øresund gipper i mig. Sigten i Øresund kan i starten af foråret være suveræn god og UV-jagten lige så. På mine bedste ture i foråret har jeg oplevet, at sigten har været så god, at man til tider har kunnet se torsk svømme rundt på 5-6 meters dybde fra båden, hvilket var helt Middelhavs-agtigt.

Årets første pighvar skal nu fanges

Udover torsketure i Øresund, skal jeg ud efter årets første pighvar. Pighvarren finder jeg om dagen på lidt dybere dybder end ved natfiskeri. Et typisk sted på nordkysten ville være ved 1 eller 2 revle i et område med stenrev. Her vil jeg om dagen ofte kunne finde pighvaren, hvor den ligger nedgravet i et sandområde tæt op af stenrevet, hvor der er rig mulighed for at finde føde.

Udover Nordkysten er Køgebugt ligeledes en yndet plads for UV-jægere at finde pighvar ved.

Køgebugt rammer ofte lidt højere vandtemperaturer end Nordkysten. Dette bevirker, at pighvaren ofte findes i større antal i dette område i starten af april måned.

Havtemperaturen stiger, og det betyder aktive havørreder langs stenrevene

I takt med at havtemperaturen stiger, vil havørreden blive mere aktiv langs stenrevene. Her er dens fødeemner i større antal, såsom rejer, børsteorm, kutlinger, sild og brislinger. I det hele taget er havørreden efter en lang vinter meget aktiv og jagende efter føde. Dette kan til tider gøre det mere udfordrende for os UV-jægere, da vi på denne tid af året møder nogle meget aktive fisk, som kan gøre det svært at fange dem med fishloop eller natnet.

Hvor vil jeg tage ud efter havørred? Det vil som udgangspunkt være styret er vejr og vind.

Men, mine ynglings stenrev på Nordkysten vil nok være at foretrække, og helst de områder med dét lystfiskere kalder for stenrev med "motorvej" Det er en sandet plet på revet, hvor havørreden kan drøne ind efter fødeemner. Disse områder holder ofte godt med store havørreder.

Med håbet om en fantastisk UV-jagtsæson til alle UV-jægere.
Jesper Kondo

(12 varer)

pr. side
Faldende orden

Hvad leder du efter?