Paddleboard(219 varer)

Side
pr. side
Faldende orden

Paddleboard - Sjov for hele familien

SUP er forkortelsen på ’Stand-Up Paddleboard’, men kaldes også for paddleboard. Paddleboard er sjovt, styrkende, nemt at lære, og kan dyrkes både på egen hånd og i selskab med venner og familie. Paddleboard er god core træning af mave og ryg, styrker din balance, og giver fantastiske udendørs oplevelser for alle der elsker at være på vandet i et med naturen. Selv for den aktive idrætsudøver kan paddleboard være en rigtig god motion, men er samtidig en hyggelig afslappet aktivitet for hele familien. Dermed er Paddleboard en sport for alle, uanset hvilket aktivitetsniveau man ønsker at deltage på. Paddleboards fleksibilitet og muligheden for at udforske klodens forunderlige vandområder er hovedårsagen til paddleboard sportens enorme og stadigt voksende popularitet.

Er du i tvivl om hvilket board du skal vælge? Nedenunder finder du en oversigt over forskellige typer af paddleboards. 

Paddleboard - SUP - Stand Up PaddlePaddleboard - SUP - Stand Up Paddle

Paddleboard - en kombination af surfing og kajak

Paddleboard er en kombination af surf og kajak, og går i sin enkelthed ud på at stå på et board og bevæge sig fremad ved at padle. Paddleboard er blandt de hurtigst voksende sportsgrene i verden og stammer ligesom bølgesurf og windsurfing fra Hawaii, hvor det opstod i 1940’erne. En ældre lokal surfer, som ikke længere så nemt kunne komme af og på sit board, begyndte at padle stående på sit board fra brændingen ud til bølgerne. Stilen blev hurtigt kopieret og videreudviklet til forskellige formål af andre lokale surfere, og det vi i dag kender som paddleboard var født. Hvor man i sin tid brugte traditionelle surfboards, fordi det var dem man havde ved hånden, er det moderne paddleboard længere og bredere. Et paddleboard har også mere opdrift, hvilket gør at man komfortabelt kan holde balancen på det.

Kingtips - Sådan kommer du nemt op at stå på et Paddleboard

Mange paddleboard nybegyndere begår den fejl at de starter med et for lille paddleboard, der gør det svært at finde balancen. Start altid i stille og fladt vand med et godt bredt paddleboard.

Til nybegyndere anbefales et paddleboard på mindst 77 cm bredere og en længde på 3 meter. Paddleboardet skal efter et par forsøg føles stabilt og komfortabelt når du rejser dig op.

Kristian Pilborg, instruktør i paddleboard og en del af den danske landshold i paddleboard, guider dig her til, hvordan du som nybegynder, kommer godt i gang med paddleboard. Du kan også læse hans blog indlæg her, hvor han gennemgår basale teknikker og tips til, hvordan du kommer godt i gang med at stå på paddleboard.

Paddleboard er for alle og muliggør mange forskellige aktiviteter på vandet

Paddleboard har i dag udviklet sig til en meget alsidig sport med mange undergrene, hver med specifikke kendetegn blandt andet wave/surf, race, touring/flatwater, yoga og fishing.

Det mest almindelige paddleboard er det der hedder All-round Paddleboard og kan bruges både i fladt vand og åbent vand med mellemstore bølger. All-round paddleboardet er det paddleboard vi anbefaler til nybegyndere. Du finder vores All-round paddleboards her.

Paddleboard til børn

Paddleboard er en sport alle kan være med til. Både gamle, unge og børn. Faktisk er paddleboard en utrolig sjov familieaktivitet og børnene kan være underholdt i flere timer. Tag jeres paddelboard med på stranden og leg med det i vandet eller tag dit barn med på en lidt længere tur, enten hvor dit barn sidder på spidsen af boardet, eller med sit eget paddleboard til børn

Paddle Wave – kombinér paddleboard med bølgesurfing

Paddle wave eller surf, som er den oprindelige betegnelse, er en variation af traditionel bølge surfing. I stedet for at ligge på paddleboardet og padle med armene ud til surf zonen, står du på paddleboardet og padler ud til bølgerne med SUP paddlen. Derefter gælder de samme regler som ved almindelig bølge surfing. Du afventer din tur og fanger bølgen ved at paddle og styre med paddlen. Paddle surfing er ikke så fysisk krævende som bølge surfing og derfor populær blandt surfere, med skader og andre fysiske begrænsninger.

Paddleboard Yoga – find den indre ro på vandet i et med naturen

Paddleboard yoga er ikke overraskende yoga øvelser udført på et paddleboard, og udøves på stille vand som søer og bugter. Alle former for paddleboard kan benyttes, men de oppustelige paddleboards (iSUP) er mere eftergivende til yoga. Du kan også få særligt brede og stabile allround iSUP boards, med extra features specielt udviklet til yoga. Disse har en større og blødere skridsikker overflade midt på boardet for bedre greb og komfort, holdere til paddlen og bærehåndtag der ikke er i vejen under yoga sessionen. For at holde formationen ved grupper øvelser, kan man også fastgøre et lille anker til sit board.

Touring paddleboard – hvis du vil have lidt mere fart

Paddle touring er for dig der vil have mere fart på boardet, eventyr og personlige udfordringer på vandet. Paddleboard til touring er til længere distancer fra A til B, cruise og hyggerace på stille åbent hav og et oplagt alternativ/supplement til kano og kajak, for dem der vil have deres motion i et med naturen. Både touring og race er en naturlig evolution af paddleboard, opstået i kølvandet på de seneste årtiers interesse for langdistance motionsformer som cykling og marathonløb.

Er du interesseret i et Touring paddleboard? Du finder alle vores Touring SUP Boards lige her.

Videoguide - Paddleboard tips for den øvede

Paddleboard Fishing – mobilitet på vandet til at opdage og udforsk nye fiske territorier

Paddleboard fishing har givet lystfiskere nærmest uanede muligheder for at udvide deres territorier og udforske og fiske helt nye lokationer. De oppusteligt paddleboards passer i en rygsæk og kan derfor medbringes i fly, biler, busser og andre former for kommerciel transport, til spændende fiskesteder i hele verden. Et paddleboard giver nem adgang til svært tilgængelige og lavvandede områder, hvor selv de mindste joller ville støde på grund. Og fordi et paddleboard forskyder meget mindre vand end en båd, kan fiskere uforstyrret komme helt tæt på byttet selv på meget lavt vand.

Guide til Paddleboard – sådan kommer du godt i gang

Hvilket SUP udstyr har jeg brug for? For at komme i gang med paddleboard har du brug for et board, en paddle, en leash og taske til board og udstyr. De fleste nybegyndere køber en samlet pakke med et oppusteligt paddleboard (iSUP) board og en tilhørende taske. Hvis du er kuldskær anbefales det at bruge en tynde våddragt. Det er et lovkrav at have en svømme- eller redningsvest med dig når du står på paddleboard. Som minimum skal du have den med dig på paddleboardet, og hvis du har dit barn eller en ven med ude, skal du sørge for at der er redningsvest med til alle.

Lej et paddleboard i København

Er du i tvivl om det at stå på paddleboard er noget for dig, kan du med fordel leje et paddleboard hos Kingfish for 199 kr. for to timer. På den måde kan du finde ud af om den nye og populære sport er noget for dig, inden du investerer i dit eget paddleboard. 

Klik her og lej et paddleboard. Vi ligger 200 meter fra vandet og inkluderer alt du skal bruge for at stå på paddleboard. Det vil sige: paddleboard, våddragt, padel, leash og svømmevest.


Læs vores kunders anmeldelser her

Hvad leder du efter?