Svømmeudstyr


(195 varer)

Side
pr. side
Faldende orden

Svømmeudstyr - Kom godt i gang med svømning

Svømning er en fantastisk sport og utrolig sundt for både din krop og sjæl. Men hvilket svømmeudstyr skal man egentlig bruge for at komme i gang med svømning? Hvis du eller dit barn skal starte til svømning, starter man i en indendørs pool. Her er det ikke nødvendigt med en masse svømmeudstyr. Faktisk er alt du skal bruge for at komme i gang med svømning et sæt badetøj og et par svømmebriller. Drømmer du om at komme i gang med havsvømning, er udstyrs-listen en smule længere. Jeg gennemgår i afsnittet ”Svømmeudstyr til havsvømning”, det svømmeudstyr du skal bruge for at komme i gang.

Svømmeudstyr til svømmehallen

Svømmer du indenfor i svømmehallen, er det reelt set kun en badedragt eller badebukser samt svømmebriller, det kræver for at komme i gang med svømning. Svømmeudstyret i denne disciplin er derfor ikke noget der burde holde dig tilbage.

  1.  Badedragt eller Badebukser
  2. Svømmebriller

Svømmeudstyr til Havsvømning / Åbent vand

Drømmer du om havsvømning er der lidt mere svømmeudstyr du skal tage stilling til. Du skal anskaffe dig en våddragt, der passer dig godt. Til havsvømning er det bedste valg en glat-skin eller smoothskin svømmedragt du skal vælge, da den fremmer din fremdrift i vandet. Derudover skal du overveje om du skal have en neoprenhætte, neoprenhandsker og neoprensokker på. Derudover kan der også være forskel på svømmebriller til havsvømning og svømning i svømmehal.

Til sidst er det vigtigt at medbringe en svømmebøje, når du svømmer i åbent vand. Af sikkerhedsmæssige årsager, er det vigtigt at andre fartøjer på vandet som mototbåde, kajakker, sejlbåde osv. kan få øje på dig. Svømmebøjen gør dig synlig i vandet og det er vigtigt.

  1. Svømmedragt til svømning i åbent vand
  2. Svømmebriller
  3. Svømmebøje (vigtig)
  4. Neoprensokker
  5. Neoprenhandsker
  6. Neoprenhætte

Du finder alt vores svømmeudstyr til havsvømning lige her.

Svømmebriller er en vigtig del af dit svømmeudstyr

Svømmebriller kan fås med forskellige farver, alt efter hvilket formål svømmebrillerne skal bruges til. Skal svømmebrillerne bruges til svømmetræning indenfor i en pool, eller skal du ud i åbent vand og svømme under åben himmel?

Skal du f.eks. svømme udenfor i skarpt lys er det en god ide at gå efter en svømmebrille med farvet glas, som skærmer for det skarpe lys og dermed passer bedre på dine øjne. Her kan svømmebrillerne virke som en effektiv form for solbrille i vandet. Skal du i modsætning til åbent vands svømning, træne din svømning indenfor eller et sted med dårlig sigtbarhed, anbefales det at købe et par briller med klar glas, da de giver et en bedre sigtbarhed.

Svømning er en super effektiv motionsform og øger din kondition, udholdenhed og styrke

Uanset om du er til snorkling, dykning eller begge dele er det en god ide, at have styr på din svømmeteknik, da det hjælper dig til at bevare kontrollen over din krop og dens bevægelser i vandet. Svømning er en super effektiv motionsform, som bl.a. kan være med til at øge din udholdenhed, kondition og styrke og, samtidig er skånsom overfor både led og muskler. Derudover kan sporten tilpasses vind og vej samt niveau, da svømning både kan udøves i både svømmehal og i havet.

Start med at blive komfortabel med svømning i en svømmehal

Svømning i en svømmehal er en behagelig og rolig oplevelse for mange, da det foregår under kontrollerede forhold. Det anbefales derfor også, at nybegynder starter deres svømme-eventyr i svømmehallen. Det skyldes, at det kræver væsentligt mindre udstyr at bevæge sig rundt i vandet i en svømmehal og, man kan derfor fokusere på at blive komfortabel med at svømme uden at skulle koncentrere sig om udstyr. Derudover er der også altid en livredder til at holde øje med dig. Svømmehals svømning anbefales også til folk, der har brug for en mere skånsom motionsform som f.eks. person, der skal genoptræne, da det er mindre krævende og hårdt for kroppen end havsvømning.

Havsvømning og træning til triathlon er for dig der ønsker at blive udfordret

Havsvømning er som ordet lyder svømning i havet. Havsvømning er mere krævende end, hvis du svømmer i en svømmehal, da der er flere elementer, som du skal forholde dig til som f.eks. bølger, havstrømme og manglende sigtbarhed. Derudover kræver havsvømning også mere udstyr end svømning i svømmehal, som skal øge din sikkerhed, når du svømmer rundt i det åbne hav blandt både samt andre havsports udøvere. Vi anbefaler, at du som minimum anskaffer dig en badehætte (I en bemærkelsesværdig farve, så andre kan få øje på dig), et par svømmebriller, en våddragt og en Safety Buoy (som også skal øge din synlighed), før du kaster dig ud i svømning i åbent vand.

Drømmer du om at gennemføre et triathlon, er det en rigtig god ide, at træne svømning i åbent vand. 

Før du svømmer ud i åbent vand, anbefaler vi at du læser om de 7 vigtigste anbefalinger om havsvømning her.

Book en rådgiver og få hjælp til det rigtige valg af svømmeudstyr

Jeg håber du ved at læse denne blog om svømmeudstyr, er blevet en smule klogere på, hvilket valg du skal tage, når du skal købe svømmeudstyr. Hvis du stadig sidder og er i tvivl og ikke har fået svar på alle dine spørgsmål, er du altid mere end velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar på telefonen, mailen og chatten i vores åbningstider.

Derudover kan du også booke en personlig rådgiver, enten over telefonen i butikken. Så er du sikker på, at der står ind klar til dig i butikken og kan hjælpe dig med at vælge det bedste svømmeudstyr til netop dine svømmedrømme.


Læs vores kunders anmeldelser her

Hvad leder du efter?