Paddleboard

(157 varer)

Side
pr. side
Faldende orden

SUP eller Paddleboard er populær motion og afslapning for hele familien

SUP eller ’Stand-Up Paddleboard’ er sjovt, styrkende, nemt at lære, og kan dyrkes både på egen hånd og i selskab med venner og familie. SUP er god core træning af mave og ryg, styrker din balance, og giver fantastiske udendørs oplevelser for alle der elsker at være på vandet i et med naturen. Selv for den aktive idrætsudøver kan SUP være rigtig god motion, men er samtidig en hyggelig afslappet aktivitet for hele familien. Dermed er Paddleboard en sport for alle, uanset hvilket aktivitetsniveau man ønsker at deltage på. SUP’s fleksibilitet og muligheden for at udforske klodens forunderlige vandområder er hovedårsagen til SUP sportens enorme og stadigt voksende popularitet.

Er du i tvivl om hvilket board du skal vælge? Følg linket her og find din guide til valg af SUP Board neders på siden. 

SUP eller Paddleboard er den nye evolution af surfing og er selvfølgelig opstået på Hawaii

SUP er en kombination af surf og kajak, og går i sin enkelthed ud på at stå på et board og bevæge sig fremad ved at padle. SUP er blandt de hurtigst voksende sportsgrene i verden og stammer ligesom bølgesurf og windsurfing fra Hawaii, hvor det opstod i 1940’erne. En ældre lokal surfer, som ikke længere så nemt kunne komme af og på sit board, begyndte at padle stående på sit board fra brændingen ud til bølgerne. Stilen blev hurtigt kopieret og videreudviklet til forskellige formål af andre lokale surfere, og det vi i dag kender som SUP var født. Hvor man i sin tid brugte traditionelle surfboards, fordi det var dem man havde ved hånden, er det moderne SUP board længere og bredere. Et SUP board har også mere opdrift, hvilket gør at man komfortabelt kan holde balancen på det.

Paddleboard er for alle og muliggør mange forskellige aktiviteter på vandet

SUP har i dag udviklet sig til en meget alsidig sport med mange undergrene, hver med specifikke kendetegn blandt andet wave/surf, race, touring/flatwater, yoga og fishing.

Det mest almindelige paddleboard er det der hedder All-round Paddleboard og kan bruges både i fladt vand og åbent vand med mellemstore bølger. All-round SUP Boardet er det board vi anbefaler til nybegyndere. Du finder vores All-round SUP Boards her.

SUP Wave – kombinér SUP med bølgesurfing

SUP wave eller surf, som er den oprindelige betegnelse, er en variation af traditionel bølge surfing. I stedet for at ligge på boardet og padle med armene ud til surf zonen, står du på SUP boardet og padler ud til bølgerne med SUP paddlen. Derefter gælder de samme regler som ved almindelig bølge surfing. Du afventer din tur og fanger bølgen ved at padle og styre med SUP paddlen. SUP surfing er ikke så fysisk krævende som bølge surfing og derfor populær blandt surfere, med skader og andre fysiske begrænsninger.

SUP Yoga – find den indre ro på vandet i et med naturen

SUP yoga er ikke overraskende yoga øvelser udført på et SUP board, og udøves på stille vand som søer og bugter. Alle former for SUP board kan benyttes, men de oppustelige SUP (iSUP) er mere eftergivende til yoga. Du kan også få særligt brede og stabile allround iSUP boards, med extra features specielt udviklet til yoga. Disse har en større og blødere skridsikker overflade midt på boardet for bedre greb og komfort, holdere til paddlen og bærehåndtag der ikke er i vejen under yoga sessionen. For at holde formationen ved grupper øvelser, kan man også fastgøre et lille anker til sit board.

SUP Touring – hvis du vil have lidt mere action

SUP touring er for dig der vil have mere fart på boardet, eventyr og personlige udfordringer på vandet. SUP touring er til at padle længere distancer fra A til B, cruise og hygge race på stille åbent hav og et oplagt alternativ/supplement til kano og kajak, for dem der vil have deres motion i et med naturen. Både touring og race er en naturlig evolution af SUP, opstået i kølvandet på de seneste årtiers interesse for langdistance motionsformer som cykling og marathonløb.

Er du interesseret i et Touring SUP Board? Du finder alle vores Touring SUP Boards lige her. 

SUP Fishing – mobilitet på vandet til at opdage og udforsk nye fiske territorier

SUP fishing har givet lystfiskere nærmest uanede muligheder for at udvide deres territorier og udforske og fiske helt nye lokationer. De oppusteligt SUP boards passer i en rygsæk og kan derfor medbringes i fly, biler, busser og andre former for kommerciel transport, til spændende fiskesteder i hele verden. Et SUP board giver nem adgang til svært tilgængelige og lavvandede områder, hvor selv de mindste joller ville støde på grund. Og fordi et SUP board forskyder meget mindre vand end en båd, kan fiskere uforstyrret komme helt tæt på byttet selv på meget lavt vand.

Guide til Paddleboard – sådan kommer du godt i gang

Hvilket SUP udstyr har jeg brug for? For at komme i gang med SUP har du brug for et board, en paddle, en leash og taske til board og udstyr. De fleste nybegyndere køber en samlet pakke med et oppusteligt SUP (iSUP) board og en tilhørende taske. Hvis du er kuldskær anbefales det at bruge en tynde våddragt. Det er et lovkrav at have en svømme- eller redningsvest med dig når du SUP'er. Som minimum skal du have den med dig på boardet, og hvis du har dit barn eller en ven med ude, skal du sørge for at der er redningsvest med til alle.

SUP 1-2-3 – sådan kommer du nemt op at stå på et Paddleboard?

Mange SUP nybegyndere begår den fejl at de starter med et for lille board, som gør det svært at finde balancen. Start altid i stille fladt vand med et godt bredt board. Til nybegyndere anbefales et board på mindst 77 cm bredere og en længde på 3 meter. SUP boardet skal efter et par forsøg føles stabilt og komfortabelt når du rejser dig op. Hvis ikke bør du prøve med et større og bredere board.

Kom nemt op at stå på Paddleboardet ved at følge disse skridt:

  • Placer boardet i vandet, så finnen er fri af bunden.
  • Begynd i en knælende position – siddende på knæ padl et par gange på hver side af boardet.
  • Rejs dig langsomt med en fod ad gangen og bliv på midten af boardet, med fødderne placeret i skulderbredde parallelt med boardets længde
  • Hold knæene let bøjede med din kropsvægt centereret over boardet
  • Du vil sikkert falde i vandet nogle gange i starten – men så er det bare at hoppe op og prøve igen.

Hvad leder du efter?