Svømmeveste & sikkerhed

Svømmeveste og sikkerhed til Paddleboard - Stand Up Paddleboard

Vælg mellem kategorierne nedenfor(14 varer)

pr. side
Faldende orden

Svømmeveste & sikkerhed til Paddleboard

En svømmevest til SUP/Paddleboard og Kajak, skal ikke forveksles med en decideret redningsvest. En svømmevest kunne lige så godt hedde en flydevest, for det er det en svømmevest i virkeligheden gør. Den flyder, og når den sidder på dig, skaber den en opdrift der gør, at du kan holde dig flydende i vandet, uden du behøver at svømme eller træde vande. En SUP svømmevest er særligt egnet til at dyrke Paddleboard/SUP, fordi den er tætsiddende og giver dig større bevægelsesfrihed end en redningsvest.

Svømmevest vs. Redningsvest – Hvad er forskellen?

Lad os gå lidt mere i dybden omkring forskellen på en svømmevest og en redningsvest. Umiddelbart ligger den største forskel mellem de to veste i deres navne. En svømmevest er som udgangspunkt designet til, at du kan svømme med SUP vesten. En redningsvest er som udgangspunkt designet til at redde dig, hvis du skulle falde bevidstløs i vandet og ikke have mulighed for at holde dit hoved oven vande.

Med andre ord er en svømmevest ikke helt lige så sikker som en egentlig redningsvest. Svømmevesten giver dig til gengæld nogle andre muligheder, der er særligt fordelagtige når du er på vandet og skal være aktiv som fx når du står på paddleboard eller sejler i en kajak. En svømmevest har som regel en opdrift mellem 50N og 75N. (N står for Newton)

En redningsvest har til forskel fra svømmevesten, en form for krave, der kan holde dit hoved oven vande, hvis du skulle falde bevidstløs i. Kraven er også med til at skabe ekstra opdrift der kan være nødvendig i vand med høje bølger. En redningsvest har som regel en opdrift mellem 100 N og 275N, afhængig af din vægt.

Så for at opsummere, giver en redningsvest dig mere sikkerhed, hvor en svømmevest til SUP fx giver dig bedre bevægelsesfrihed.

Svømmevest til SUP – Et lovkrav at medbringe på dine Paddleboard ture

Når du dyrker Paddleboard / SUP, er det faktisk et lovkrav, at du medbringer en svømmevest eller en redningsvest. SUP svømmevesten er som nævnt med til at give dig den fornødne opdrift i vandet, så du undgår panik eller situationer, hvor du kan få svært ved at holde dig oven vande. Bliver du taget af politiet på et Paddleboard på vandet uden en svømmevest, kan de give dig en bøde. Og hvem har lyst til det?

Som sagt er det et lovkrav at medbringe svømmevest, men faktisk er det ikke et lovkrav at bære svømmevesten. Dog anbefaler vi altid have svømmevesten på kroppen, da den trods alt hjælper bedre når den sidder på dig. Har du børn med ude på paddleboard, anbefaler vi kraftigt, at barnet altid har en svømmevest eller redningsvest på sig.

Hvis du synes det er lidt irriterende at stå på paddleboard / SUP med en svømmevest på, findes der en oppustelig svømmevest, man bærer som en alm. Bæltetaske. Den kan du læse mere om i afsnittet herunder.

Hvilken type svømmevest til paddleboard skal jeg vælge?

Der findes to typer svømmeveste til SUP. Den klassiske svømmevest der sidder på overkroppen og den lidt nyere oppustelige svømmevest.

Den klassiske svømmevest er en tætsiddende svømmevest og har du købt en med den rigtige pasform, er hovedpointen med svømmevesten til SUP og Kajak, at du stort set ikke skal kunne mærke at du har den på. En svømmevest sidder som regel lidt højt på overkroppen og går ikke så langt ned på ryggen og maven som en alm. Redningsvest gør.

Den oppustelige svømmevest spændes rundt om livet som en bæltetaske. Falder du i vandet, trækker du i en udløser, der puster svømmevesten op og giver dig opdrift i vandet. Det gode ved denne type svømmevest er, at den giver dig den optimale bevægelsesfrihed og ikke føles som en egentlig svømmevest. Vores populære oppustelige svømmevest til SUP fra Red Original er selvfølgelig CE godkendt.

Husk altid at vælge en CE godkendt svømmevest til SUP

Når du skal vælge en SUP svømmevest er det super vigtigt at du vælger en svømmevest der er CE godkendt. En CE godkendt svømmevest betyder, at den lever op til Europæiske standarder for sikkerhed og kvalitet.

SUP / Paddleboard – 9 gode sikkerhedsråd

  • Husk svømmevesten når du tager ud på en paddleboard tur
  • Brug altid en leash, så du let kan få dit paddleboard hen til idg
  • Medbring en mobiltelefon i et vandtæt cover, hvis du skulle få brug for hjælp
  • Tag som udgangspunkt aldrig ud på paddleboard alene
  • Fortæl en du kender, hvor du sætter dit paddleboard i vandet
  • Det kan være en rigtig god ide at starte med at tage et introkursus i paddleboard
  • Brug din sunde fornuft og tjek vejrudsigten inden du tager ud og står på paddleboard
  • Sørg for at have den rigtige beklædning på. Uden for sommermånederne, anbefaler vi altid at have en våddragt på og eventuelt et par badesko eller neoprenhandsker. Står du p paddleboard i vintermånederne, anbefaler vi også at tage en hue på, da meget af din varme forsvinder fra hovedet.
  • Medbring vand og eventuelt lidt ekstra energi i form af mad, chokoladebar eller lign.

Hvad leder du efter?