ReSea Project

ReSea Project - Sammen om et plastikfrit hav

Kingfish har indgået et partnerskab, hvor vi med salget af Subzero produkter støtter ReSea Project og fjerner plastik fra hav og floder.

ReSea Project er en dansk løsning, som opererer i Indonesien med deres lokaldrevne løsning. Her engageres lokale, ofte fiskere, til at fjerne plast fra hav og floder, og har med løsningen fokus på genanvendelse og at fremme den cirkulære økonomi, forbedre levevilkårene for deres cleanup team, samt uddanne og skabe opmærksomhed for at mindske risikoen for at plasten havner i naturen i det hele taget.

ReSea Project fjerner plastik fra hav og floder på vegne af virksomheder og organisationer der ønsker at støtte ReSea Project og deres mission. Her kommer Kingfish & Subzero ind i billedet. Vi har indgået et partnerskab hvor vi for hvert Subzero produkt vi sælger, i 2021 bidrager til at få hevet hvad der svarer til 25.000 plastflasker eller 250.000 mundbind op af havene. Som virksomhed føler vi et ansvar for at gøre noget. Og hvad end at det kan virke som en uoverskuelig opgave, gør det en forskel. Vores oceaner har brug for hjælp mere end nogensinde .

FN's verdensmål for en bæredygtig udvikling

FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere på FN-topmødet i New York i 2015. Det var en hidtil uset ambitiøs udviklingsdagsorden. Planen skal sætte en kurs mod en mere bæredygtig fremtid for både mennesker, dyr og jorden vi bor på. Som virksomhed føler vi et ansvar for at bidrage til denne udvikling og der er særligt ét af de 17 verdensmål, der ligger Kingfish og Subzero ekstra meget på sinde.

Verdensmål 14: Livet I Havet

Vi elsker havet og dyrene i det. Derfor er MÅL 14: Livet I Havet, et af de verdensmål, vi særligt håber, vi kan gøre en forskel for. Verdensmål 14 går i grove træk ud på at: Bevare og sikre bæredygtigt brug af verdens have og deres ressourcer.

Det står skidt til under overfladen og der er lang vej endnu. Hvert år havner 8 millioner tons plastik i havene. Det svarer til, at en lastvogn fyldt med plastik, dumper affaldet direkte ud i havet hvert eneste minut, døgnet rundt, hele året. Det har allerede fået voldsomme konsekvenser for millioner af dyr i havene rundt om i hele verden. Samtidig går det også udover vores drikkevand og den mad vi spiser.

Du kan læse mere om FN's verdensmål her.

Vi er klar over, at Kingfish & Subzero selvfølgelig ikke kan redde verden alene og vi er bestemt ikke hellige. Men vi kan være med til at gøre en forskel og tage de første skridt mod en mere bæredygtig og miljøvenlig fremtid. Med hjælp fra ReSea Project, har vi nu taget det første skridt og vi håber at ét skridt, kan blive til to skridt.

Vi har som en start, indgået et partnerskab hvor vi med salget af SubZero produkter, bidrager med et beløb til ReSea Project til at stoppe plastik fra at forurene havet. Allerede det første år, forventer vi at kunne hjælpe ReSea Project med at fjerne det der svarer til 25.000 plastikflasker (500 ml/20g) eller 250.000 mundbind fra floder og havet i Indonesien. Målet er at vi inden udgangen af 2023 skal bidrage til at stoppe, hvad der svarer til 100.000 plastikflasker eller 1.000.000 mundbind fra at forurene verdenshavene.

Sådan opererer ReSea Project

Men hvordan foregår det egentlig? ReSea Projects løsning er baseret på en cirkulær økonomi. Det betyder, at målet med det opsamlede plastik fra havene er, at det skal genanvendes, så vi kan minimere produktionen af nyt plastik. Sammen med en strategi om at undervise i, og formidle en miljøvenlig måde at komme af med sit affald på, kan man reducere mængden af plastik i havene betydeligt.

Der produceres utrolig mange forskellige typer plastik, og med det voksende globale forbrug og plastikprodukter som bruges blot en enkelt gang inden det smides ud, så ender meget af dette i verdenshavene. ReSea Project fjerner mange typer af plast, som oftest er single-use, så som flasker, poser, plastikcontainere, emballager til mad og drikkevarer, og sugerør. ReSea Project’s opsamlingsproces er certificeret og alt dokumenteres. Det betyder, at den opsamlede plast sorteres, vejes, dokumenteres, og leveres til lokale samarbejdspartnere som distribuerer plasten videre til genanvendelse og affaldshåndtering.

ReSea Project er udrullet i Indonesien, verdens andenstørste bidrager til udledningen af plastik i havet. Ved at støtte deres lokale indsats er vi i Kingfish derfor med til at sætte fokus på at løse et globalt problem. Jo flere virksomheder der tilslutter sig ReSea Project, jo større områder kan de dække. Håbet og målet er, at kunne udvide til nye geografiske områder med lignende udfordringer, og dermed bidrage til at takle det globale problem med plastikforurening, samt bekæmpe social ulighed og fattigdom ved at skabe arbejdspladser.

Vi tror på en bedre fremtid for vores oceaner

Der er lang vej til den bæredygtige fremtid vi alle går og drømmer om, men vi tror på at den kommer. Sammen kan vi gøre en betydelig forskel for livet i havene, så vi om 50 år stadig kan opleve og få glæde af vores fantastiske planet, både over og under vandet.

Vores rejse mod en mere bæredygtig forretning stopper selvfølgelig ikke her. Vi er sammen med vores samarbejdspartnere i fuld gang med at finde nye måder at udvikle produkter på en stadig mere bæredygtig måde, så vi bla. kan bruge endnu materiale fra genbrugsplastik og samtidig udlede færre kemikalier i naturen.

Bliv klogere på Resea Project i videoen herunder

 

Hvad leder du efter?