VinterbadningVinterbadning er sundt for både krop og sjæl

Vi kender nok alle en eller to der dyrker det der med at vinterbade. Og ja så har du nok også hørt en vinterbader fortælle historien om hvor sundt det er at vinterbade. Men faktisk er der undersøgelser der viser, at vinterbadere både har færre sygedage og generelt føler sig sundere end dem der ikke vinterbader.

Forskning viser, at når man udsætter kroppen for stor kulde, aktiveres en række stresshormoner, der aktivere immunforsvaret, så der kommer flere af vores hvide blodlegemer ud i blodbanerne. Det er altså adrenalinen der forhøjes i det øjeblik vi udsætter kroppen for den ekstreme og pludselige kulde, der sætter en kædereaktion i gang i kroppen. (Reference)

Derudover kan det for mange have en positiv effekt på vores humør og generelle velvære. Mange vinterbadere mener, at de efter et vinterdyk føler en større glæde og at man måske ligefrem kan tale om at blive høj af endorfiner.

Kingtips - 4 Tips til Vinterbadning

Kingtips - 5 Tips til godt udstyr

Udstyr der gør vinterbadningen lidt sjovere

Det kan være en rigtig god ide at anskaffe sig et par badesko. Særligt hvis du vinterbader fra stranden. Om vinteren kan det være ekstremt koldt for fødderne at gå på den kolde jord og derudover slipper du for at risikere at skære dig på skarpe sten, muslinger eller lign. i vandet eller på stranden.

Morgenkåbe, poncho og varmt udstyr til vinterbadning

En morgenkåbe eller poncho er genial både før og efter din vinterbadning. Skal du gå ned til vandet eller op til bilen, er det en kæmpe fordel lige at kunne slynge sig ind i en varm poncho, der skærmer for vind og kulde.

Blog - Vinterbadning

Læs meget mere om vinterbadning her

Tips og gode råd til vinterbadning

Vinterbadning er som sådan ikke farlig, men alligevel er der en række gode råd og forholdsregler om man vil, der kan gøre din vinterbadning mere sikker og mere behagelig. Et af de vigtigste budskaber må være, aldrig at bade alene. Sørg for at have en makker med og hvis du ikke kender en der vil vinterbade med dig, så sørg i det mindste for at du har en med der kan holde øje med dig fra vandkanten eller badebroen.

Læs meget mere om vinterbadning her.

Gode råd før du går i vandet

• Man skal aldrig vinterbade alene
• Tjek badeforholdene inden du går i vandet
• Pas eventuelt på is og sne på trappen eller broen så du ikke glider
• Gå forsigtigt og roligt i vandet og sørg for at trække vejret roligt og helt ned i maven

Gode råd når du er i vandet

• Træk vejret stille og roligt og helt ned i maven
• Hold øje med din makker
• Svøm ikke for langt væk fra kysten eller badebroen. Det skal være let at komme op eller ud af vandet igen
• Svøm ALDRIG under isen, hvis der er is på vandet
• Hvis det er meget koldt, kan det være en god ide at undgå at få hovedet under vand. Især hvis du er ny vinterbader
• Bliv ikke i det kolde vand i mere end 1 minut


(27 varer)

Side
pr. side
Faldende orden

Hvad leder du efter?