Bøjer & liner

Torpedobøjer, flåder & liner

Vælg mellem kategorierne nedenfor(46 varer)

Side
pr. side
Faldende orden

Bøjer til undervandsjagt

Bøjen er et must for dig der undervandsjager af en simpel grund. Sikkerhed. Bøjer til undervandsjagt er et utrolig vigtigt redskab når vi snakker UV-jagtudstyr fordi, det er bøjen der informerer motorsejlere, havkajakker, sejlbåde osv. om din tilstedeværelse i vandet. Udover at gøre dig synlig i vandet, har bøjer til undervandsjagt også en anden og vigtig rolle. Bøjen fungerer nemlig også som opbevaringsbøje til fiskene du fanger, udstyr, proviant til jagten i form af væske og mad og så kan bøjen give dig et hvil på vandet.

Typer og modeller af bøjer til UV-jagt

Hvis man skærer det lidt firkantet ud, findes der to typer af bøjer til undervandsjagt. Den klassiske og måske kendte Torpedobøje og den større og mere rummelige Undervandsjagt-flåde. Som med så meget andet, er der selvfølgelig fordele og ulemper ved begge typer bøjer og alt afhængig af hvilken UV-jagttur du skal på, kan der også være forskel på, hvilken type bøje du skal tage med ud på vandet.

Torpedobøjen – Den simple bøje til undervandsjagt

Torpedobøjen er den nok mest velkendte og også mest solgte bøje til undervandsjagt. Der findes overordnet set, to typer torpedobøjer. Torpedobøjen der er lavet af ren PVC og Torpedobøjen der har et mere robust ydre med en inderblære af PVC. Den sidste type Torpedobøje kaldes også for en beklædt Torpedobøje, fordi selve luftlommen er beskyttet af et lag kraftigt stykke beklædning. Den ydre beklædning gør, at Torpedobøjen bliver mere modstandsdygtig overfor skarpe sten, solens stråler og generelt slid og holder derfor typisk en del længere end den billigere PVC bøje.

Torpedobøjen har et dykkerflag monteret bagerst på bøjen og endnu en fordel ved den beklædte Torpedobøje er, at man kan placere 1-2 kg bly på indersiden mellem PVC laget og det beklædte stof, hvilket stabilisere bøjen, så dykkerflaget altid vender opad og dermed gør dig mere synlig i vandet.
Udover at have et dykkerflag monteret, har torpedobøjen også typisk et par D-ringe monteret, så du ved hjælp af en fish-stringer, kan opbevare dine fisk på bøjen.

Fordele ved torpedobøjen:

 • God synlighed
 • Den er let at transportere og fylder mindre end en flåde
 • Den er billig

Ulemper ved torpedobøjen:

 • Der er ikke meget plads til opbevaring af ekstra udstyr eller provianter
 • Hvis du benytter en fish-stringer, vil fiskene skaber ekstra modstand i vandet

Flåden – Den mere avancerede bøje til undervandsjagt

Flåden eller svømmebøjen som nogen kalder den, ligner mest af alt en traditionel gummibåd. Flåden kan typisk købes i to størrelser. En almindelig størrelse UV-jagt flåde og den lidt større ”patrol” eller Large flåde. Flåden fungerer som en bøje. Den har til hensigt at gøre dig synlig i vandet med dykkerflaget monteret, men til forskel fra Torpedobøjen, er Flåden en hel del mere rummelig og kan opbevare både udstyr, provianter og dig, når du har brug for et hvil, eller hjælp til at svømme til et nyt UV-Jagt spot.

Fordele ved Flåden som UV-Jagt bøje:

 • Gør det lettere at svømme længere afstand, især når du er blevet træt
 • Rummelig og kan opbevare en masse
 • Du kan bruge flåden til at tage et hvil eller kommer sikkert gennem strøm
 • Mere stabil i vandet
 • God synlighed

Ulemper ved Flåden som UV-Jagt bøje:

 • Flåde er dyrere end Torpedobøjen
 • Større og derfor mere upraktisk at transportere rundt på land

Hvad leder du efter?