Neopren sokker(13 varer)

pr. side
Faldende orden

Neopren sokker til undervandsjagt, snorkling og fridykning

Neopren sokker er en fast del af dit udstyrsgrej, både som undervandsjæger, fridykker og i nogle tilfælde dig der snorkler. Når du har svømmefødder på, er der en hel del fordele der taler for at anskaffe sig et par neoprensokker til sine svømmefødder.

Neoprensokker er samme kategori som neoprensko og neoprenstøvler, da alle 3 typer af fodbeklædning har til formål at beskytte fødderne mod ubehag, skarpe sten og selvfølgelig kulde. Men det er vigtigt at vide hvornår man skal bruge de forskellige typer fodbeklædning.

Neopren sokker vs. Neoprensko

Som udgangspunkt findes der 2 forskellige anvendelsestyper af neopren sokker, neoprensko / neoprenstøvler.

  • Neopren sokker: Bruges typisk til helfodsfinner / fuldfodsfinner. Fuldfodsfinner bruger man normalt til undervandsjagt, fridykning og snorkling. Neopren sokker bruges også til havsvømning, men selvfølgelig uden svømmefødder.
  • Neoprensko / Neoprenstøvler: Bruges til hælremsfinner, hvor selve fodlommen er åben med en hælrem der holder foden på plads. Hælremsfinner forbindes oftest med dykning, hvor man har brug for at kunne komme hurtigt ind og ud af finnerne. Hælremsfinner bruges også til børn, da hælremmen er justerbar og dermed kan vokse med barnet. Her kan det være en rigtig god ide at købe et par badesko til sit barn.

Neopren sokker

Er du undervandsjæger eller fridykker, er det neopren sokker du skal anskaffe dig sammen med købet af dine svømmefødder med fuldfodslommer. Pointen med fuldfodsfinner er, at svømmefoden omslutter hele din fod og dermed sidder godt fast, så du får en bedre fornemmelse for dine svømmefødder. Svømmefødder til undervandsjagt og fridykning er ofte svømmefødder med lange og bløde finner.

De lange og bløde finner betyder at du får endnu bedre fremdrift i vandet og kan nå at dykke langt, så du får mest muligt ud af dine neddyk. Det vil sige at der er en del kraft dine finneslag og derfor skal fodlommen sidde godt til på din fod.

Når du køber dine svømmefødder, skal du medregne neopren sokkernes tykkelse. Så hvis du normalt bruger størrelse 43 i almindelig sko og sneakers, skal du vælge dine svømmefødder i størrelse 45. Ellers er det mere eller mindre umuligt at få dine fødder med neopren sokker på ned i fodlommen på svømmefødderne. 

Hvilken tykkelse skal mine neopren sokker have?

Neopren sokker kan man købe i tykkelserne 1mm og op 7mm. Hvor tykke dine neopren sokker skal være, afhænger af hvor koldt det vand du skal svømme i er. Hvis man vil have en god all-year neopren sok, anbefaler vi en 5mm. Hvis du vil have et sæt neoprensokker til sommer og vinter, anbefaler vi 3mm om sommeren og 5 eller 7mm i efteråret og vinterperioden.

Vores 1mm neoprensokker er rigtig gode til snorkling, hvis man synes svømmefødderne kan gnave lidt i huden.

Det er vigtigt at du vælger et par neoprensokker, der ikke er får små. Hvis neopren sokkerne sidder for stramt på foden, mister man noget af blodomløbet og så kan man meget hurtigt få meget kolde tæer. Derfor er det også vigtigt, at du får fødderne ordentlig ned i fodlommen på svømmefødderne, så sokkerne ikke strammer omkring tæerne.

Neopren sokker er skrøbelige

Den største ulempe ved neopren sokker er, at de er relativt skrøbelige. Neoprenen er ikke lavet til at være i kontakt med asfalt, skarpe sten og andet på stranden. Derfor kan det være en rigtig god ide, at tage neoprensokkerne på som det sidste, når du gear op.

Hvis du er en af dem der foretrækker at tage våddragten og neopren sokkerne på hjemmefra, er det en god ide at beskytte neopren strømperne med et par crocs eller vores bestseller Salvimar Wavi Drill badetøfler. Dem brugte jeg selv, da jeg var på vores spækhugger ekspedition i Norge og de er simpelthen geniale. Også fordi de beskytter fødderne mod direkte kulde fra jorden.

Har du købt et par neoprensokker med open cell på indersiden, har du købt dig et par super lækre og ekstremt varme neopren strømper. Men neoprenen på indersiden af sokken, er særlig skrøbelig over for negle og kan hurtigt få en flænge eller rift, når man tager dem på. Heldigvis kan de hurtigt og let blive limet sammen igen med en neoprenlim.

En god tommelfingerregel er, at et par neoprensokker typisk holder 2-3 sæsoner, afhængigt af hvor ofte du er ude. Jo mere slitage de får, jo mindre varme giver de.

Book en rådgiver og få hjælp til det rigtige valg af neopren sokker

Jeg håber du ved at læse dette skriv om neoprensokker, er blevet en smule klogere på, hvilket valg du skal tage, når du skal på jagt efter et par nye neoprensokker.

Hvis du stadig sidder og er i tvivl, ikke har fået svar på dine spørgsmål, er du altid mere end velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar på telefonen, mailen [email protected] og chatten i vores åbningstider.

Derudover kan du også booke en personlig rådgiver, enten over telefonen i butikken. Så er du sikker på, at der står ind klar til dig i butikken og kan hjælpe dig med at vælge de rigtige neopren sokker.

Hvad leder du efter?