Borneo - Derawan Øhavet - Grupperejse Aug 2021

Oplev det endnu ukendte Derawan øhav på Borneos østkyst, ganske uberørt og langt væk fra turistmasserne. Dyk med mantarokker, rævehajer og kæmpe fiskestimer, snorkel i Jellyfish Lake og oplev orangutanger. En dykkerperle i Indonesien.

Se video
Stop

Rejseperiode

24. august - 5. september 2021

Varighed

14 dage

Sæson

Rigtig god årstid for dykning og vejr

Highlights

Mantarokker, rævehajer, Jellyfish Lake, flotte koralrev og store fiskestimer
26.999,00 DKK

(Inkl. fly)

Jeg er interesseret i Borneo - Derawan Øhavet - Grupperejse Aug 2021

Når nedenstående er udfyldt og sendt, vil en af vores rejseagenter kontakte dig.

Du er altid velkommen til at ringe til rejseafdelingen, alle hverdage mellem 10-18, på: 33138383

Opdag det ukendte Borneo - Derawan Øhavet gemmer på noget af Indonesiens mest uspolerede dykning.

Syd for den verdenskendte dykkerdestination Sipadan på Borneo finder du et skjult dykkerparadis, som ligger ganske uberørt og væk fra turistmasserne. Ud fra Kalimantans østkyst finder du Derawan Øhavet med 31 øer og atoller, som gemmer på nogle af de mest uspolerede og spektakulære dykkeroplevelser i Indonesien. 

Øerne vi skal besøge, leverer dykning i verdensklasse og har en fantastisk afsides beliggenhed der gør oplevelsen ekstra speciel

De mest kendte er øerne Derawan, Sangalaki, Maratua og Kakaban, som alle leverer dykning i verdensklasse, men den afsides beliggenhed har hidtil holdt disse øer under radaren for de fleste turister. Øerne er en del af Koraltrekanten, og du vil derfor kunne finde noget for enhver dykkersmag!

Få pladen fuld af unikke dykkeroplevelser i Borneos dykker paradis

Selvom øerne ligger tæt på hinanden, tilbyder de hver især nogle helt unikke dykkeroplevelser. Sangalaki er kendt for sine mange mantarokker og på Kakaban kan du som ét af de få steder i verden snorkle med horder af vandmænd i ‘Jellyfish Lake’ - men bare rolig, de er helt ufarlige. Ved Maratua vil du opleve sublim vægdykning med store pelagiske dyr som hammerhajer og rævehajer og kæmpe fiskestimer. Derawan tilbyder rigtig god makrodykning med små pygmæsøheste, nøgensnegle, tudsefisk, blæksprutter og meget mere.

Udover sublim dykning i et sandt paradis, skal vi på oplevelse i junglen og møde orangutanger og næseaber

Udover fantastisk dykning, har vi kombineret rejsen med et besøg til Samboja Lodge midt i junglen, hvor vi skal opleve orangutanger og på "river cruise" i junglen med  mulighed for bla. at opleve næseaber og mange andre dyrearter. Så kom med til Derawan Øhavet — før det bliver opdaget!

Din egen bountyø - Nabucco Island Resort

Har du spørgsmål til grupperejsen til Borneo?

Husk at vi hos Kingfish altid står klar til at hjælpe dig. Du er mere end velkommen til at komme forbi vores rejsebureau i København og høre mere om vores dykkerrejser. Du kan altid ringe til os på telefon: +45 33 13 83 83 eller skrive en mail til: rejser@kingfish.dk

Rejseprogram
 • Dag 1
  • Afrejse Danmark
 • Dag 2
  • Ankomst til Indonesien og overnatning på godt hotel med pool og afslapning.
 • Dag 3
  • Morgen indenrigsfly til Balikpapan. Ca. 1 times køretur til Samboja Lodge. Afslapning på Samboja Jungle Lodge. Evt. mulighed for aktivitet.
 • Dag 4
  • Morgenbesøg til Sambojas orangutang reservat der ledes af Borneo Orangutan Survival Foundation. Eftermiddags "river cruise" i junglen hvor vi bla. har mulighed for at opleve næseaber. Overnatning Samboja Lodge.
 • Dag 5
  • Morgenbesøg til Sambojas solbjørne reservat. Vi kører tilbage til Balikpapan og flyver direkte til Maratua Atollen på ca 1t 15min. Indkvartering på vores lille paradis Nabucco Island Resort der ligger midt i Maratua atollen lige ved et af øhavets allerbedste dykkersteder "Big Fish Country".
 • Dag 6 - 11
  • Vi har seks hele dage til dykning og afslapning i det smukke øhav. Vi skal bl.a. på dagstur til Sangalaki og Kakaban efter mantarokker og den specielle Jellyfish Lake.
 • Dag 12
  • Dagen til afslapning. Om eftermiddagen flyver vi med direkte fly til Balikpapan og derfra hjem mod Danmark samme aften.
 • Dag 13
  • Ankomst Danmark.

Mantarokker, rævehajer, kæmpe stimer barracudaer, og ‘Jellyfish Lake’

Derawan Øhavet er et “tag-selv-bord” for nogle af de mest fantastiske og uspolerede undervandsoplevelser i Indonesien. Kombiner det med kridhvide sandstrande og turkisblåt hav, og så har du et sandt dykkerparadis! På denne grupperejse har vi mulighed for 6 dykkerdage og har inkluderet 15 båddyk hjemmefra inkl. en dagstur til Sangalaki og Kakaban. Vi kan sagtens dykke mere og tage på flere dagsture hvilket tilvælges på Borneo.

Vægdykning og ‘Big Fish action’ ved Maratua

Hvis du kan lide store pelagiske dyr, vil du elske Maratua! Her finder du vægdykning i verdensklasse med massive stimer af barracudaer, jagende trevallier, leopardhajer, utallige grønne havskildpadder og endda hammerhajer hvis vi er lidt heldige. Den stærke strøm ved Maratua tiltrækker de store dyr, hvilket giver fantastiske muligheder for at få en masse pelagisk action  I ‘The Channel’ kan du driftdykke ind i en lagune, og hvis du timer dit dyk med strømmen, vil du blive suget midt ind i al aktiviteten. Maratua er et sandt tropeparadis, så mellem dykkene kan du slappe af i det turkisblå vand og nyde de kridhvide sandstrande.

Mød Mantarokker ved Sangalaki

På Sangalaki har du rig mulighed for at dykke med de majestætiske mantarokker. Mantarokkerne holder til ved Sangalaki pga. cleaning stations og for at yngle, og med dykkersteder som ‘Manta Parade’, ‘Manta Avenue’, og ‘Manta Run’, har du rigtig gode chancer for at opleve dem under dit dyk. En af Indonesiens største yngledestinationer for havskildpadder er på Sangalaki, så farvandet omkring øen er også et sandt skildpadde mekka.

Snorkling i ‘Jellyfish Lake’ på Kakaban

Midt i junglen på Kakaban finder du den uberørte saltvandssø, ‘Jellyfish Lake’, som kaster dig tusind år tilbage i tiden. Jellyfish Lake er en tidslomme for sig, og her kan du helt unikt snorkle med fire forskellige arter af harmløse vandmænd. Det er en helt sjælden oplevelse og et biologisk paradis, hvor du møder fiskearter, som endnu ikke er blevet navngivet! På havsiden har Kakaban dybe kløfter og vægge, som tiltrækker store fiskestimer, og så er der gode chancer for at spotte revhajer og hammerhajer.

Rævehajer ved Muaras atoll

Ved den ubeboede Muaras atoll - øhavets sydligste atoll - er der gode chancer for at dykke med de utrolig smukke rævehajer. Rævehajen kendetegnes ved at den har en meget lang hale der er ca. lige så lang som selve dyrets krop. Nok den smukkeste haj der findes og et møde med rævehajen, der kan blive helt op til 6meter lang, glemmer du aldrig.

Svøm med hvalhajer

Rundt omkring Derawan øerne har vi også mulighed for at spotte hvalhajer, som indimellem holder sig tæt ved de lokale fiskerbåde for at fange et let måltid. Hvis vi er heldige, hopper vi i vandet og tager en snorkeltur sammen med de store, flotte kæmper.

Three Islands of Dream - Maratua, Sangalaki & Kakaban

Kort

Paradisø på Maratua atoll midt i den bedste dykning

På denne grupperejse bor vi på det lille smukke dykkerresort Nabucco Island Resort der ligger på en paradisø i Maratua atollen. Nabucco er vores favorit da resortet er flot, øen utrolig smuk og fyldt med natur, og så kommer vi til at have dykkerstedet "Big Fish Country" lige uden for døren - kendt for en gigantisk stime af barracudaer! På Nabucco bor vi i bungalows med udsigt til haven. Hvis man er par/vennepar er der mulighed for at opgradere til bungalow med havudsigt.

På Samboja Lodge bor vi i simple standard værelser med eget bad/toilet og aircon. Hvis man er par/vennepar er der mulighed for at opgradere til en King Suite. Værelset er større, flottere og ligger højt med flot udsigt over trækronerne.

Nabucco Island Resort

På den østlige kyst af Borneo ligger denne lille tropiske perle af et resort på en lille bitte sandø. Det er bygget i vintage indonesisk stil, smukt omgivet af masser af grøn vegetation og lige ned til hvide sandstrande.

Vis detaljer

Nabucco Island Resort

Generelt

På den østlige kyst af Borneo ligger denne lille tropiske perle af et resort på en lille bitte sandø. Det er bygget i vintage indonesisk stil, smukt omgivet af masser af grøn vegetation og lige ned til hvide sandstrande.
Resortet er miljøvenligt bygget, hvor f.eks. regnvand bruges til vanding og spildevand opsamles.
Ved resortet ses relativt de ellers sjældne palmetyve, flyvende hunde, isfugle og forskellige firben.
Dette resort er vores favorit resort og et oplagt sted at bo under en dykkerferie i Borneo, da du her har rig mulighed for at lade op med masser af skøn natur omkring dig, samtidig med at du er midt i den allerbedste dykning.

Indlogering

Vælg mellem bungalows med udsigt til haven eller havet. Alle bungalows er hyggeligt og autentisk indrettede med god plads. De har alle terrasse med solsenge, og dem med havudsigt har direkte adgang til havet.
Desuden har de alle a/c, fane, minibar, myggenet og "open air" badeværelse, hvor det varme vand kommer fra solvarme.

Faciliteter

I receptionen er der safe-bokse. Resortet har internetadgang, læsesal, open air-restaurant, lille butik og sunset-bar. Maden der serveres, er a la carte med asiatisk og kontinental inspiration. Frugt og grøntsager er lokale. Der er mulighed for at spille volleyball.
Mod betaling kan der købes asiatisk massage.

Pris på dykkerferie til Borneo og Derawan Øhavet

Prisen er baseret på delt bungalow med udsigt til haven på Nabucco samt delt standard værelse med to senge på Samboja Lodge. Se nedenfor for mulige opgradering af værelser.

Inkluderet:

- Dansk Rejseleder & dykkerinstruktør
- Fly: Kastrup – Balikpapan t/r
- Indenrigsfly: Balikpapan - Maratua Atoll t/r
- 7 nætter på Nabucco Island Resort
- 2 nætter på Samboja Lodge 
- 1 nat på hotel nær lufthavn i Indonesien på udrejse
- 15 båddyk inkl. guide
- 1 dagstur til Sangalaki og Kakaban (del af de 15 dyk)
- Orangutang & solbjørne reservat ved Samboja Lodge
- River cruise ved Samboja Lodge
- Morgenmad & aftensmad på Nabucco Island Resort
- Alle måltider på Samboja Lodge
- Alle land & båd transfers i Indonesien
- Tank & bly
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:

- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Forsikringer
- Visum
- Uspecificerede måltider & drikkevarer
- Drikkepenge
- Leje af dykkerudstyr
- Nitrox
- Lokale lufthavnsskatter ved afrejse (ca. 15USD)
- Tilvalg af ekstra dyk & flere dagsture
- Opgradering til Seaview Bungalow på Nabucco (kr 1950,-/prs - muligt for par/vennepar)
- Opgradering til King Suite på Samboja Lodge (Kr 950,-/prs - muligt for par/vennepar)

Dette er nogle af de oplevelser i Derawan Øhavet, der venter DIG!

Three Islands of Dream - Maratua, Sangalaki & Kakaban

SANGALAKI - MARATUA - KAKABAN

Indonesien - Nabucco Island Resort

Orangutanger, solbjørne og jungle river cruise

På Kalimantan er der rig mulighed for at opleve Borneos unikke natur og kultur. Vi har kombineret dykkerferien til Borneo med et ophold på Samboja Lodge hvor vi bl.a. kan se en af de største orangutangpopulationer på Borneo og komme tæt på solbjørne.

Vi skal også på en eftermiddags river cruise ud i den frodige regnskov langs floden, hvor vi bla. leder efter vilde næseaber og lærer mere om Borneos flora og fauna.

Billede på vej

Din Rejseleder

Er på vej lige om lidt

Her kan du snart læse om din rejseleder, om ikke så længe, vi er på vej med info. Vi kan med sikkerhed sige at han eller hun er rar super rar og dykker.

Rejsen kort fortalt

Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Snorkling
Hvorfor vælge Kingfish
 • Alle vores rejsemål har vi selv besøgtAlle vores rejsemål har vi selv besøgt
 • Rejser tilpasset jeres ønsker og drømmeRejser tilpasset jeres ønsker og drømme
 • Engageret rådgivning af passionerede dykkereEngageret rådgivning af passionerede dykkere

Har du brug for hjælp?

Kontakt os

Har du spørgsmål til nyt udstyr, dit næste dykkerkursus eller vil du ud at rejse? Vores ekspert team sidder klar til at hjælpe dig. 

Ring op Send email

Spring køen over!

Book en tid til rådgivning, der passer dig, og vi står klar til at hjælpe. Har du lyst til at komme forbi på Scandiagade til en personlig samtale, eller måske ønsker du, at vi ringer dig op på et bestemt tidspunkt. Det er op til dig. Vi er klar!

Vi fandt andre produkter du måske kan lide!
 1. Palau Liveaboard - Grupperejse - Jan 2022
  31. januar - 11. februar 2022
  35.999,00 DKK
  (inkl. fly)
 2. Truk Lagoon - Grupperejse Liveaboard Jan 2021
  21. januar - 4. februar 2021
  42.999,00 DKK
  (inkl. fly)
 3. Filippinerne - Malapascua & Dumaguete - Grupperejse - Mar 2021
  6. - 20. marts 2021
  23.999,00 DKK
  (inkl. fly)

Hvad leder du efter?