Paddleboard

(189 varer)

Side
pr. side
Faldende orden

Paddleboard er en populær motionsform og samtidig afslapning og sjov for hele familien

SUP er forkortelsen på ’Stand-Up Paddleboard’, men kaldes også blot for paddleboard. Paddleboard er sjovt, styrkende, nemt at lære, og kan dyrkes både på egen hånd og i selskab med venner og familie. Paddleboard er god core træning af mave og ryg, styrker din balance, og giver fantastiske udendørs oplevelser for alle der elsker at være på vandet i et med naturen. Selv for den aktive idrætsudøver kan paddleboard være en rigtig god motion, men er samtidig en hyggelig afslappet aktivitet for hele familien. Dermed er Paddleboard en sport for alle, uanset hvilket aktivitetsniveau man ønsker at deltage på. Paddleboards fleksibilitet og muligheden for at udforske klodens forunderlige vandområder er hovedårsagen til paddleboard sportens enorme og stadigt voksende popularitet.

Er du i tvivl om hvilket board du skal vælge? Følg linket her og find din guide til valg af SUP Board neders på siden. 

Paddleboard er den nye evolution af surfing og er selvfølgelig opstået på Hawaii

Paddleboard er en kombination af surf og kajak, og går i sin enkelthed ud på at stå på et board og bevæge sig fremad ved at padle. Paddleboard er blandt de hurtigst voksende sportsgrene i verden og stammer ligesom bølgesurf og windsurfing fra Hawaii, hvor det opstod i 1940’erne. En ældre lokal surfer, som ikke længere så nemt kunne komme af og på sit board, begyndte at padle stående på sit board fra brændingen ud til bølgerne. Stilen blev hurtigt kopieret og videreudviklet til forskellige formål af andre lokale surfere, og det vi i dag kender som SUP var født. Hvor man i sin tid brugte traditionelle surfboards, fordi det var dem man havde ved hånden, er det moderne paddleboard længere og bredere. Et paddleboard har også mere opdrift, hvilket gør at man komfortabelt kan holde balancen på det.

Kingtips - Sådan kommer du nemt op at stå på et Paddleboard

Mange paddleboard nybegyndere begår den fejl at de starter med et for lille board, der gør det svært at finde balancen. Start altid i stille fladt vand med et godt bredt board.

Til nybegyndere anbefales et board på mindst 77 cm bredere og en længde på 3 meter. Paddleboardet skal efter et par forsøg føles stabilt og komfortabelt når du rejser dig op. 

Kristian Pilborg, instruktør i paddleboard og en del af den danske landshold i paddleboard, guider dig her til, hvordan du som nybegynder, kommer godt i gang med paddleboard.

Paddleboard er for alle og muliggør mange forskellige aktiviteter på vandet

Paddleboard har i dag udviklet sig til en meget alsidig sport med mange undergrene, hver med specifikke kendetegn blandt andet wave/surf, race, touring/flatwater, yoga og fishing.

Det mest almindelige paddleboard er det der hedder All-round Paddleboard og kan bruges både i fladt vand og åbent vand med mellemstore bølger. All-round paddleboardet er det board vi anbefaler til nybegyndere. Du finder vores All-round paddleboards her.

Paddle Wave – kombinér paddleboard med bølgesurfing

Paddle wave eller surf, som er den oprindelige betegnelse, er en variation af traditionel bølge surfing. I stedet for at ligge på boardet og padle med armene ud til surf zonen, står du på paddleboardet og padler ud til bølgerne med SUP paddlen. Derefter gælder de samme regler som ved almindelig bølge surfing. Du afventer din tur og fanger bølgen ved at paddle og styre med paddlen. Paddle surfing er ikke så fysisk krævende som bølge surfing og derfor populær blandt surfere, med skader og andre fysiske begrænsninger.

Paddleboard Yoga – find den indre ro på vandet i et med naturen

Paddleboard yoga er ikke overraskende yoga øvelser udført på et paddleboard, og udøves på stille vand som søer og bugter. Alle former for paddleboard kan benyttes, men de oppustelige paddleboards (iSUP) er mere eftergivende til yoga. Du kan også få særligt brede og stabile allround iSUP boards, med extra features specielt udviklet til yoga. Disse har en større og blødere skridsikker overflade midt på boardet for bedre greb og komfort, holdere til paddlen og bærehåndtag der ikke er i vejen under yoga sessionen. For at holde formationen ved grupper øvelser, kan man også fastgøre et lille anker til sit board.

Paddle Touring – hvis du vil have lidt mere action

Paddle touring er for dig der vil have mere fart på boardet, eventyr og personlige udfordringer på vandet. Paddleboard til touring er til længere distancer fra A til B, cruise og hyggerace på stille åbent hav og et oplagt alternativ/supplement til kano og kajak, for dem der vil have deres motion i et med naturen. Både touring og race er en naturlig evolution af paddleboard, opstået i kølvandet på de seneste årtiers interesse for langdistance motionsformer som cykling og marathonløb.

Er du interesseret i et Touring paddleboard? Du finder alle vores Touring SUP Boards lige her. 

Paddleboard Fishing – mobilitet på vandet til at opdage og udforsk nye fiske territorier

Paddleboard fishing har givet lystfiskere nærmest uanede muligheder for at udvide deres territorier og udforske og fiske helt nye lokationer. De oppusteligt paddleboards passer i en rygsæk og kan derfor medbringes i fly, biler, busser og andre former for kommerciel transport, til spændende fiskesteder i hele verden. Et paddleboard giver nem adgang til svært tilgængelige og lavvandede områder, hvor selv de mindste joller ville støde på grund. Og fordi et paddleboard forskyder meget mindre vand end en båd, kan fiskere uforstyrret komme helt tæt på byttet selv på meget lavt vand.

Guide til Paddleboard – sådan kommer du godt i gang

Hvilket SUP udstyr har jeg brug for? For at komme i gang med paddleboard har du brug for et board, en paddle, en leash og taske til board og udstyr. De fleste nybegyndere køber en samlet pakke med et oppusteligt paddleboard (iSUP) board og en tilhørende taske. Hvis du er kuldskær anbefales det at bruge en tynde våddragt. Det er et lovkrav at have en svømme- eller redningsvest med dig når du SUP'er. Som minimum skal du have den med dig på boardet, og hvis du har dit barn eller en ven med ude, skal du sørge for at der er redningsvest med til alle.

Hvad leder du efter?