Paddleboard i København, Århus & Odense - 4 gode spots

Skrevet af: Morten Højgaard • Opdateret 14.06.2021

Paddleboard i København, Aarhus & Odense - Vi guider dig til 4 gode spots

I det følgende kan du læse om smukke naturoplevelser i København, Aarhus og Odense, hvis du ønsker at tage afsted på SUP-board. Danmark er et smukt land, og hvis du ved, hvor du skal tage hen, så kan du få mange timer og mange fede oplevelser på vandet i Danmark.

Paddleboard i København - Se din by fra vandsiden

Se din by fra vandsiden. Først fra 2019 er det blevet lovligt at padle sig rundt i Københavns Havn, og der findes nu ruter og isætningssteder, så du kan opleve København sky-/water-line fra dit SUP-board.

Man må ro kajak og stå på Paddleboards i hele den rekreative havn, men der skal benyttes en særlig rute for at komme mellem hovedløbet og Nordhavn, for at undgå at skulle dele vand med DFDS færgen, krydstogtskibe og andre større fartøjer. 

Et par gode råd til paddleboard i København

Man må ro kajak og stå på Paddleboards i hele den rekreative havn, men der skal benyttes en særlig rute for at komme mellem hovedløbet og Nordhavn, for at undgå at skulle dele vand med DFDS færgen, krydstogtskibe og andre større fartøjer.

I midten af sejlrenden sejler havnebusser, kanalrundfarter og større både. En god tommelfingerregel til dig der står på paddleboard eller sejler i kajak er, at jo mindre et fartøj du har, jo tættere sejler du på kanten. SUP, kajak og udlejningsbåde skal derfor holde sig så tæt på kanten som muligt og altid have kajkanten på højre side. 

På kortet her, kan du se hvor og hvordan du skal sejle på dit paddleboard, i kajak og udlejningsbåde i Københavns havn. Kortet er fra ByogHavns hjemmeside. 

Læs mere om mulighederne for Stand Up Paddle i Københavns havn her.

Tag på SUP-eventyr i Aarhus - guide til gode SUP-spots i og omkring Aarhus

Der er mange gode SUP-muligheder i Aarhus Havn og strandene i området, men en anderledes SUP-oplevelse kan du få på Danmarks eneste flod: Gudenåen.

På Gudenåen bliver der både afholdt SUP race og yoga og mindfulness-kurser, men du kan altid selv tage på en naturoplevelsestur på det flade vand i den smukke natur.

Pak gerne en picnickurv og gå i land og nyd din frokost i det grønne. Er du mere eventyrlysten, kan du også tage den store oppakning med og tage på en flerdagstur og udnytte de mange muligheder, der er for overnatning lige ned til vandet.

Inden du tager afsted skal du sætte dig ind i reglerne for sejlads og færdsel i Gudenåssystemet.

Du kan finde god viden i informationsfolder udgivet af Gudenåkomiteen.

Tag på en City Get-Away med dit nye Paddleboard til sommer

Der findes ikke noget bedre, end at tage på udflugt ud af byen. Særligt ikke når solen står højt på himlen og vejret er godt. 

Hos Kingfish elsker vi at finde små perler omkring København, hvor vi kan nyde naturen og vandet. Heriblandt er Furesø et fantastisk sted at tilbringe tid ved.

Det er ideelt at medbringe sit paddleboard til Furesø og tage på tur i den smukke natur. 

Pak din picnic-kurv, smid dit paddleboard på ryggen og tag på en rolig og frefyldt udflugt til Furesø og opdag en af Sjællands natur-perler. 

Odense har også masser af fede områder at stå på SUP i

Bor du i Odense er der let adgang til god træning på fladt vand i Odensefjord. Skal naturen være mindre urban og mere vild, kan du pakke boardet og køre en tur til Klintebjerg og paddle ud til Odensefjords størte ø: Vigelsø. Tjek vejrudsigten inden og vær opmærksom på bølger, strøm og modvind, når du planlægger ruten.

På øen er der en lille vandrerute på 2,3 km, som inkluderer et fugletårn på grænsen til det lukkede reservat, hvor du kan observere fuglelivet - husk kikkert. Der er også en overnatningsplads, hvis du vil opleve et døgn på en øde ø.

Den sydlige del af øen er fredet og ikke tilgængelig for offentligheden. Læs mere om øen og aktiviteter.

Du kan læse mere om naturområderne i Odense her.

Nedenfor kan du finde SUP Boards og SUP udstyr, så du hurtigt kan komme på vandet

(15 varer)

pr. side
Faldende orden

Hvad leder du efter?