Svømmedragt Herre

Kom med til demoevent d. 11 maj og prøv en ZONE3 svømmedragt(17 varer)

pr. side
Faldende orden
 1. ZONE3 Thermal Aspect Breaststroke Svømmedragt - Herre
  Spar op til 24%
  ZONE3 Thermal Aspect Breaststroke Svømmedragt - Herre
  2.195,00DKK Regular Price 2.895,00DKK
 2. ZONE3 Vision Svømmedragt - Herre
  Spar op til 20%
  ZONE3 Vision Svømmedragt - Herre
  2.795,00DKK Regular Price 3.520,00DKK
 3. ZONE3 Agile Smoothskin Svømmedragt - Herre
  Spar op til 11%
  ZONE3 Agile Smoothskin Svømmedragt - Herre
  1.765,00DKK Regular Price 1.995,00DKK
 4. ZONE3 Advance Smoothskin Svømmedragt - Herre
  Spar op til 19%
  ZONE3 Advance Smoothskin Svømmedragt - Herre
  2.195,00DKK Regular Price 2.710,00DKK
 5. ZONE3 Aspect Breaststroke Svømmedragt - Herre
  Spar op til 15%
  ZONE3 Aspect Breaststroke Svømmedragt - Herre
  1.595,00DKK Regular Price 1.895,00DKK
 6. ZONE3 Thermal Aspire Svømmedragt - Herre
  Spar op til 24%
  ZONE3 Thermal Aspire Svømmedragt - Herre
  3.395,00DKK Regular Price 4.499,00DKK
 7. Salvimar Flash 2mm - Svømmedragt - Herre
  Spar op til 23%
  Salvimar Flash 2mm - Svømmedragt - Herre
  999,00DKK Regular Price 1.299,00DKK
 8. Komplet Havsvømmepakke - ZONE3
  Spar 20%
  Komplet Havsvømmepakke - ZONE3
  2.799,20DKK Regular Price 3.499,00DKK
 9. Komplet Havsvømmepakke - Subzero
  Spar 40 %
  Komplet Havsvømmepakke - Subzero

  As low as 1.425,60DKK Regular Price 2.376,00DKK

 10. Komplet Havsvømmepakke - Salvimar
  Spar 15 %
  Komplet Havsvømmepakke - Salvimar

  As low as 2.358,95DKK Regular Price 2.776,00DKK

Havsvømning – Svømmedragt Herre

På denne side finder du et nøje udvalgt sortiment af svømmedragter til herre. Svømmedragterne til mænd, er særligt velegnet til havsvømning eller åbent vands svømning, som man også kalder det.
Svømmedragterne til både herre og damer, er udvalgt med kvalitet for øje, da vi ønsker at du som kunde, får kvalitet for pengene, uanset hvilken svømmedragt på måtte vælge.

Derfor kan du hos Kingfish finde et udvalg af svømmedragter til herre fra mærkerne:

ZONE3
Aqua Sphere
Subzero
Salvimar

ZONE3 er et anerkendt og utrolig populært mærke indenfor svømning og havsvømning. De producerer udstyr fra svømmebriller, svømmedragter, svømmebøjer, neopren handsker og sokker og andet tilbehør til havsvømning. De har mange års erfaring med netop åbent vands svømning og har derfor en masse erfaring og knowhow indenfor netop denne kategori.

Svømmedragten – Fordele ved at svømme i en svømmedragt

Hvorfor skal man have en svømmedragt for at dyrke havsvømning / åbent vands svømning? Det skal man heller ikke nødvendigvis, men der er mange gode fordele ved at vælge en svømmedragt. De fordele skal vi se nærmere på i det følgende.

Svømmedragten holder dig varm

Svømmedragten skal kunne holde dig varm i det vand du svømmer i. Det giver næsten sig selv, at jo køligere vand man svømmer i, jo tykkere skal din svømmedragt være. Så snart vandtemperaturen kommer ned omkring de 15 grader, begynder det at være svært at holde varmen alene i en badedragt eller badebukser – også selvom du svømmer godt til og brænder kroppen igennem.

Hvis din krop bliver underafkølet eller begynder at fryse, vil det også få konsekvenser for din svømning og teknik i vandet. I sidste ende kan det ende ud i en farlig situation, og det er jo ikke meningen med din havsvømning.

Derfor anbefaler vi som tommelfingerregel, at du benytter dig af en svømmedragt i alle måneder i Danmark, pånær de varmeste måneder som juli og august.

Svømmedragten giver en bedre position i vandet

Udover at holde dig varm, har svømmedragten også en anden og ganske vigtig funktion. Det betyder utrolig meget for din svømmeteknik og den modstand i vandet din krop laver, at du ligger så vandret i vandet som muligt, når du svømmer. Her kommer svømmedragten ind og stabilisere din position i vandet, så den bliver så vandret som muligt.

En svømmedragt består, som alle andre våddragter, af neopren. Neoprenen indeholder en masse små luftbobler, der giver dig opdrift. Du har måske prøvet at UV-jage eller dykke og lært, at du næsten umuligt kan dykke ned under overfladen med en våddragt på, uden at du bærer bly, der udligner opdriften fra våddragten.

En svømmedragt består ofte af forskellige neoprentykkelser, til forskel fra alm. Våddragter der ofte har den samme neoprentykkelse i hele våddragten. De områder på svømmedragten der skal være med til at give dig mere opdrift, som fx torso, har som regel en lidt tykkere neopren, hvorimod dine arme og underben har en lidt tyndere neopren. Svømmedragtens lår, vil som regel også have en tykkere neopren. Neoprenen tykkelse spiller også en rolle i forhold til varmen i svømmedragten. De store blodårer som fører blodet rundt i kroppen, sidder i mave/ryg regionen og omkring lårene. Jo bedre de områder bliver holdt varme af en tykkere neopren, jo bedre kan du holde varmen i hele kroppen.

Svømmedragt til mænd – Svømmedragten giver dig et glid i vandet

Til forskel for dykning og i visse hensigter også undervandsjagt, er det ikke ligesom havsvømning, vigtigt at have et godt glid i vandet og komme hurtigt frem. Havsvømning handler for mange om træning, og har ofte til hensigt, at svømme godt, hurtigt og flot i vandet. En svømmedragt til både mænd og damer, har en lidt anden overflade end andre våddragter.

Svømmedragten består nemlig af et yderlad der kaldes smoothskin. Som navnet nok ligger op til, betyder det, at det yderste lag er glat og har den fordel at det glider bedre gennem vandet.
Svømmedragter er altså særligt designet til at give dig som havsvømmer / åbent vands svømmer, de bedste forudsætninger for at svømme hurtigt.

Dyrker du triatlon, er det alfa omega at du optimerer på alle parametre, og her vil en smoothskin svømmedragt virkelig gøre en forskel, frem for hvis man svømmede i en alm. Våddagt uden smoothskin / glatskin.

Det skal siges, at smoothskin / glatskin er en del mere skrøbelig end almindelige våddragter, så det er en god ide ikke at have skarpe eller lange negle og i det hele taget tage svømmedragten forsigtigt af og på.

Skulle man få lavet en rift i neoprenen, kan man lime neoprenen sammen med en særlig neoprenlim.

Der findes 2 typer svømmedragter

Kort fortalt findes der 2 typer svømmedragter:

Den klassiske svømmedragt består af en heldragt i neopren. Oftest vil en svømmedragt have en tykkelse på 2,5, 3 eller 4mm neopren.
En svømmedragt kommer ikke med hætte og har oftest placeret lynlåsen ned langs rykken. Lynlåse til våddragter og svømmedragter er designet på en måde, så de lukker mindst muligt vand ind, men helt fri fra vand fra lynlåsen kan man nok ikke blive.

Den anden type svømmedragt skal næsten mere betegnes som en badedragt. Du kender den nok bedst fra de større svømmestævner til OL, VM eller EM. Det er en meget tætsiddende badedragt, med ben der går ned over lårene. Den giver ikke nogen særlig varme eller opdrift, men giver til gengæld et godt glid i vandet. Dyrker du triatlon i et varmt land, kan en svømmedragt være et bedre valg end en svømmedragt.

Tilbehør til din svømmedragt

Dyrker du havsvømning / åbent vands svømning i Danmark i de kolde måneder, er der en række tilbehør, der både gør din svømmetræning sjovere, varmere og mere sikker. Et par neoprensokker og neoprenhandsker særligt designet til havsvømning, vil gøre underværker i de køligere måneder.

Derudover kan en badehætte / svømmehætte også være en rigtig god ide, da meget af varmen fra kroppen, forsvinder fra vores hoved. Så hvis du kan holde toppen varm, giver du dig selv bedre forudsætninger for en god svømmetræning.

Over vand, vil vi stærkt anbefale at anskaffe sig en badekåbe eller poncho. Både ZONE3, Fourth Element og Red Original, har designet et fremragende poncho / badekåbe. Den er både med til at give dig varme når du ikke er i vandet, men gør det også lettere at klæde om ude i naturen.

Medbring altid en svømmebøje når du svømmer i åbent vand. Svømmebøjen gør det muligt for motorbåde, kajakker, paddleboardere og andre fartøjer, at få øje på dig i vandet.

Tag en drikkedunk eller thermokande med med varmt vand og koldt vand.

Din mobil er en sikkerhed, hvis du får brug for hjælp. Svømmer du alene, kan vi anbefale en svømmebøje/havtaske, du kan bruge som svømmebøje og taske ude på vandet. På den måde kan du have din telefon med ud i vandet, hvis du skulle få brug for hjælp.

Sådan vedligeholder du din svømmedragt

Det er en rigtig god ide, at vaske din svømmedragt i ferskvand, når du har været ude og svømmetræne i saltvand. Saltvand er generelt ret hårdt mod vores neoprenudstyr, så altid skyld dit udstyr efter brug i saltvand.

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at skylle svømmedragten, neoprenhandskerne og sokkerne med shampoo. Jaws Shampoo er en shampoo produceret til at rense og fjerne dårlig lugt fra neopren.

Hvad leder du efter?