PADI Sidemount Diver Specialty

Sidemount giver stor komfort, ingen flaskeventil i nakken og mange andre fordele.

Vælg en startdato i boksen herunder og tjek Kalenderen, for at se de præcis dage og tidspunkter for resten af dit kursus.

Fra 1.999,00 DKK

Lær at dykke med Sidemount konfiguration og få mere ud af dit dyk!

Forestil dig at du er langt mere strømlinet i vandet, dit luftforbrug mindskes og din fremkommelighed i strøm eller mindre passager øges. Det største plus er dog at din og din makkers sikkerhed øges væsentligt. Du har nu forestillet dig at du dykker i en sidemount konfiguration, og du kan næsten med garanti lide det.

Hvad vil det egentlig sige at dykke med sidemount?

Backmount er terminologien hvis dykkeren monterer flasken/flaskerne på ryggen. Hvis dykkeren derimod vælger at montere sine flasker ned langs siden af kroppen kaldes det Sidemount, hvorimod en almindelig BCD eller dykning med dobbeltsæt kaldes for backmount.

Sidemount er i stigende grad blevet mere og mere populært

Indenfor de seneste par år er der kommet en stor vækst i antallet af dykkere, som vælger at konfigurere deres udstyr som Sidemount, da det har rigtig mange fordele og en langt større sikkerhed frem for Backmount. 

Sidemount dykning har ikke noget med teknisk dykning at gøre - sidemount er for alle!

Det er vigtigt at fremhæve at dykning i en Sidemount konfiguration ikke har noget med teknisk dykning at gøre - du kan dykke teknisk dykning i Sidemount, men det er mindst ligeså relevant for almindelig rekreativ dykning som for teknisk dykning.

Et PADI Sidemount Diver Specialty kurset består af:

1 x Teori lektion 
1 x Opsætning af udstyr
4 x Sidemount dyk 

Dine kvalifikationer efter kurset:
Dykke i Sidemount-konfigureret udstyr med to flasker, til den dybde du i forvejen er certificeret til. 

For at deltage på et PADI Sidemount Diver Specialty kursus skal du:

 • Have et dykkercertifikat
 • Være fyldt 15 år 
 • At du har en PADI Sidemount Manual, der tilvælges ude i højre side
 • Har eget udstyr der passer til kurset eller lejer det i Kingfish - Dette kan tilvælges i drop-down-menuen
 • Ved brug af tørdragt på kurset skal du være certificeret tørdragtsdykker og have min. 20 dyk i tørdragt forud for kursusstart.

Der er mange fordele ved dykning med Sidemount konfiguration:

Der er mange fordele ved dykning med Sidemount-konfiguration. Herunder er listet de vigtigste fordele:

 • Mere luft / mindre flasker:

  Når du konfigurer dit udstyr til Sidemount har du en flaske hængende ned langs siden på begge sider. Det giver dig en større sikkerhed, fordi du har mere luft med i to uafhængige flasker. Du kan vælge 2 langt mindre flasker end dem vi traditionelt dykker med, hvis du bare skal dykke et enkelt dyk og skal derfor ikke bære på mere, men har stadig den større sikkerhed.

 • Mindre luftforbrug:

  Når du fjerner flaskerne fra ryggen og monterer dem ned langs siden af kroppen, sidder de i forlængelse af dine skuldre, og du er derfor optimalt strømlinet. Vandmodstanden du plejer at have fra flasken på ryggen er væk og du har derfor en langt bedre fremdrift og et lavere luftforbrug. I strøm kan du mærke en væsentlig forskel, specielt hvis du er vant til at dykke med dobbeltsæt.

 • Nemmere at komme i og ud af vandet:

  Hvad enten du dykker fra båd eller land er håndteringen af Sidemount langt nemmere end Backmount.
  • Dykning fra zodiac – Du sidder med din Sidemount Harness på i båden (hvis du vil), den vejer og fylder ingenting. Når du skal i vandet, klikker du dine flasker på og ruller bagover - Du skal ikke vente på at de andre bliver færdige så du kan få din Backmount, og du slipper for at sidde og balancere med dit udstyr på pontonen af båden.
  • Dykning fra land – Du kan lægge dine flasker ned i vandkanten og vente med at montere dem indtil du er i vandet, så de ikke er så tunge at slæbe på. Du kan også vælge at montere det hele før du går ned til vandet som ved Backmount. Det er bare rigtig fedt at vente med at montere flaskerne indtil de er næsten vægtløse i vandet.
  • Dykning fra større båd – Ved dykning fra større både kan du vælge at montere flaskerne før du kommer ned til dykkerplatformen, du kan gøre det på dykkerplatformen eller i vandet. Metoden vil oftest afhænge af båden og det pågældende dykkersted der dykkes på.

 • Alsidighed:

  I en Sidemount-konfiguration har du muligheder for at tilpasse udstyret på mange forskellige måder, så det kommer til at passe lige nøjagtig til den slags dykning du ønsker. Du kan hurtigt ændre din opsætning under vand for at optimere dit trim eller en positionering af udstyr.

 • Udstyrs-tilgængelighed:

  Når du dykker i Sidemount-konfiguration har du alle flasker, ventiler, regulatorer og slanger indenfor dit synsfelt. Flaskeventilerne er meget nemme at åbne og lukke mens de er monteret, og hvis noget bobler kan du selv se hvad, hvor og hvor meget. Det kan være du ved et uheld er kommet i vandet uden at åbne for din flaske, eller en o-ring eller slange springer under vandet så du skal lukke for flasken. I den slags tilfælde er det ubetinget nemmere at håndtere problemet i en Sidemount-konfiguration.

 • Komfort – ingen flaskeventil i nakken:

  Hvis du har et korrekt trim ligger du vandret i vandet. Det betyder at du bøjer hovedet tilbage for at kigge fremad og for nogle medfører dette at flaskeventilen sidder i vejen og man under dykket kæmper med at få plads til både hoved og ventil. Hvis man flytter flasken længere ned kan det medføre at ens trim ikke længere er perfekt! Når du ved Sidemount monterer flaskerne ned langs siden af kroppen, har du ingenting der sidder i vejen for dit hoved og dit trim er MEGET nemmere at justere, du kan endda nemt justere det på selve dykket.

 • Justering af udstyr under dykket:

  Da alt dit udstyr er langt mere tilgængeligt når du dykker Sidemount, er det også meget nemmere at justere, også på selve dykket. F.eks. kan du nemt flytte flaskerne frem og tilbage for at justere dit trim og din position i vandet. Hvis et 1. trin ikke sidder godt på en flaske, eller en slange løber forkert, kan du nemt selv justere dette under dykket og du kan selv se hvad du laver.

 • Back-up af luft og regulator:

  Når du dykker Sidemount har du back-up af din luft og regulator. Hvis en slange eller o-ring springer under et dyk og du løber tør for luft, skifter du til din anden flaske og er derfor ikke afhængig af din makkers luft. Hvis din makker løber tør for luft har I to separate flaske at trække vejret på, og du kan oven i købet give den ene flaske fra dig så I sikkert kan komme til overfladen.

 • Længere dyk og klar til to dyk med det samme:

  Dykker du f.eks. to dyk samme dag på en destination med 2 x 12L flasker har du en stor fordel i forhold til de dykkere der kun dykker med en flaske af gangen. På første dyk har du meget mere luft end nødvendigt og det giver dig og de andre dykkere en stor sikkerhed. På andet dyk skal du være i overfladen med minimum 50bar (ifølge de fleste dykkercentre verden over). Med Sidemount-konfiguration efterlader du ikke to flasker efter to dyk med 50 bar tilbage i hver, men har samlet 50 bar tilbage i to flasker = mere luft til at bruge på dine dyk. Du skal heller ikke til at skifte flaske i dit overfladeinterval - alt dit udstyr er sat op én gang for alle.

 • Bedre trim og opdriftskontrol:

  Når du går fra enkeltflaske til dobbelsæt i Backmount-konfiguration bliver din balance og dit trim i vandet væsentligt optimeret. Den samme forskel gør sig gældende når du går fra Backmount til Sidemount, også selv om du kommer fra dobbeltsæt. Når du Sidemount-konfigurerer dit udstyr, får du en langt større stabilitet i vandet, fordi du mindsker din højde og samtidig bliver lidt bredere. Det medfører at din balance er bedre og når du samtidig kan justere flaskerne op og ned under dit dyk kan du med lethed opnå et perfekt trim. Når du har et perfekt trim er det nemmere at opretholde din opdriftskontrol, du vil være mere strømlinet, bruge færre kræfter og dermed bruge mindre luft.

 • Tilgængelighed af dobbelt sæt:

  Hvis du er teknisk dykker eller af andre årsager dykker dobbeltsæt, ved du også at der stadig er mange steder i verden hvor det endnu ikke er muligt at fremskaffe dobbeltsæt. Dykker du i Sidemount-konfiguration er denne bekymring overflødig, du behøver bare 2 almindelige flasker og så er du "flyvende".

 • Fylder mindre (huler / vrag):

  Dykker du meget på vrag eller i huler er Sidemount en kæmpe fordel, fordi du fylder så meget mindre, og kan på langt mere sikker vis passere selv meget snævre passager, som aldrig ville have været tilgængelig med Backmount. Hvis du har den korrekte Sidemount-træning kan du oven i købet meget nemt fjerne den ene af flaskerne og skubbe den foran dig igennem det der kaldes ”No Mount Restrictions”.

Sygdomsforsikring:

Der kan tegnes en forsikring der koster 10% af dykkerkursets pris. 
Forsikringen gælder hvis du er forhindret i fremmøde før eller under dit kursus (grundet sygdom, øreproblemer, arbejde eller lign.). 
Forsikringen giver mulighed for at flytte kursus én gang (dog senest 12 mdr. frem), hvor der er plads. 
Forsikringen er kun gyldig såfremt den er tegnet samtidig med at du tilmelder dig dykkerkurset.

Specifikationer
Organisation PADI
SKU PADI-SIDEMOUNT-DIVER
Product card image /s/i/sidemount.jpg

Før du starter kurset skal du:

 • Have læst Regler for sikker dykning og Erklæringen om risiko. På første kursusdag bliver du bedt om at underskrive disse erklæringer og aflevere dem til instruktøren.
 • Har læst, udfyldt og underskrevet PADI Helbredserklæring som står i samme formular. Bemærk at hvis du til et eller flere af punkterne på Helbredserklæringen svarer "JA", skal du konsultere din læge, og lægen skal skriftlig godkende dig til dykning. Hvis det er nødvendigt kan du downloade PADIs komplette Helbredserklæring, der inkluderer papirerne til din læge, nedenfor.

PADI helbredserklæring (dansk)
PADI helbredserklæring (engelsk

 • Have læst hele Kursus Manualen
 • Have udfyldt Kundskabstestene i Kursus Manualen
Hvorfor vælge Kingfish
 • Alle vores instruktører er PADI certificeredeAlle vores instruktører er PADI certificerede
 • Vi er kompromisløse i forhold kvalitetVi er kompromisløse i forhold til kvalitet
 • Altid dansktalende instruktørerAltid dansktalende instruktører
Lagerstatus:
På lager

Har du brug for hjælp?

Kontakt os

Har du spørgsmål til nyt udstyr, dit næste dykkerkursus eller vil du ud at rejse? Vores ekspert team sidder klar til at hjælpe dig. 

Ring op Send email

Brug for rådgivning?

Så book en tid der passer dig og vi står klar til at hjælpe, når du har tid til at komme forbi på Scandiagade. Eller måske har du bare lyst til at vi ringer dig op på et bestemt tidspunkt, så er det det vi gør.

Vi fandt andre produkter du måske kan lide!

Hvad leder du efter?