Mola mola - klumpfisken. For mange handler dykekrferien om at se denne. Selvom Bali ikke er kendt for huledykning, er der nogle cavern at udforske Sart porcelænskrabbe - Bali er paradis for undervandsafotografer Mola mola - klumpfisken. For mange handler dykekrferien om at se denne. Smukke solnedgange For macrofotografen er der masser af motiver. Mantarokke viser sig frem i modlys Besøg de lokale turistattraktioner Oplev natdykningen på Bali Anenomefisk

Bali rundrejse 

I samarbejde med 2 lækre dykker Eco resorts oplever du Balis bedste dykning på en rundrejse der byder på smuk indonesisk natur, kultur og selvfølgelig wellness.

Dagsprogram - Best of Bali:

Dag 1:

Afrejse med fly fra Danmark.

Dag 2:

Ved ankomst til Denpasar bliver du hentet og kørt til Tulamben på Balis nordkyst. Det er en 3 timers køretur gennem flot landskab med udsigt til vulkan, rismarker, smukke templer og frodig jungle. Check in på vores lækre dykker resort.

Dag 3 - Dag 8:

Dykning og afslapning på Tulamben Eco Resort der ligger ved foden af den store vulkan "Mount Agung" i den mindre fiskerlandsby Tulamben. Ideelt til en ferie, med verdens måske mest afslappende dykning, på smukke koralrev og det 100 m store vrag af USS Liberty. Udover dykning kan du få diverse wellness behandlinger i resortets eget spa, eller f.eks. bruge en dag på at bestige vulkanen.

Dag 8:

I dag bliver du kørt langs vestpå til den lille idylliske bugt Menjangan. Det er en ca. 3 timers køretur langs kysten til vores lækre Eco Resort i Menjangan. Resten af dagen kan du slappe af.

Dag 9 - 14:

Dykning og afslapning på Menjangan Eco Resort der ligger på dørtrinnet til "Bali Barat National Park". Vi dykker bl.a. ved Menjangan Island med smukke lodrette koralvægge, gennemsvømninger og huler. Udover dykning og snorkling kan vi varmt anbefale at udforske den smukke national park ved f.eks. at tage en kanotur, nyde de varme kilder resortet har som nabo eller måske at tage på en kort trekkingtur hvor der er god chance for at se mange forskellige slags fugle, hjorte, aber og måske en myresluger hvis du er heldig.

Dag 14:

Efter morgenmad bliver du kørt til lufthavnen, og flyver mod Danmark sent på eftermiddagen.

Dag 15:

Ankomst til Danmark

Få skræddersyet din rejse og få opfyldt netop dine drømme

Har du lyst til at dykke med klumpfisk & mantarokker mens du er på Bali kan vi sagtens skræddersy din rejse og tilpasse den med ovenstående program.

Dykkerrundrejsen på Bali er et eksempel på en kombination af 2 af vores lækre dykkerresorts på den nordlige del af Bali - Tulamben og Menjangan. Vi hjælper gerne med at skræddersy din dykkerrrejse som du ønsker det. Vi kan f.eks. også hjælpe med at arrangere dykning og ophold på den sydlige del af Bali hvor du bl.a. kan dykke med mantarokker og klumpfisk og hvor du kan vælge mellem at bo i den mindre ferieby Sanur eller på den lille ø Nusa Lembongan.

Der er 12 dyk inkluderet i rejsen, men du kan dykke op til 4 dyk/dag.


Tulamben - rigt undervandsliv og vragdykning

Tulamben byder på verdens måske mest afslappende dykning, på smukke koralrev og det 100 m store vrag af USS Liberty. Korallerne er flotte, dyrelivet er rigt med bla. pygmæ-søheste, muræner og revhajer, og det sorte lavasand i Tulamben står i smuk kontrast til kulørte nøgensnegle og fisk. Det er også muligt at snorkle på husrevet.

Menjangan - større dyr, masser af huler og fantastisk sigt

Menjangan Island er en del af "Bali Barat National Park". Øen ligger beskyttet for bølger og strøm, det betyder at det altid er muligt at dykke og at området er kendt for den bedste sigt på Bali, ofte helt op til 50m og sjældent under 25m. De beskyttede forhold gør at revene også er velegnet til natdyk. Koralrevene udenom Menjangan er smukke vægge som går lodret ned til ca. 60m, fyldt med huler, gennemsvømninger, revner og sprækker og med meget varieret dyreliv og koraller (her findes f.eks. den største variation af viftekoraller på Bali). På ydersiden af Menjangan er der størst mulighed for at se skildpadder, hajer, mantaer og endda mola mola.

US Liberty - dykning på 2. Verdenskrigsskib 

I 1942 sejlede fragtskibet US Liberty materialer fra Australien til Filippinerne. I strædet mellem Lombok og Bali blev det angrebet af den japanske ubåd l-160. US Liberty blev svært beskadiget, og selvom 2 destroyere forsøgte at trække fragtskibet til Singaraja havn, tog for meget vand ind og blev i stedet trukket ind på stranden ved Tulamben. 21 år senere i 1963 gik vulkanen Mount Agung i et udbrud der dræbte mange mennesker og var så kraftigt at det løftede det 120 m lange skib og skubbede det ca. 50m ud fra Tulambens strand og lige udfor Tulamben Eco Resort. Der ligger det endnu og du starter dykket direkte fra stranden.

Flere end 500 fiskearter på et af verdens nemmeste vragdyk

5 m under overfladen starter vraget, som forsætter ned til ca. 30 m dybde. Dette gør det til et af verdens nemmeste og mest sikre vragdyk. Det er dog ikke den nemme adgang eller historien der gør det til Indonesien mest populære dykkersted. Det er det store antal af næsten tamme fisk og de mange forskellige arter fisk. Forskere mener at over 500 forskellige fiskearter er bosat i eller omkring vraget. Man bliver aldrig træt af at dykke på US Liberty!

Sandt paradis for uv-fotografering

Vragdykkere kan bruge mange timer på at lære vraget at kende og finde flotte detaljer (selvom en stor del er faldet sammen kan man på f.eks. 28m stadig finde den intakte forsvars kanon). Som naturdykker kan man studere alle de flotte koraler som dækker stålskroget. En stor bestand af næsten tamme fisk er flyttet ind på vraget, bla. en "bait ball" med jack fish, en kæmpe barracuda, gigantiske napoleons, Potato cods, black-tip hajer, bumphead parrotfish og i macro genren er der bla. ghost pipe fish, pygme seahorse, leaf scorpionfish, nudi branches og garden eels. Dette er et mekka for uv-fotografer!
Alt dette liv kan man også opleve om natten, de nemme forhold gør at det er sikkert at lave natdyk på vraget, og et natdyk på US Liberty, ved fuldmåne, er et minde for livet.

Fantastisk vægdykning på Tulamben Drop-off

Er et suverænt vægdyk, væggen starter 50 m til højre for resortet, og forsætter til noget mere end 60 m dybde.
Start dykket fra stranden og mød allerede på 2-3 m nøgensnegle, ghost pipefish og den lille koralblok med hundredevis af renserejer. På ca. 30 m dybde står en kæmpe viftekoral med en diameter på over 3m. Du møder her et meget varieret dyreliv, og er kendt for at rumme et fiskeliv som er svært at finde andre steder - samt nye arter som bare venter på at blive opdaget. Hvis du er heldig kan du her opleve klumpfisken som ind imellem passerer denne væg (ellers må du til den sydlige del af Bali). Som vraget er dette et fantastisk dykkersted, der kan dykkes igen og igen, med nye oplevelser hver gang.

Tulamben resortets husrev - velgenet til natdyk

Husrevet er også flere dyk værd. Der er tre forskellige farver ribboneels gul, blå og sort, leaf scorpionfish, cuttlefish og rigtigt meget andet. På et kunstigt flyvrag bor der nogle store snappers. Husrevet er også velegnet til natdyk.

Chance for at møde de uforglemmelige Mola Mola & Mantaer

Er du på Bali i august – oktober har du en enestående chance for at se klumpfisk ved Nusa Penida/nusa Lembongan beliggende ca. 45 minutters sejlads fra den sydlige by Sanur.

Den sjove klumpfisk

"Mola Mola" kalder indoneserne denne kæmpe fisk, der mest af alt ligner et rumvæsen. Klumpfisken er sky og næsten umulig at opspore, men i ganske få måneder om året - når månen står rigtigt - er det muligt at dykke med denne utrolig smukke fisk på hotspots nær Bali. Vi kender stederne og de præcise datoer og samarbejder med eksperterne på området for at give dig de bedste oplevelser med de helt op til 4m store væsener som du aldrig vil glemme. Hvis du er på det rette sted på den rette tid er dette dykning du ikke vil gå glip af.

Mantaen - den svævende kæmpe under vand

Udover klumpfisk dykker vi også på rensestationer der tiltrækker mantarokker. Dette imponerende dyr kan blive helt op til 7 meter fra vingespids til vingespids og svæver elegant igennem vandet som en fugl. Mantaer er ikke bange for dykkere, så chancen for at komme helt tæt på er stor.

Resorts og hoteller for enhver smag!

Ser du ikke dig selv lige her?

Two Fish Divers på Nusa Lembongan


Se her hvad der venter dig...

Meget at vise derhjemme! - her fra vores grupperejse til Bali i september 2016

Fantastisk tropedykning med masser af liv

Kom tæt på de store dyr som klumpfisk og mantarokker

Store fiskestimer og flot undervandsliv

Dykning du ikke kan få nok af

Masser af arter med flotte farver

Prisen på din fantastiske rejse

Inkluderet:

- Fly København - Bali t/r
- 6 nætter i Tulamben
- 6 nætter i Menjangan
Værelse med eget bad/toilet & A/C
- 6 dyk ved Tulamben
- 6 dyk ved Menjangan
- Tank & bly
- Morgenmad alle dage
- Alle transfers
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:

- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Forsikringer
- Visum (ca. 35USD)
- Drikkepenge
- Udstyr
- Lokale lufthavnsskatter (ca. 20USD)

Eksempel på tilvalg:

- 5 dage efter Mola Mola & Mantaer / 9 dyk Fra kr 3.999,-

Bali - Indonesien

Fra DKK 15.499,00
Oplev smuk indonesisk natur, kultur, wellness og selvfølgelig mesterlig dykning på "Best of Bali"
Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse Hvér dag - hele året
Varighed 15 dage (vi skræddersyer også rejser)
Sæson December og januar er regntid
Bemærkninger Rundrejse med Balis bedste dykning...
Rejseholdet

Kontakt rejseafdelingen

Anne-Sophie, Johnny, Mads og Stine N. sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-18 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email

Andre har også købt: